hcerka pravi, da ni punca ne fant in da je trans
Sem prepričana, da pred 100 in več let otroci in mladina ni imela časa in možnosti razmišljati o trans neumnostih. Ker so se obračali k naravi, k Bogu, so delali na domači zemlji, pridelovali sebi hrano in pomagali na kmetiji. Takrat niso imeli tik tok in ameriških pizdarij po TV, ki jim prikazujejo pizde in kurce v vsakem kadru. Starši ste krivi, vse živo so videli preko vas in krivi ste, da se otrok, ki ni začel samostojno živeti, ne more odločiti, katerega spola bi bil!! A je to normalno, se sploh berete?? Kje mislite, da otrok sploh izve za tako traparijo, če mu nekdo prej ne pokaže teh opcij?
Bruh.
Spol se definira ob spočetju otroka. Spol je strogo biološka domena in nikakor družbena oz. ideološka. Edina napaka narave je v smislu hermafroditov, ampak to so redki pojavi.
Med trans osebami je veliko psihičnih bolezni in samomorov, posebej po operativnem posegu.
Draga mami, v kolikor tema ni izmišljena, imam samo en nasvet: vse se da reišiti dokler se ne zgodi operacija oz izmaličenje peimarnih in sekundarnih spolnih znakov. Dvomim, da ima slovenska psihološka stroka znanje in izkušnje na to temo. Otroka najprej seznani s peklom skozi katerega so šli številni ameriški trans otroci. Od uničenega življenja do samomora.
Kdo sem jaz, da bi lahko sodila. Vsak ima na tej zemljici pravico živeti po svoje. Dokler nisi ogrožen nimamo pravice tiščat nos kjer se nas ne tiče. Kako boš sploh razumel takšne stvari, če sam nimaš s tem problemov. Kot se reče živi in pusti živeti. Sploh pa ne morem verjeti s čim se to ukvarjate. Raje doma pometite pod svojim predpražnikom druge pa lepo pustite, saj vam s tem nikakor ne škodijo, če so drugačni. Kako bi se počutili, če bi vas kdo obsojal, ker ste hetero. Ni čudno da svet gre v maloro, če je to tako veliki problem, v resnici pa ni niti malo problem. Dragi starši pomislite, to so vaši otroci in podpirate jih vsaj vi, če je že družba v malori. Mene ne zanima kaj misli moj sosed, sodelavka ali tukaj na monu, pomembno pa mi je, da moj otrok čuti vso ljubezen, ki jo kot starš moraš dati svojemu otroku,seveda če ga imaš neizmerno rad.
Tu se ne gre za to, kaj tvoja soseda misli, ampak za to, da so zaviralci pubertete, hormoni in operacije na mladoletnih zloraba otrok. Kar se dogaja v medijih, ki otroke nagovarjajo, naj dvomijo vase in v svoj spol, pa je psihicna zloraba otrok in mladine.
Zato ne preseneca, da so nekateri od teh zlorabljenih otrok ze zaceli s tozbami proti ustanovam, ki so jih pahnile v dozivljenjsko trpljenje.
Disforija spola pri mladoletnikih je posledica LFBT propagande in delovanja liberalno-progresivne družbe, ki je vse bolj anarhistična in dekadentna.
Številni otroci se spametujejo ob koncu adolescence.
Sric Google spkoh ne dovoli rezultatov kako preprečiti in se izogniti spolni disforiji. Google promovira spolno disforijo. Žalostno. Živimo v eshatoloških časih. Družba bostaja tako bolana, da je ne bo možno ozdraviti. Kot gangrena.
Kot običajno, vsak drugi prispevek od uporabnika Kokoši, seveda pod različnimi nicki.
Verjetno gre za izmišljeno temo.
