Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Halo – a se jim meša?

Halo – a se jim meša?

Ojla!

Včeraj sva bila z mojim lubijem v Rutarju – tam je že vse pripravljeno za praznike (božično-novoletne); imajo okrašeno, luičke svetijo, prodajajo že okraske,…. A ni to malo prehitro; pa danes je komaj 22. oktober!!!!

Moj lubi je samo gledal in rekel, da čimprej spokava in naju dooooooooolgo nebo več tam nihče videl!

Kam gre ta svet?

Lp, božiček

Jaz sem videla okraske v Baumaksu že prejšnji vikend.
Pišuka, pa mi smo šele dobro prišli z dopusta.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Ja, meni je to čist mimo. Včasih so se po 15. decembru po mestu začele psotavljati smrekice in lučke, pa je bilo čisto dovolj. Marija, saj bodo otroci čist zmešani od vsega tega. Pa kje je še Božiček, DM in Miklavž. Res, meni je totalno brezveze!

Sploh ne vem čemu služi božčno okrasje sredi oktobra. To me zelo odbija in mi vzbuja neprijetne občutke. Kot, da imamo ljudje tako pusta življenja, da moramo že sedaj mislit na božič. Se pravi skoraj poleti bomo imeli priprave na Božič, pozimi nam bodo pa težili s poletnimi počitnicami. No saj je že skoraj tako…

ja sej še buč in čarovnic nismo obdelali pa je že novo leto :)))

še dobro da živimo na periferiji … kjer je novo leto res samo 31.12. 🙂

B.

Ja, kmalu bomo sredi avgusta že kupovali adventne venčke. :(((( Katastrofa. Meni se tole posiljevanje s strani trgovcev zdi čist mem. Potem, ko pa prazniki zares pridejo, smo pa že vsega naveličani in sploh ni nobenega ta pravega feelinga. :((

Čisto dovolj bi bilo, če bi novoletne okraske začeli prodajat po Miklavžu.

Ja, se strinjam, da je vse to prehitro. Tudi v novih prospektih Metroja že imajo nekaj novoletnih okraskov.

Lp, Maja

Tudi mene to kar pojezi in mi je čisto mimo. Se mi zdi, da dalj ko se razvleče to predpraznično vzdušje, bolj je prazno. Kako je bilo nekoč fino, ko so se mesta okrasila 2 tedna prej in v tem je bil nek čar.
Mi doma se tega striktno držimo in tudi novoletno jelko pripravimo na božični večer in nič prej.

No ja, vsaj toliko bi lahko počakali, da je 1. nov. mimo.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pri nas pa hčerka že zdaj teži, kdaj bomo postavili smrekico. :)) Očitno je čisto po meri trgovcev. Ampak bomo vseeno počakali do 24. decembra. Kaj pa vem, tradicija je pa le tradicija. Če bo šlo tako naprej, bomo takoj po novem letu začeli s pripravami za pust, potem so velikonočni prazniki, prvomajski, za premislek o dopustu bo pa absolutno premalo časa, he, he.
No ja, sem si pa vseeno malo popravila razpoloženje, ko sem pomislila na vse tiste lučke. Danes je tak zamorjen dan. Komaj čakam jutrišnje obljubljeno sonce. :))

z.

Jaz se sicer strinjam, po drugi strani jih pa razumem. Radi bi čim več prodali in cilj opravičuje sredstva. Najbolje se ne ozirat na to.

Se pa spomnim skoraj identične teme na teh forumih lani ob istem času :-))

Ja pri Rutarju je bilo že lani tako, men je to čist mim. To je za decembra, takrat je tudi tako vzdušje, če pa to gledaš že dva mesca prej,t e pa že vse mine.

Ja baje bo MAXI tudi prav kmalu okrašen-beri po 1 Nov.

