Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek glivice na roki

glivice na roki

Na dermatologiji imajo dopust, tako na forumu kot v ambulanti, kamor hodi moja mami… Stvar je pa nujna.
Že dober mesec ima glivice na dlaneh. Bila je pri zdravniku, dobila dve različni kremi, v domači lekarni so ji dali olje čajevca, stvar je pa čedalje hujša. Roka jo peče in srbi, da ponoči ne more spati, ne more je normalno uporabljati, vse dela z rokavicami (za enkratno uporabo). Za zdaj ji kakšnih tablet niso dali.
Če je imel kdo težave s tem in jih uspešno rešil – z domačo lekarno ali s tabletami, kakorkoli.

Pa si sigurna, da so glivice? Tudi jaz sem mislila, da jih imam a imam žal alergijo. Če te zanima kaj več ti malo razložim.

Če kreme proti glivicam ne delujejo, najbrž niso glivice. Je dobila canesten?
Niso rokavice za enkratno uporabo plastične? Ni to raj za glivice?

Če so glivice (pa jaz nimam v spominu, da bi me od njih peklo – me je pa od ekcema), je morje najboljše zdravilo, vsaj pri meni. V tednu dni se je stanje vedno popravilo.
Drugače je pa tudi mojemu očetu zdravnik dva meseca zdravil glivice, pa se je potem izkazalo, da ima ekcem.
Če je ekcem, ji bo hitro pomagal kuterid ali kaj podobnega, ampak dobi se samo ne recept, ker je kortikosteroidno mazilo, ki tanjša kožo.

z.

Ko mi je dlan pokazala, sem takoj rekla, da so najbrž glivice in naj gre k zdravniku. In je šla, res so glivice. Potem je šla še enkrat, njenega zdravnika ni bilo in je bila pri drugem, in ta ji je napisal drugo kremo. Boljše pa ni oz. se stvar še slabša. Celo dlan ima rdečo, koža se lušči. Rokavice mora nujno uporabljati, ker ima kožo preveč poškodovano. Uporablja jih samo za pomivanje posode, recimo, nima jih na rokah ves čas. Jaz vseeno mislim, da so glivice, ampak so res huda oblika. In vem za primere, ko jih je od njih ne samo peklo, ampak kar bolelo.
Seveda pa ni izključena možnost, da ima kakšen ekcem. Kot rečeno, dermatologa trenutno v njeni bližini ni.

vprašaj v lekarni če ti dajo brez recepta Elocom mazilo – Schering – Plough. jaz sem imela take težave na enem delu obraza. Najprej sem mazala s Kuteridom, potem pa mi je zdravnik rekel da je Elocom isti, samo da ne tanjša kože. meni je pomagalo

ne vem, probat ni greh.

Elocom tanjša kožo-in to zelo.Meni pri takih zadevah najbolj pomaga mazilo proti gospodinjskim ekcemom od capisana(je na zeliščni bazi).Če kdo želi več podatkov naj mi piše na mail.
Ps:elocoma se niti pod razno ne dobi brez recepta.

na navodilih nič ne piše da elocom tanjša kožo. pol pa jest ne vem

Pozdravljena!

Meni so se pojavili problemi na dlaneh in podplatih od stresa. Dlani in podplati so se mi dobesedno olupili.Pri dermatologu sem dobila recept za Locoidon lipocremo in pa nasvet, da mažem roke in noge z Eucerin urea losjonom. Ga imajo v lekarni brez recepta in sicer 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Prav tako obstaja prav krema za roke Eucerin urea.
Dermatologinja mi je svetovala, da si čim večkrat na dan namažem roke.
Mogoče pa bi ji to pomagalo.

LP

Zajčica,žal to vem iz svojih izkušenj.

Elocom definitivno tanjša kožo. Mi smo jo dobili za tamalo s celim kupom opozoril, da smemo kremo uporabiti samo v skrajni sili, pa še potem čisto na tanko.

Elocom ni hec in je res samo za skrajno silo. Moj sin jo ima zaradi dermatitisa, pa ga namažem res samo takrat, ko je že kriza. Njegova pediatrinja je rekla, da v njegovem primeru največ tri dni zapored mazat. Res pa je, da je učinkovita.
Jo pa nekateri dejansko dobijo brez recepta (žal, med njimi je tudi moja tašča, ki je vsa vesela, samo da ji zdravnik kaj napiše, tudi če ne rabi – če ji gripe noče zdraviti z antibiotiki, je po njenem nesposoben. In ko antibiotik res rabi, ji seveda ne prime in je spet kriv zdravnik. In se s tem elocomom maže, da je veselje, vsako rano, vsak pik komarja, mislim, živ obup).
No, mami je šla k sosedi, ki je farmacevtka, in ji je rekla, da je ta krema, ki jo je dobila nazadnje, čisto prešvoh in da se uporablja po terapiji z eno močnejšo zadevo (ki jo je šla danes iskat). Torej tri tedne se bo mazala s to hudo rečjo, potem pa s to drugo. Poleg tega ji bo dala še ene tablete z minerali in ne vem čim še vse. Ko mi jih bo pokazala, si bom prepisala, če bo slučajno še koga zanimalo. Upam, da bo zdaj res kaj pomagalo.
Aja, pa roke oz. prizadeto mesto je treba mazat z negovalno kremo (lahko tudi z bepanthenom), ne mislit, da s tem “futrate” glivice. Če je koža razpokana, je stvar še hujša.
Zdaj pa držim pesti, da bo končno boljše.

New Report

Close