Saj ne pravim, da mora karkoli početi že sedaj. Naj lepo počaka in če ne mine jo potem podpira. Vedno je največji problem, če moraš vedno pomisliti kdo si bo kaj mislil in to v svoji bližini. Poznam takšne stvari in še danes po 50 letih ne upajo povedat, da so homoseksualci, pa čeprav vemo. To je žalostno, da se skrivajo in to predvsem zaradi družbe, ki si kar na pamet tolmačijo, da je to modna muha ali še slabše, da je nekaj v zraku. Dokler ne škodujejo drugim nas nasploh ne sme brigati.
grenivka neprijavljena, 01.10.2023 ob 18:25
Sem prepričana, da pred 100 in več let otroci in mladina ni imela časa in možnosti razmišljati o trans neumnostih. Ker so se obračali k naravi, k Bogu, so delali na domači zemlji, pridelovali sebi hrano in pomagali na kmetiji. Takrat niso imeli tik tok in ameriških pizdarij po TV, ki jim prikazujejo pizde in kurce v vsakem kadru. Starši ste krivi, vse živo so videli preko vas in krivi ste, da se otrok, ki ni začel samostojno živeti, ne more odločiti, katerega spola bi bil!! A je to normalno, se sploh berete?? Kje mislite, da otrok sploh izve za tako traparijo, če mu nekdo prej ne pokaže teh opcij?
Bruh.
AMEN
Grozno. To gibanje pere mladino in to v puberteti kjer so zelo dovzetni do teh stvari. Mislim da z lanskim letom je župan Zoran Jankovič pozval šole naj pridobijo naziv LGBT prijazni. Kar pomeni da sprejemajo otroke kakršna je tvoja hči in jim pustijo biti to kar oni mislijo da so. To je strup za otroke. Veš koliko samomorov je v tej družbi oz. gibanju? 50%.
Plus tega, da boš zelo težko našla pomoč za hči, ker veliko ljudi ki bi ji lahko strokovno pomagali so morali sprejeti to sranje kot nekaj normalnega. Ker se od njih to zahteva, da to ni bolezen oz. psihična težava ampak nekaj normalnega.
Grozno je to. Otroci so zmedeni, ocene padajo ker se ukvarjajo z nečim kar nima smisla, odnosi v družini gredo po gobe.
Poglej na yt, kako se mamice spopadajo s tem. Ogromnoooo je tega. To je hud problem, ki se ga v Sloveniji še premalo zavedamo, medtem ko mladina že odkriva ta svet.
Srečno mamica
Kokoši je napisal pod vzdevkom sawadee ka
pri 13tih je večina najstnikov zmedenih glede lastne identitete in naloga staršev je, da se mlade posluša, sprejema in z njimi pogovarja … pa ne kot z malimi otroki, ampak kot pravimi sogovorniki. En pogovor ne reši nič … leta bo trajalo da najde svoje mesto v družbi … Ne, kurja zmeda. Pri 13-tih nakstniki niso zmedeni glede identitete (verjetno misliš na spolno). Dekleta vedo, da so dekleta, fantje pa , da so fanzje. Puberteta je pač nekoliko bolj borno obdobje odraščanja. Sprašujem se kako bi ti Kokoši vodil pogovor, ampak itak nimaš otrok. Verjetno bi ga prepričeval v smislu tvojih bolanih bisex gejevskih for.
danes je trans moderen, včeri so bli emoti, predvčerajšnjim pa kaj drugega … vsaka generacija ima neke svoje fore, a ste vsi pozabil na svoja najstniška leta? Danes trans ni moderen. Je redkost in del osebnostne motnje. Samo LGBT lobi misli, da je to moderno. Ni moderno uničiti življenje odraščajočega otroka. Razen če nisi gej. Potem so ti take stvari seveda “moderne”.
če se izkaže da je res trans, pa to niti slučajno ni najhuje kar vaju lahko doleti … smešno pa je, da so tukaj najbolj pametni tisti, ki svojih otrok sploh nimajo 🙂 Kaj je najhuje kar ju lahko doleti? Kokoši, koliko otrok imaš?????
Hana384, 01.10.2023 ob 14:34
Draga mama, če je res kar pišeš, potem ne poslušaj teh bebcev zgoraj. Imam doma podobno situacijo, s tem sem se sprijaznila. Prebrala ogromno literature, tuje in domače, obiskala več strokovnjakov na tem področju.
Pripravljena sem na vse negativne odzive okolice, ki me ne zanima, saj zame ti ljudje niso pomembni.
Še to… med trans osebami je veliko samomorov, pa ne zaradi njihovih odločitev, ampak zaradi nestrpnosti okolice. Lahko jih je potisniti čez rob.
S forumaši, ki so laiki na tem področju, se ne bom prepirala. Imam dovolj informacij stroke.
Svet ni črno bel in življenje se včasih odvija drugače, kot smo si želeli in pričakovali.
Drži se in srečno!
