Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Finance in kriptovalute hipotekarni kredit….POMOČ

hipotekarni kredit….POMOČ

Pozdrav vsem skupaj!

Prebiram vaše poste in sem zelo navdušen saj koliko vidim ste v veliko pomoč.Upam, da boste lahko pomagali tudi meni?

Vprašanje je sledeče;

Kašno dokumntacijo potrebujem za najem hiptekanega kredita (račun imam v avstiji ter v slo…v bistvo ni več tako aktiven)
Sem s.p ter moja žena prijavljena na ZPIZ-u.Moj mesečni preliv je nekje med 500-700 tisoč sit….ženin pa ostane 75.000.00 neto pokojnine.

V lasti imam stanovanje, ki je vredno cca.11 mio sit.Ampak težava je v tem, da ga še imam za izplačat nekje manj kot 1.800.000.000.00 sit-kat ni več veliko.

Ali imam možnost najet hipotekarni kredit za nakup zemljišča in postavitev manjše hiške??
Ali obstaja kakšna Avstijska banka slovenko govorečih zaposleni ali pa vsaj delno, ker sem mnenja da pri naših sosedih ni tak problem za najem kredita.

Vnaprej se Vam najlepše zahvaljujem v Novem letu 2007 pa Vam želim veliko uspeha na vseh področjih..

P.S: Oprostite, da še pišem cene v sit-ih evri mi še nekako ne grejo od rok!

L.p,Aleš

Pozdravljeni!

Obstaja Zveza Bank Celovec. To je banka Avstrijskih slovencev v Avstriji, ki je dvojezična in govorijo tudi slovensko. Podružnica je tudi v Ljubljani.

Glede na vaše prihodke in glede na to, da že posedujete stanovanje, ki ga lahko zastavite banki, sem prepričan, da lahko dobite kredit za zemljišče in hišo.

Res je, da banke v SLO malo bolj komplicirajo glede prihodkov, kot v Avstriji. Bodite pozorni, ker je obrestna mera v Avstriji še veliko bolj stvar pogajaj, kot v Sloveniji. Gotovo ste pa zanimiv tudi za kako banko v Sloveniji.

Vse dobro v letu 2007 želim tudi jaz vam.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Oktober17,

zanimata me dve stvari in sicer
– tvoja starost, glede na to, da večina bank pogojuje iztek posojilne pogodbe najkasneje s 75 leti starosti in pa
– kaj je podatek o mesečnem prilivu 500-700.000, ker za kreditno sposobnost s.p.ja šteje dohodninska osnova in ne mesečni priliv s.p.ja.

Pozdravljen!

Ja moja starost je 30 let.Plačujem pa si najnižjo osnovo.Ampak koliko mi je znano, se štejejo vsi prilivi na s.p račun- plača.
To kar imaš v mislih ti je za pridobitev kredita na slo bankah.

L.p

Oktober17,

kar praviš, ne drži. Prihodki s.p. niso neto plača in jih zato vse banke, ne glede na državnost, gledajo enako in sicer gre za povezani osebi: ti, kot s.p. in ti, kot fizična oseba. Kredsitna sposobnost tebe kot fizične osebe je neto rezultat tebe kot s.p., kar je enako dohodninski napovedi. Če bi imel d.o.o., bi si izplačeval plačo, bonitetna ocena pa bi bila enaka, se pravi družbe in tebe kot povezanih oseb. Dejstvo je, da so avstrijske banke malce bolj tolerantne pri razlagi stroškov pravne osebe in lahko nekatere stroške dejansko vzamejo kot tvoje osebne prihodke. Brez vpogleda v poslovanja je nemogoče povedati koliko si kreditno sposoben.

pozdravljeni ce se iscete kredit ali hipotekarni kredit mi lahko pisete na [email protected].

 

hvala vam bomo prisluhnili

New Report

Close