hcerka pravi, da ni punca ne fant in da je trans
cave canem, 01.10.2023 ob 18:31
Spol se definira ob spočetju otroka. Spol je strogo biološka domena in nikakor družbena oz. ideološka. Edina napaka narave je v smislu hermafroditov, ampak to so redki pojavi.
Med trans osebami je veliko psihičnih bolezni in samomorov, posebej po operativnem posegu.
Draga mami, v kolikor tema ni izmišljena, imam samo en nasvet: vse se da reišiti dokler se ne zgodi operacija oz izmaličenje peimarnih in sekundarnih spolnih znakov. Dvomim, da ima slovenska psihološka stroka znanje in izkušnje na to temo. Otroka najprej seznani s peklom skozi katerega so šli številni ameriški trans otroci. Od uničenega življenja do samomora.
“CAVE CANEM”,
neverjetno, da ti to pišeš, ČE SI PA RAVNO TI TISI, KI STALNO ZAGOVARJA, DA JE SPOL DRUŽBENA DOMENA!!!!
Ker kdo drug, če ne jaz, pa stalno tu piše, da je SPOL STVAR BIOLOGIJE in NE OBČUTKA! Glede na to, da ti ljudje trdijo, da se počutijo, da so drugega spola.
Hana384, 01.10.2023 ob 14:34
Draga mama, če je res kar pišeš, potem ne poslušaj teh bebcev zgoraj. Imam doma podobno situacijo, s tem sem se sprijaznila. Prebrala ogromno literature, tuje in domače, obiskala več strokovnjakov na tem področju.
Pripravljena sem na vse negativne odzive okolice, ki me ne zanima, saj zame ti ljudje niso pomembni.
Še to… med trans osebami je veliko samomorov, pa ne zaradi njihovih odločitev, ampak zaradi nestrpnosti okolice. Lahko jih je potisniti čez rob.
S forumaši, ki so laiki na tem področju, se ne bom prepirala. Imam dovolj informacij stroke.
Svet ni črno bel in življenje se včasih odvija drugače, kot smo si želeli in pričakovali.
Drži se in srečno!
To je grozno. Kaj danes počnejo otroci pri trinajstih letih. Dekle noče več biti dekle, ampak fant in trdi, da se to da popraviti, da je potrebna operacija, da tudi nekatere sošolke želijo spremeniti spol.
Mislim, da je v medijskem svetu vse preveč tega govorenja. Mar je res tako enostavno operirati in kako da dekle v osmem razredu sploh to razmišlja.
nasvet za avtorico, 04.10.2023 ob 17:23
pusti svoj kontakt, se bova zmenla da ti pridem pof…tvojo hčerko in ko jo bom porival jo bova vprašala, kako se počuti a kot ženska al kej druzga. ko bo imela mojega trdega debelega dolgega v sebi bo hitr rekla da je punca.
Predlagam, da malo bolj spostujete svojega otroka, ga podporate in mu nudite oporo in pomoc. To je, namrec, vloga dobrrga starsa. Pomoc in odgovore poiscite zase, saj si vas otrok tega res ne zasluzi. Pa predlagam tudi kak tecaj uporabe. slovnice.
Ce bi punca zacela kaditi, piti, se drogirati, ali zacela s kaksno drugo neumnostjo, naj jo mama tudi podpre, saj je to vloga dobrega starsa?
V življenje moraš potegniti močan moški lik (sosed, prijatelj, brat, stric, dedek…) da bo uravnovesila energije. Trenutno sta dve “koklji” v premajhnem kokošnjaku. Enostavno vama manjka moška energija in tvoja hči dela prav to – aktivira moško energijo v odnosu.
glede na to da je v pubereti ji pusti živeti njeno moškost, v nekem trenutku se bo vse omililo ali obrnili na normalno. Sad prepovedanega kar najbolj sladko, tako da razmisli katera bo vodil igro in kako.
Sama si kriva. Kva pa ji puščaš, da ima dostop do tega možganopralskega sranja. Moj fotr bi reku delo jim dajte in jim ne bodo šle pizdarije po glavi.
Kva je z vami ljudje??? Pobrat vse, telefone, računalnike, vse. Noro!!!
Sam mam tolk stare punce doma.. isto samohranilec. Samo pride naj mi s tem ven, se en teden ne vidi iz dela in zadolžitev.. telefone sm jim pred časom zamenjal za tiste na tipke, dostop do računalnika je samo v moji prisotnosti. Briga me.. še vedno imajo 1000x več, kot sem imel jaz.
Nimate vi tega znanja, 04.10.2023 ob 22:07
Sama si kriva. Kva pa ji puščaš, da ima dostop do tega možganopralskega sranja. Moj fotr bi reku delo jim dajte in jim ne bodo šle pizdarije po glavi.
Kva je z vami ljudje??? Pobrat vse, telefone, računalnike, vse. Noro!!!