Ne, Veliko samomorov je, ker tranzicija ne popravi njihovih težav. Ker po vsem tem še vedno niso srečni. Vzroki so drugje. LGBT sranje pa jim obljublja srečo, da so končno najdeni, da najdejo smisel. Ko gredo čez tranzicijo pa niso nič srečnejši, nič bolje se ne počutijo in se vedno izgubljeni. Ker imajo težave, ki jih stroka noče definirati, ker dvignejo roke takoj ko slišijo da je otrok trans.
RAVNOKAR SEM DOŽIVEL RAZSVETLJENJE.
Ugotovil sem, da imam na temu forumu opravka s popolnimi idioti, ki nikoli ne bojo ničesar razumeli, ne glede na to kako enostavno jim kaj razložiš, ne glede na to ali uporabiš velike črke, ne glede na to, ali uporabiš odebeljeno pisavo. Razložiti jim nikoli nič ne moreš.
Vsaka debata s takšnimi bebci je le izguba časa.
S forumaši, ki so laiki na tem področju, se ne bom prepirala. Imam dovolj informacij stroke.
Katere stroke? Tiste, ki za svoje trditve ne more predloziti nobenih znanstvenih dokazov? Ali tiste, ki eksperimentira na otrocih? Kaj pa tiste, ki pri vladah lobira za sproscanje pogojev za tranzicijo otrok? Ali tiste, ki svoje psihicne probleme zdravijo na otrocih? Ali tiste stroke, ki fizicno in psihicno pohablja otroke? Mogoce tiste, ki otroke s tako vnemo potiska v tranzicijo, da so v Angliji ze zaprli najvplivnejso tovrstno ustanovo (Tavistock Clinic).
‘Barbarska psevdoznanost’: Transspolna Chloe Cole poziva zakonodajalce, naj otroke zaščitijo pred transspolnimi postopki.
Chloe Cole, 19-letna ženska, ki je bila kot mlada najstnica podvržena postopku spremembe spola, je v četrtek na Capitol Hillu zakonodajalcem povedala, da je bila žrtev “enega največjih zdravstvenih škandalov” v ameriški zgodovini.
Cole je to komentirala med zaslišanjem pravosodnega odbora predstavniškega doma na temo “Nevarnosti in kršitve pravilnega postopka” varstva otrok, ki potrjuje spol. Cole je bila ena od številnih prič, vključno z nekdanjo soigralko transspolne plavalke Lie Thomas, ki je govorila o nevarnostih spolne ideologije.
»To je treba nehati. Samo ti ga lahko ustavi. Dovolj otrok je že žrtev te barbarske psevdoznanosti,« je dejal Cole. »Prosim, naj bom vaše zadnje opozorilo.
“Govorim vam v upanju, da boste imeli pogum, da končate ta škandal in zagotovite, da drugi ranljivi najstniki, otroci in mladi odrasli ne bodo šli skozi to, kar sem šel jaz,” je dejal Cole.
Cole je zakonodajalcem povedala, da je začela doživljati spolno disforijo pri 12 letih, kmalu zatem pa se je začela “prehajati”, saj so zdravniki njeno družino poslali na pot “ideološke prevare in prisile”.
Povedala je, da so ji takoj dali zaviralce pubertete, pri 13 letih pa so ji začeli dajati testosteron. Pri 15 letih je prestala dvojno mastektomijo kljub dejstvu, da ni imela raka dojke.
“Preden sem lahko zakonito vozila, so mi vzeli velik del moje bodoče ženske,” je dejala in pojasnila, da je bil njen glas trajno spremenjen in da njena plodnost ni bila znana zaradi postopkov, ki so bili opravljeni na njej.
»Njihove (zdravnikove) teorije so bile napačne. Zdravila in operacije so spremenile moje telo, vendar niso in niso mogle spremeniti osnovne resničnosti, da sem in bom za vedno ženska,« je dejala.
Povedala je, da je postala samomorilna šele potem, ko je prestala transspolne postopke, kljub temu, da so zdravniki trdili, da bo to pomagalo njenemu duševnemu zdravju.
»Ni mi bilo treba lagati. Potreboval sem sočutje. Moral sem biti ljubljen. Morala sem dobiti terapijo, ki bi mi pomagala rešiti moje težave, ne pa potrditi moje iluzije, da bo preobrazba v fanta rešila vse moje težave,« je rekla.
