Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek gradbeno dovoljenje

gradbeno dovoljenje

Do koliko m2 ne rabim gradbenega dovoljenja ali gradb. dok.za postavitev lesene lope?? V katerem zakonu to piše?

Zakon o graditvi objektov

Najprej morš povedat kakšna je tvoja etnična/rasna/verska etc. pripadnost, ker ni za vse enako.

Kliči na GU in ti bodo vse povedal, četudi ne potrebuješ gradbenega dovoljenja, pa vsekakor potrebuješ lokacijsko informacijo, kar pomeni da greš na občino in poveš kaj rabiš, ti dajo list, izpolniš, plačaš okoli 4.000 in nato čakaš na odgovor.

Brez bedastoč prosim, Mujo&co

Zame tole niso bedastoče. Če so zate, pa…

Tako 34. člen Zakona o urejanju prostora omogoča skrajšani postopek za sprejetje prostorskega plana, občine pa lahko ob morebitnih lastninskih težavah z zemljišči razglasijo javni interes. Po Zakonu o graditvi objektov je projektna dokumentacija za enostanovanjske stavbe zelo poenostavljena, da lahko, če Romi nimajo sredstev, tako dokumentacijo priskrbi tudi kdo drug in da lahko občina Rome oprosti plačevanja komunalnega prispevka, zemljo pa jim da neodplačno. V 55. členu ta zakon omogoča posege, če gre za manj zahtevne objekte, kar romska bivališča praviloma so. Po 1. 1. 2003 tudi ni več treba pred izdajo gradbenega dovoljenja plačevati odškodnine zaradi spremembe namembnosti kmetijskega zemljišča ali gozda.

Piše v Pravilniku ovrstah zahtevnih, manj zahtevnih in enostavnih objektov, o pogojih za gradnjo enostavnih objektov brez gradbenega dovoljenja…itd…Prva objava Uradni list RS, št. 114-4980/2003

– drvarnica do 15 m2
– garaža do 30 m2
– lopa do 15 m2
– steklenjak do 30 m2
– uta – delno odprta do 15 m2

predpisane so še višine, poglej pravilnik…

Hvala, Nala!

To je res, toda po zakonu moraš zaprositi pa le za lokacijsko informacijo, drugače se smatra gradnja kot prekršek, četudi zanjo ne potrebuješ gr.dovoljenja! zdaj ko vse to urejajo. Smo ravno zidali eno tako lopo, zato to vem.

New Report

Close