Sam mam tolk stare punce doma.. isto samohranilec. Samo pride naj mi s tem ven, se en teden ne vidi iz dela in zadolžitev.. telefone sm jim pred časom zamenjal za tiste na tipke, dostop do računalnika je samo v moji prisotnosti. Briga me.. še vedno imajo 1000x več, kot sem imel jaz.
Kakšna je bila šele mati, če so tebi, ki si takšen idiot otroke dodelili.
Danes je seveda moderno biti drugačen. In se nenehno metati ven.
Mi, rojeni 1960 – 1980, pa smo seveda zaostali in danes živimo še vedno v jamah, kajne?
In ker celih 50+ let nismo razmišljali o tem, ali je to, da imamo lulčka, ali luliko, smo se sprijaznili, da smo zeloooo zaostali…
Tvoja sončica pa že tako mlada razmišlja, da bi ji odrezali lulčka, ga vrgli v kante (slučaj Salome) in potem bi zanjo prišla nirvana.
No, pravzaprav je zanjo nirvana že prišla, saj lahko ščije po moških in tudi po ženskih straniščih, brez, da jo aretirajo in jo preiskovalni sodnik kaznuje recimo z 2500 evri…
Jelinčič je rekel 0 52-ih spolih tole:
So tri vrste ljudi:
– eni hodijo k ginekologom
– eni hodijo k urologom
– tisti tretji pa bi morali hoditi k psihiatom
BRAVO!
Jebenti, človeštvo jemlje hudič, vi/ve pa si barvate lase in niste zadovoljni/zadovoljne niti, če imate med nogama oboje…
Marš…
se ne, 05.10.2023 ob 00:35
Spol se definira ob spočetju otroka. Spol je strogo biološka domena in nikakor družbena oz. ideološka.
To je seveda larifari, ob spočetju tisti mikroskopski zarodek pač nima razvitih spolnih organov. Cerkvena ideologija ti je sprala možgane, zato ignoriraš biologijo
Kaj pa ce ni bila cerkvena ideologija, ampak cisto obicajna biologija, o kateri, vse tako kaze, nimas najmanjsega pojma? Ce imas vsaj osemletko, si morala slisati za mejozo in da imajo zenske 2 X kromosoma, moski pa po en X in en Y kromosom. Ti dolocajo spol otroka in ti se rekombinirajo ob spocetju. Mama ti lahko da samo zensko komponento, od ocetovih kromosomov je odvisno, ali dobis se en X in postanes punca ali Y da postanes fant. In prav ta kombinacija kromosomov, ki jo dobis ob spocetju, narekuje, kateri spolni organi se ti bodo razvili. In zato je tvoj spol dolocen ob spocetju.
SEGM je pred 2 leti vprašal detranse, zakaj so se vrnili v svoj pravi spol. V anketi je sodelovalo 297 oseb, od tega jih je bilo 92% žensk, ki so spremenile spol in se vrnile nazaj v svoj pravi spol. Povprečen čas za detranzicijo je bil 5 let po operaciji.
Z vsem spoštovanjem.
Lahko ste veseli, da vaša hči ima toliko zaupanja v vas, da vam to na glas pove, ker če mene vprašate je to zelo težko. Lahko ste ponosna, da se z vami počuti tako varno, da se lahko izrazi.
Pa kaj če to želi, nič ni narobe s tem, je pa narobe, da se ji ne pustite izražati na način v katerem se (mogoče samo) začasno počuti najbolj v svoji koži. 13 let je stara, lahko ste srečni, da je to problem ne pa, da nosi crop tope in se liči na polno.
Punca se išče, kot smo se vsi, samo da je danes s socialnimi omrežji vse bolj intenzivno. Lahko, da jo bo minilo, lahko da je ne bo, ampak kakorkoli bo je vaš otrok in njeno odločitev boste morali spoštovati zdaj ali pa ko bo 18, če se bo tako odločila je vaše kazni in omejevanja ne bodo ustavile, samo v njeni glavi se boste zasidrali kot nekdo,ki je ne sloštuje in se bo takoj ko bo lahko od vas čisto distancirala. Zdaj se pa odločite.
Tega je veliko, jaz mislim iskreno da to pride samo iz 2.razlogov. Tamali je ZELO DOLGČAS, ker je osamljena in isce na ta nacin pozornost.
Drugi razlog pa se mi zdi, NAPAČNO ZNANJE o spremembi spola.
Jaz če bi to bila moja hči, bi 1. naredila red, ne da ji vse vzamem ZAPOSLILA BI JO? Koliko je stara 14.let? Okay kaj rada počne, riše, pleše,pleza,jaha?? Nujno vključiti v šport, lohk tut kuharski krožec, likovni krožek, NEKAJ KJER SE BO ZAMOTILA,spoznala ljudi, delala in to mora biti VSAK DAN!