Coleovi, ki je pričala na svoj 19. rojstni dan, so se republikanci zahvalili za njene besede. »Ti si lepa, pogumna ženska. Hvala, ker ste tukaj,« je na koncu svojega pričevanja dejal predstavnik Mike Johnson (R-LA).
Shannon Minter, ena od drugih prič in ženska, ki se identificira kot moški, je trdila, da je Coleova zgodba “izjema, ne pravilo”, saj jih večina mladih, ki so podvrženi transspolnim postopkom, “res potrebuje”.
Cole je odgovorila z besedami, da ni bila seznanjena z nobenim pozitivnim rezultatom za otroke, ki so “prešli” v mladosti.
Na državni ravni so se republikanci v približno 20 državah odločili za prepoved operacij spreminjanja spola in hormonskih posegov pri mladoletnikih.
Resnica o transspolnih operacijah … v številkah:
Le 16 % bolnikov s spolno disforijo prestane operacijo, vendar do polovica utrpi smrtno nevarne zaplete
Pri faloplastiki z dvojnim režnjem pri transspolnih moških ima 53 odstotkov zaplete
Detranzicionist je rekel: “Odstranitev moje popolnoma zdrave maternice je moje največje obžalovanje”.
Le majhno število ljudi s spolno disforijo ima kirurški poseg za uskladitev telesa z želenim spolom – vendar je stopnja zapletov visoka.
Ena največjih raziskav trans odraslih v začetku tega leta je pokazala, da gre vsak šesti (16 odstotkov) pod nož, da bi spremenil svoj fizični videz.
Toda raziskave kažejo, da ima do polovica trans moških in žensk pooperativne težave ali tako hude bolečine, da potrebujejo zdravniško pomoč ali dodatno operacijo mesece kasneje.
Zapletene operacije vključujejo izdelavo genitalij nasprotnega spola z uporabo ven, arterij, mišic in kože iz drugih delov telesa. Operacije so tvegane, ker morajo kirurgi povezati občutljive in zapletene mreže krvnih žil ter ustvariti možnost za uriniranje.
Trans moškim se pogosto vsadijo naprave, ki jim omogočajo doseganje erekcije in prijetnejše spolne izkušnje.
Bolniki imajo po operaciji pogosto okužbe, bolečine in težave pri uporabi stranišča ali spolnih odnosih.
Ena največjih študij te vrste, ki jo je v začetku tega leta izvedla bolnišnica Women’s College Hospital (WCH) v Ontariu v Kanadi, je pokazala, da je več kot polovica trans žensk, ki so imele operacijo “spodnjega dela”, leta pozneje tako zelo bolelo, da so potrebovale zdravniško pomoč.
Pri trans moških, ki imajo pogosto vsajeno mehansko napravo, študije kažejo, da mora petina vsadek odstraniti v enem letu.
Operacije spremembe spola so bile v zadnjih letih v središču politične razprave zaradi skrbi, da so bolniki, ki jih dobijo, ranljivi in se ne zavedajo popolnoma tveganj.
Študije na primer kažejo, da je pri transspolnih šestkrat večja verjetnost, da bodo zboleli za avtizmom, do 70 odstotkov trans mladostnikov pa je depresivnih.
cave canem, 01.10.2023 ob 22:11
‘Barbarska psevdoznanost’: Transspolna Chloe Cole poziva zakonodajalce, naj otroke zaščitijo pred transspolnimi postopki.
Chloe Cole, 19-letna ženska, ki je bila kot mlada najstnica podvržena postopku spremembe spola, je v četrtek na Capitol Hillu zakonodajalcem povedala, da je bila žrtev “enega največjih zdravstvenih škandalov” v ameriški zgodovini.
Cole je to komentirala med zaslišanjem pravosodnega odbora predstavniškega doma na temo “Nevarnosti in kršitve pravilnega postopka” varstva otrok, ki potrjuje spol. Cole je bila ena od številnih prič, vključno z nekdanjo soigralko transspolne plavalke Lie Thomas, ki je govorila o nevarnostih spolne ideologije.
»To je treba nehati. Samo ti ga lahko ustavi. Dovolj otrok je že žrtev te barbarske psevdoznanosti,« je dejal Cole. »Prosim, naj bom vaše zadnje opozorilo.
“Govorim vam v upanju, da boste imeli pogum, da končate ta škandal in zagotovite, da drugi ranljivi najstniki, otroci in mladi odrasli ne bodo šli skozi to, kar sem šel jaz,” je dejal Cole.