Ja, to je mene tudi zmotilo v Rutarju. Pa sem vprašala prodajalko, če se ji ne zdi, da je malo prezgodaj, pa je rekla, da to od njih zahtevajo Avstrijci. Imajo datum, po katerem začnejo krasiti trgovine.

za moje pojme čisto mimo. Ko končno pride Božič, mam že itak vseh smrekic pa vsega kiča tako poln kufer, da mi gre že vse na živce.

pa je šele oktober…. do decembra je še daleč:)

Nič novega! Tako delajo v tujini; tudi mi moramo začeti z novoletnim okraševanjem takoj po 1.novembru (Mercator), čeprav je res, da je za videti malo smešno…Kaj češ!

Po moje je to tut cist mimo. Na eni strani kupujemo se svecke za 1. nov., pa pol je se martinovo, oni pa ze z okraski!!!!

KRIZA!

v Rutarju so zmeraj tolk zgodnji:))))))

Haha, jaz svojega moža že leta zezam, da Italijani /je Italijan/ živijo od buona pasqua /srečno veliko noč/ do buon ferragosto /srečen ferragosto/ do buon natale /srečen božič/.
Zgleda, da bo lahko kmalu tudi on meni kaj podobnega rekel.

Pred leti sem se zgražala nad Danci, ki so imeli 1.11. že vse okrašeno. In do božiča si se vsega skupaj že tako navadil, da sploh več opazil nisi in sploh ni bilo kakega posebnega vzdušja. No – očitno bomo kmalu na istem. Škoda.

Res je malo pretirano, da tako zgodaj “težijo” z božičnim oz. novoletnim vzdušjem.

Toda, če pomisliš na skorajšnje bankrote ob teh praznikih, niti ni tako neumno, da trgovci že v oktobru začnejo opozarjati potrošnike, da se bliža čas obdarovanj.
Tako lahko začnemo dovolj zgodaj razmišljati o darilih, okraševanju ipd., ter že v oktobru kupimo kakšno darilo, namenjeno pod smrekice.

Saj vem, da je zgodnje ponujanje božičnih okraskov le tekma med trgovci – kdo bo več prodal – ampak če človek razmišlja tako (naivno kot jaz), to sploh ni slabo. Vsaj kar se denarnice tiče.

Nataša

Ja, trgovci že vedo zakaj! Je pa res vse skupaj malo bedno. Zunaj se je ravno malo otoplilo, pa že vse v lučkah, venčkih in okraskih Rutar, Bamax, tudi v Mullerju že prodajajo vso kramo).

Prazniki res izgubijo ves čar!
Mi ljudje pa verjetno vse to podpiramo, ker kupujemo ta “šit” že od oktobra dalje. No, zase ne morem tega trditi, ker se po nakupih zares odpravim šele decembra (ne ravno zadnje dni, ker potem je pa spet norišnica), pa tudi ne pretiravamo z darili in okraski. Saj vsako leto pa ja ne rabimo novih lučk, okraskov in kaj vem kaj še vse.

Tudi v Merkurju je bilo že vse okrašeno.

Kmalu bodo že začetek septembra začeli prpodajat lučke in obeske, ko bodo s polic umaknili šolske stvari. Mi, buteljni pa to začnem kupovat. Samo letos se bom zadržala. Decembra in nbič prej.

Ravno včeraj sem šla v Merkur in kar debelo pogledala tiste velike bele, migajoče medvede pod umetnimi božičnimi dreveščki; najbolj hecno pa je, da je med umetnim snegom nekaj jesenske rese in nekaj obešank…
Vse je zmešano…Škoda, da se trgovcem tako mudi, mislim, da v nevoljo spravijo marsikakega kupca. Se mi kar smilite Ljubljančani, ki morate dva meseca prenašati to vsiljivost!
LP

Ne vem v katerem Rutarju si bil ti, Božiček, ampak včeraj Rutar v Lj ni bil okrašen, niti okraskov niso prodajali. Le v kotu že stoji nekajmeterska smreka, ki pa še NI okrašena.

New Report

Close