Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek hčerka že cel dan bruha

hčerka že cel dan bruha

Naša enoletnica je danes pravkar že četrtič bruhala, za kosilo je jedla skutine štruklje in le-te kar naprej meče ven. Ali ji štruklji pač niso pasali ali je lahko kaj drugega narobe z njo???
Drugače je zdrava, vročine nima in je zelo živahna- kot ponavadi.
Ali bi jo morala peljati k dežurnemu zdravniku ali naj počakam kako bo jutri? Na kaj naj bom pozorna???

najprej se umiri, če nima vročine, je normalno živahna, potem ne more biti hudega…boš videla, kako bo jutri. jaz navadno pokličem dežurno pediatrinjo, in me vedno pomiri, ter pove, naj počakam…morda bo dobila vročino, pa bo potem to viroza z bruhajem. Morda (najverjetneje) pa bo hutri čist zdrava. Vročina, hrana…morda oboje, nekaj ji je pač presedlo.Jaz bi bila pozorna le na drisko+bruhanje+vročina. Pa še to…kaj češ, če je viroza…tudi zdravniki ti nič ne dajo.
Naj pije vode, po majčkenih požirkih…vsake toliko minut, da ne dehidrira.

Dežurna pediatrinja je za našo rekla, da naj pije
-mlačen metin čaj,
-mlačen šipkov čaj,
-mlačno coca-colo (prej ji odstraniš mehurčke)
ker vse to pomiri želodec in zaustavi bruhanje. Po majhnih požirkih in počasi. Res pomaga, čeprav se sliši čudno…

Počakajte do jutri, lahko da je bilo kaj narobe s hrano ali pa ji pač ni pasala. Naj pije čimveč tekočine, jutri pa boste videli, kaj je na stvari.

Zanimivo, sedaj se zelo dobro spomnim dogodka, ko je moj prvi sin (sedaj 17-letnik) prvič v življenju pri dveh letih bruhal, potem ko je jedel marelične cmoke iz skutinega testa. Drugi dan je bilo vse v redu, morda pa je kaj v zvezi s skuto – starejša skuta, že nekaj dni v hladilniku….Nikoli potem ni več bruhal zaradi hrane, če je že bruhal, je imel vročino in virozo.

poleti so zelo pogoste zastrupitve s hrano, umazanimi prstki … jaz bi malo počakala. Če so bili štruklji že malo postani (mogoče so čakali preveč časa na ohlajanju zunaj ali kaj podobnega) in jih nisi fejst pregrela, ima mogoče težave z listerijo ali kakšno podobno bakterijo. Poleti je tako vroče, da se kaj takega takoj zgodi.

jaz bi pa otroka peljala k zdravniku…

New Report

Close