Cole je zakonodajalcem povedala, da je začela doživljati spolno disforijo pri 12 letih, kmalu zatem pa se je začela “prehajati”, saj so zdravniki njeno družino poslali na pot “ideološke prevare in prisile”.
Povedala je, da so ji takoj dali zaviralce pubertete, pri 13 letih pa so ji začeli dajati testosteron. Pri 15 letih je prestala dvojno mastektomijo kljub dejstvu, da ni imela raka dojke.
“Preden sem lahko zakonito vozila, so mi vzeli velik del moje bodoče ženske,” je dejala in pojasnila, da je bil njen glas trajno spremenjen in da njena plodnost ni bila znana zaradi postopkov, ki so bili opravljeni na njej.
»Njihove (zdravnikove) teorije so bile napačne. Zdravila in operacije so spremenile moje telo, vendar niso in niso mogle spremeniti osnovne resničnosti, da sem in bom za vedno ženska,« je dejala.
Povedala je, da je postala samomorilna šele potem, ko je prestala transspolne postopke, kljub temu, da so zdravniki trdili, da bo to pomagalo njenemu duševnemu zdravju.
»Ni mi bilo treba lagati. Potreboval sem sočutje. Moral sem biti ljubljen. Morala sem dobiti terapijo, ki bi mi pomagala rešiti moje težave, ne pa potrditi moje iluzije, da bo preobrazba v fanta rešila vse moje težave,« je rekla.
Coleovi, ki je pričala na svoj 19. rojstni dan, so se republikanci zahvalili za njene besede. »Ti si lepa, pogumna ženska. Hvala, ker ste tukaj,« je na koncu svojega pričevanja dejal predstavnik Mike Johnson (R-LA).
Shannon Minter, ena od drugih prič in ženska, ki se identificira kot moški, je trdila, da je Coleova zgodba “izjema, ne pravilo”, saj jih večina mladih, ki so podvrženi transspolnim postopkom, “res potrebuje”.
Cole je odgovorila z besedami, da ni bila seznanjena z nobenim pozitivnim rezultatom za otroke, ki so “prešli” v mladosti.
Na državni ravni so se republikanci v približno 20 državah odločili za prepoved operacij spreminjanja spola in hormonskih posegov pri mladoletnikih.
Razumem, da vas morda preseneča in celo skrbi, da se vaš otrok identificira kot transspolna oseba – še posebaj, ker smo v zahojeni Sloveniji, kjer se zgražamo nad vsem, česar ne razumemo.
Pomembno je ločiti med biološkim spolom in spolno identiteto. Biološki spol je določen z biologijo, medtem ko je spolna identiteta družbeni konstrukt. To pomeni, da gre za način, kako posamezniki dojemajo in izražajo svojo identiteto. Torej, da se vaš otrok ne najde v konstruktu ženske ali moškega lahko smatramo za popolnoma normalno, saj se mladi dandanes upirajo normativam in, če sem lahko iskrena, se tudi jaz nisem nikoli počutila kot “prava” pripadnica ženskega spola.
Važno je, da svojemu otroku ponudite podporo in razumevanje, saj boste drugače otroka izgubili – bodisi zaradi samomora ali ker bo prekinil stik z vami takoj, ko bo to mogoče.
Toplo vam piporočam, da se pogovorite s svojim otrokom na odprt in neobsojajoč način. Poslušajte, kaj vam želi povedati, in se poskusite naučiti čim več o tem, kaj pomeni biti transspolna oseba.
cave canem, 01.10.2023 ob 20:11
Kokoši je napisal pod vzdevkom sawadee ka
pri 13tih je večina najstnikov zmedenih glede lastne identitete in naloga staršev je, da se mlade posluša, sprejema in z njimi pogovarja … pa ne kot z malimi otroki, ampak kot pravimi sogovorniki. En pogovor ne reši nič … leta bo trajalo da najde svoje mesto v družbi … Ne, kurja zmeda. Pri 13-tih nakstniki niso zmedeni glede identitete (verjetno misliš na spolno). Dekleta vedo, da so dekleta, fantje pa , da so fanzje. Puberteta je pač nekoliko bolj borno obdobje odraščanja. Sprašujem se kako bi ti Kokoši vodil pogovor, ampak itak nimaš otrok. Verjetno bi ga prepričeval v smislu tvojih bolanih bisex gejevskih for.
danes je trans moderen, včeri so bli emoti, predvčerajšnjim pa kaj drugega … vsaka generacija ima neke svoje fore, a ste vsi pozabil na svoja najstniška leta? Danes trans ni moderen. Je redkost in del osebnostne motnje. Samo LGBT lobi misli, da je to moderno. Ni moderno uničiti življenje odraščajočega otroka. Razen če nisi gej. Potem so ti take stvari seveda “moderne”.
