Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek graditelji-ometavanje sten!

graditelji-ometavanje sten!

tisti ki ste to že dali čez, ali ste se odločili za ročno ali strojno?
kaj pa cene med tema dvema?
pa še to: ali se prej napelje elektrika, voda, itd… ali se prej omeče stene??

gips plošče so zakon, pa ni treba ometavati
ja, prej se napelje elektrika – ali pa boste neknadno razbijali

prej elektrika imn voda, potem pa ometi, mi smo dali delat strojne, so bili malo dražji od ročnih, ampak s pol manj packarije, stene so 1a 🙂
t.

hvala;)

Mi smo se odločili za strojne omete. Če se prav spomnim, je bila cena m2 cca 1500 SIT (2004). Zadeva narejena hitro, na oko solidno narejena, sem pa opazil sledeče:

Ker je zadeva relativno “tanka”, pri vrtanju lukenj za npr. slike, če nisi pazljiv, hitro narediš dvakrat večjo luknjo na ometu, kot jo sicer potrebuješ. Poleg tega so vogali zelo krušljivi, zato velja na “obremenjene” vogale dati profil/mrežico pod omet. In zadnje, kar se je pokazalo pri montaži podbojev notranjih vrat, strojni omet ni najbolj raven.

uh as…hvala;)

mogoče ste pa imeli slabše izvajalce.Na vogale strojno ometanih sten se VEDNO dajejo pocinkani vogalniki.Mi imamo obstoječo hišo ometano ročno, prizidek pa strojno.Ma jaz nebi menjala nikoli več Strojno je veliko ravnejše,l lepše, vogali se ne krušijo( se ne morejo zaradi vogalnikov).Pa imamo doma gradbeno firmo in sta se tako tast, ki je delal na obstoječo ročno ometavanje, ter moj mož , ki je delal v prizidku strojno maximalno potrudila.Drugače pa si najdi izvajalca, naj ti pokaže kje je že delal da si boste lahko ogledali in sami na laste oči presodili kaj je za vas boljše.

lp Andreja

Tudi mi imamo na vseh vogalih vogalnike, tako da ni težav s krušenjem, plačali pa smo 1600 na kvadratni meter, kar ni ravno poceni, ampak res nimam pripombe.
Tina

New Report

Close