2. Ko ti je rekla da si bo pri 18.letih sla na operacijo da si odreze prsi. Jaz nebia ponorela, pa rekla takoj ne(kljubtemu da sm ZELO PROTI), rekla bi ji ” prav prepričaj me zakaj?” In potem bo ziher rekla da se ne počuti ženske bla bla, in potem boste prišli v fazo POGOVORA, katerega potrebujeta z svojo hčerko, KAJ TE MUČI, ZAKAJ? Samo mirno in preden boste to poucili si sprintajte/pripravitr vse dokazila kako nevarno je to in ji probajte dopovedat d nazaj poti ni, in da ce se zaveda da bo mogla celo zivljenje bit na hormonih, in da kljubtemu da spremeni sploh v RS nikoli na osebni, passportu,vozniski ne mores spremeniti spola, ti dokler si Slovenka bos ženska in nikoli ne bos imela pravice da komorkoli v ustanovah zahtevas da te klicejo po moskem imenu in te tako nagovorijo. ZA CELO ZIVLJENJE SI ZENSKA! To ji objasnite. Da bo imela 10000 tezav ce se za to odloci ni to samo sprememba spola!!
Da,peljite jo k psihologu.Vi pa ji razložite kaj to je,ker očitno ne ve vsega.Internet je dober in slab.Moramo se pa zavedati da ni vse kot se zdi. Spremeniti spol, zunanjo podobo, občutki, čustva pa se ne bodo spremenila nikoli. Tudi ,če gre v preobrazbo nebo bolj srečna ampak samo bolj depresivna in potrta, aja pa za bolečine in zdravila ,ki bi jih morala jemati do smrti ve? Verjetno ne ,ker se o tem ne govori.Ljudje imamo oči in vidimo kaj je kdo po spolu neglede na ime in to ni žalitev.Naj živi življenje brez posegov vsaj do 21 leta potem pa naj se odloči, če še vedno želi isto.Vse dobro obema
Pri najstnikih se mi zdi bistveno in edino dobro zanje, da jih naučimo, kako samega sebe srejeti. Včasih so punce sanjale o ravnem nosu in manj štrlečih ušesih, o bolj ravnih laseh… Namazale so se, da so si bile bolj všeč. Sčasoma se skozi najstništvo človek mora sprejeti z vsemi svojimi gabariti.
Puncam je to težje, zato je v trans propagandi več žrtev deklic.
Namesto pomoči in učenja o tem, kako sprejeti sebe, svoje telo, svoje sposobnosti in pomanjkljivosti, se s propagando zgolj podpira in razpihuje še večje nesprejemanje in povzroča še večja stiska, zato trans agendo pri mladostnikih lahko označimo zgolj za zlorabo.
Odrasli naj počnejo kar hočejo, otrok pa se noben odrasel ne bi smel dotakniti, jih rezati, filati s hormoni in kdo ve čim vse, samo zato ker so normalni, nesprejemajoči se najstniki.
1. temeljito se izobrazite o tej temi. preberi 10001 clanek, knjigo, sama stopite do kaksnega psihologa in se z nim pogovorite.
2. ko pridobite vse info se pogovorite s hcerko. Povejte ji kaj vse ste zvedela o transspolnosti in naj vam ona pove, kaj ve o tej temi. pogovor naj bo brez obtozevanja, dokazovanja kdo ima prav. zgolj dejstva in obcutki.
3. dovolite ji naj se “svobodno izraza” – naj se oblaci kakor zeli, nosi frizuro kaksno zeli, naj jo drugi klicejo po imenu katerem ona zeli. seveda mora vsa nova oblacila kupiti sama, s svojimi prihranki.
4. ukinite zepnino, denar naj si prisluzi. pa ne z hisnimi opravili, ki bi morale biti njena dolznost. ali pa dolicita katera hisna opravila so dolznost in katera dodatna naj opravlja, da si prisluzi denar.
5. OMEJTE JI DOSTOP DO NETA!!! facebook, TikTok!!! in vse ostale aplikacije, obvezno starsevski nadzor! ko vas ni doma ni neta!
6. za operatuvni poseg pa vam predlagam, da se dogovorita, da ce bo tako cutila, ko bo ze odrasla oseba, da ji pac ne boste omejevali. razlozite ji tudi, da to ni pri 18ih.
7. predlagam vam tudi kaksen dokumentarec na temo zlorab otrok, ki se dogajajo prejo spleta. oglejte so ga skupaj s hcero.
srecno!
Najprej si vzamite čas zanjo. Peljte jo ven na sprehod, brez elektronike. Samo vidve. Upirala se bo. Morda bo cel sprehod tiho… vztrajajte… enkrat bo začela govoriti… in takrat predvsem dobro poslušajte.
Glede oblačenja je še najmanjši problem. Veliko punc v tem obdobju odpre očetovo omaro in pobere prevelike puloverje, srajce. Da malo skrijejo telo, ki se razvija. Pač niso vse za pajkice, hot hlačke in crop tope…. še sreča!
Pri nas je celo OŠ veljalo pravilo nič makeupa, nič barvanih las, nalakiranih nohtov, oblačenje za šolo tako kot se spodobi.
Predvsem pogovarjajte se o tej temi z njo.
In seveda, najprej ji povejte njene obveznosti. Potem bo pa lahko koristila tudi pravice!
Punca se išče in to na veliko.
Veliko strpnosti vam želim.