če se izkaže da je res trans, pa to niti slučajno ni najhuje kar vaju lahko doleti … smešno pa je, da so tukaj najbolj pametni tisti, ki svojih otrok sploh nimajo 🙂 Kaj je najhuje kar ju lahko doleti? Kokoši, koliko otrok imaš?????
“cave canem”,
kje za božjo voljo je sploh kakršna koli logika, da si to osebo obtožil, da sem jaz? 🙁
No saj ti nimaš ne logike ne razuma, zato je bolje, da se te običajni ljudje niti ne trudijo razumeti, ker itak ni nobene logike in razumske razlage za tvoje nesmiselne razlage.
Če si to osebo, ki piše stvari, ki jih jaz ne bi napisal obtožil, da sem jaz je jasno, da si butec, ki ni nikoli dojel ničesar kar razlagam, ampak samo avtistično ponavlja nekaj kar si je ozkogledo zapičil v glavo in ne zmore razumeti več ničesar novega. Sicer pa za avtiste velja, da ne zmorejo razumeti okolice in tudi, ko se popolnoma vse okoli njih spremeni, oni še kar vstrajajo pri svojem.
Potem pa jasno te svoje neumnosti potrjuješ še z nekimi zastarelimi raziskavami izpred pol stoletja od nekih pristranskih “strokovnjakov”, ki jih nikoli niso resno jemali. Sam nisi sposoben ustvariti ničesar, nisi sposoben razviti nobene ideje. Če že kaj svojega poveš, potem so to debilne fantazijske norosti, npr. da so radikalne feministke tiste, ki podpirajo trans aktivizem itd. Ali pa čudne neumnosti, da je prijateljstvo med geji in ženskami redkost, ker ženske nočejo gejov za prijatelje, kar kaže, da si družbeno izoliran in nimaš niti stika z ženskami in si le nek incel. Saj ti niti splošno poznane stvari niso znane.
Zato ne razumem zakaj vstrajaš pri svojem? Pa saj ne moreš biti tako odmaknjen in premaknjen, da ne bi vedel, da je res kar ti govori. Pa saj so ti ljudje in družba menda jasno dali vedeti, da si čuden, da si čudak? Oziroma, da te imajo za debila. Poznam avtiste, ki so zelo inteligentni, samo ti si pa res debil. Upam da ti inteligenca vsaj na naravoslovnem področju deluje.
Ker sem že dosti smotanih tipov srečal v življenju, ampak tako smotanega kot si ti pa res še nisem videl.
Ker očitno oseba, ki si jo obtožil, da je jaz, podpira trans norijo ali pa je do tega indefirentna. Medtem ko jaz imam zelo izdelano prepričanje zakaj temu nasprotujem in sem to tudi že tisočkrat obrazložil. Tvoja sklepanja ne dajejo logike in zaradi avtističnih črno belih prepričanj nisi sposoben razumeti nobenih kompleksnejših prepričanj, razen splošnih prepričanj za in proti.
Belisa, 01.10.2023 ob 23:07
Razumem, da vas morda preseneča in celo skrbi, da se vaš otrok identificira kot transspolna oseba – še posebaj, ker smo v zahojeni Sloveniji, kjer se zgražamo nad vsem, česar ne razumemo.
Pomembno je ločiti med biološkim spolom in spolno identiteto. Biološki spol je določen z biologijo, medtem ko je spolna identiteta družbeni konstrukt. To pomeni, da gre za način, kako posamezniki dojemajo in izražajo svojo identiteto. Torej, da se vaš otrok ne najde v konstruktu ženske ali moškega lahko smatramo za popolnoma normalno, saj se mladi dandanes upirajo normativam in, če sem lahko iskrena, se tudi jaz nisem nikoli počutila kot “prava” pripadnica ženskega spola.
