Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Happy meal igračke

Happy meal igračke

Odkrila sem, da ima moja hčerkica po rokah kontaktno alergijo na konjička – igračko, ki jo v McDonaldsu dobiš ob nakupu happy meala.

Upam, da bo ta informacija koristna še za koga.

Lep pozdrav,
Darja

zanimiva informacija, mi nismo alergični, sem pa ga total umila, preden sem dovolila, da se z njim igra. na tvojem mestu bi obvestila McD Slovenija
T.

Zanimivo je tudi to, da je (menda) zaradi velikega povpraševanja konjičkov že skoraj povsod po LJ zmanjkalo !

:-(((

kako pa zgleda alergija?

Zelo rdeča in rahlo hrapava koža po hrbtišču rok. Ko se je igrala z igračo v kratkih rokavih, pa se je razširilo še na podlahti. Mislim??, da je “kriva” griva.

Trajalo je kar 10 dni, da sem pomislila na igračo. Prej sem izključevala vsa mila, praške….

Zdaj je koža na desni roki postala rjava, zelo izsušena ter hrapava, na levi pa je skoraj O.K.

moja princeska je imela podobne izpuščaje spomladi (najprej suha koža, potem postane rjavo), vendar ne od igrače (vsaj mislim). No ker se ni hotelo nehati (zamenjava mil…) sem jo peljala k dermatologu. Rekel je da je to nevrodermitis (vnetje kože po domače) in je zelo prisotno pri otrocih. Kolegica ima grozne izkušnje s sinom (razna testiranja, odvzem kože…), zato sem bila rahlo skeptična. No sodelavka, ki ima podobne težave že od rojstva in na večih mestih – ni ravno ozdravljivo, oz. samo mogoče, mi je predlagala kremo Becutan (čisto navadna otroška krema). Prej nobena krema ni pokazala rezultata (mislila sem, da ima suho kožo), po tej kremi pa se je začelo zdraviti, šli smo še v toplice (Moravske, slučajno) in do zdaj je vse OK.

lp, nina

New Report

Close