Važno je, da svojemu otroku ponudite podporo in razumevanje, saj boste drugače otroka izgubili – bodisi zaradi samomora ali ker bo prekinil stik z vami takoj, ko bo to mogoče.
Toplo vam piporočam, da se pogovorite s svojim otrokom na odprt in neobsojajoč način. Poslušajte, kaj vam želi povedati, in se poskusite naučiti čim več o tem, kaj pomeni biti transspolna oseba.
In kako naj podpira kaksna druga mama otroka, ki se identificira z zivaljo? V Ameriki je trans moda ze preskocila s cloveske vrste na zivalsko. Skoraj vsaka srednja sola ima kaksen tak primerek. Ti najstniki krulijo, brundajo in sicer motijo pouk. In ucitelji morajo njihovo identiteto podpirati. Da se v takem razredu kaj dosti ne naucijo, je jasno.
Prv tako imajo zblojene matere, vedno matere, ki za svoje otroke trdijo, da se ze pri enem, dveh, treh letih identificirajo z nasprotnim spolom. Kljub vrtcem prijaznim LGBT upajmo, da vsaj ta norost ne pride k nam.
Spola sta samo dva, razen zelo, zelo redkih izjem, ki so se rodili kot dvospolniki in tistih, ki so se rodili s tremi spolnimi kromosomi, ki pa imajo obicajno tudi zaostanke v mentalnem razvoju. Vse ostalo je dusevna bolezen. Shizofrenika, ki misli, da ga mekdo preganja, ne vzpodbujate v njegovi reganjavici in tistemu, ki se identificira kot kralj, prav tako ne nudite vsega, da bi navidezno postal kralj, ker veste, da to ni, enako kot fant, ki misli, da je punca, ni in ne more biti punca. Kozmeticna operacij lahko naredi priblizek, a fant bo do smrti ostal fant, le da se bodo njegovim psihicnim problemom po operaciji pridruzili tudi fizicni problemi zaradi komplikacij, ki so resne v do 63% operiranih. Se vecji problemi so pri tistih mladostnikih, ki so bili na zaviralcih pubertete. Ti so v bistvu kemicna kastracija, zato se spolni organi ne razvijejo, ampak ostanejo taki kot so bili na zacetku jemanja zaviralcev pubertete. Kirurgi imajo s temi pacienti se vec problemov, ker zaradi nerazvitosti organov nimajo zadosti materiala, ce se tako izrazim, da bi oblikovali ponaredke pravih organov in so zato pri teh ljudeh zapleti se pogostejsi. Po dveh, treh letih jemanja zaviralcev pubertete, se pogosto zacnejo kazati prvi znaki osteoporoze. Deset do 15 let kasneje imajo povecano moznost za raka.
Velika vecina otrok in najstnikov, ki zelijo spremeniti spol, spremeni svoje misljenje, ko so malo starejsi, ce se jih le ne usmerja v zaviralce pubertete in hormone.
Kokoši anonimno, 01.10.2023 ob 23:07
“cave canem”,
kje za božjo voljo je sploh kakršna koli logika, da si to osebo obtožil, da sem jaz? 🙁
No saj ti nimaš ne logike ne razuma, zato je bolje, da se te običajni ljudje niti ne trudijo razumeti, ker itak ni nobene logike in razumske razlage za tvoje nesmiselne razlage.
Če si to osebo, ki piše stvari, ki jih jaz ne bi napisal obtožil, da sem jaz je jasno, da si butec, ki ni nikoli dojel ničesar kar razlagam, ampak samo avtistično ponavlja nekaj kar si je ozkogledo zapičil v glavo in ne zmore razumeti več ničesar novega. Sicer pa za avtiste velja, da ne zmorejo razumeti okolice in tudi, ko se popolnoma vse okoli njih spremeni, oni še kar vstrajajo pri svojem.
Potem pa jasno te svoje neumnosti potrjuješ še z nekimi zastarelimi raziskavami izpred pol stoletja od nekih pristranskih “strokovnjakov”, ki jih nikoli niso resno jemali. Sam nisi sposoben ustvariti ničesar, nisi sposoben razviti nobene ideje. Če že kaj svojega poveš, potem so to debilne fantazijske norosti, npr. da so radikalne feministke tiste, ki podpirajo trans aktivizem itd. Ali pa čudne neumnosti, da je prijateljstvo med geji in ženskami redkost, ker ženske nočejo gejov za prijatelje, kar kaže, da si družbeno izoliran in nimaš niti stika z ženskami in si le nek incel. Saj ti niti splošno poznane stvari niso znane.
Zato ne razumem zakaj vstrajaš pri svojem? Pa saj ne moreš biti tako odmaknjen in premaknjen, da ne bi vedel, da je res kar ti govori. Pa saj so ti ljudje in družba menda jasno dali vedeti, da si čuden, da si čudak? Oziroma, da te imajo za debila. Poznam avtiste, ki so zelo inteligentni, samo ti si pa res debil. Upam da ti inteligenca vsaj na naravoslovnem področju deluje.
Ker sem že dosti smotanih tipov srečal v življenju, ampak tako smotanega kot si ti pa res še nisem videl.
Ker očitno oseba, ki si jo obtožil, da je jaz, podpira trans norijo ali pa je do tega indefirentna. Medtem ko jaz imam zelo izdelano prepričanje zakaj temu nasprotujem in sem to tudi že tisočkrat obrazložil. Tvoja sklepanja ne dajejo logike in zaradi avtističnih črno belih prepričanj nisi sposoben razumeti nobenih kompleksnejših prepričanj, razen splošnih prepričanj za in proti.
tratakt da te glava pece ali drugace…kako s tisoc besedami povedati en globok NIČ….jebena kura zabita
Julij Cezar, 01.10.2023 ob 15:04
Kokoši anonimno, 01.10.2023 ob 14:49
13 letna hci pobira te ameriske fore. govori da se ne pocuti kot punca in ne kot fant zato zeli, da jo klicemo jay (njeno ime je jasmina). ob enem pa tudi govori da je trans
……………………………
……………………………
Res nisem vedel, da je proruski Iran ki usmrčuje homoseksualce in ima največ operacij spremembe spola na svetu ameriška zvezna država? Pa Bocvana kjer je ilegalna homoseksualnost, sprememba spola pa super. Pa Tajska, ki občasno prehiti Iran, kot prva na svetu po številu operacij spremembe spola, pa katoliška Brazilija z največ transicami… tudi Srbija gre po tej poti. Pa nekatere azijske države, ki omogočajo operacijo spola od 70ih, 80ih let naprej. Pa Indije, Bangladeshi s svojim tretjim spolom. Pa arabske države, kjer lahko le moški oblečeni v ženske pojejejo in plešejo in so namenjeni za seks moškim. V Rusiji mora že totalno vreti in se moški množično oblačijo v oblekice in perilo svojih partnerk, ko partnerk ni doma in so sami in potem drkajo… (mimogrede samo Rus je lahko tako zaostalo bitje in tako počen v glavo, da misli da je to dekadenca, ki prihaja iz zahoda 😀 ) Vse to se dogaja, le zato, ker je Rusija ista katastrofa kot Amerika.
Vse to namreč izvira ravno iz tradicionalne heteronormativnosti in njenega izmišljenega družbenega spola. Hetero je bolno! Pederstvo tudi, samo ni toiko problematično, ker ga je malo.
Ker NEVEDNEŽI NEUKI kaj pa ima Amerika s tem, če pa je tega mnogo več v vzhodnem, južne nerazvitem svetu, ki je izrecno tradicionalen, veren in HETERO USMERJEN?
DAj kura zabita…dokazi da je spol druzbena izmisljotina debil zagamani, je tvoj kur.c tud zgolj izmisljotina debil zabiti…..spol se definira z prvo delitvijo celice in kromosomi….rojstvo je zgolj potrditev ….fizicna….vse ostali je sranje…zdaj pa odjebi debil zblojeni
Julij Cezar, 01.10.2023 ob 15:11
Kurje blodnje o spremembah spola so na ravni filma otok dr.moreua…zgolj z operacijami in hormoni bi radi spreminjalu bistbo cloveka ki lezi v njegovih kromosomih….ni ga posega in ga nikoli ne bo da bi na zivem cloveskem bitju zamenjali sekvenco genov ki mu doloca spol in njegovo poslanstvo v zivlhenju ki temelji na razmnozevanju
“JULIJ CEZAR”,
na kaj kar sem napisal se sploh nanašajo te tvoje šhizofrenične blodnje? Kje sem napisal, da je spol družbena izmišljotina?
Pa sej ti sploh ničesar ne razumeš. Ti sploh ne veš niti tega kaj govoriš.