Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Hiška z nule

Hiška z nule

Jaz pa delim samo svoje neuresničene sanje … Želim si hiško na Kureščku (Golo, Zapotok…)… 180 m2 pride 24 mio SIT… Skupaj z mojim bova šprala cca 20 let, če se razmere ne bojo obrnile… Čau…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

slonček, ves caj k ga preživiš na forumu porabi za honorarno delo in boš ta cajt skrajšala za cca 15 let.

eh to pa ne gre :))))

Lifestyle!!! 🙂

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Uh…to pa je bilo zdaj malo nesramno…
Slonček! LOTO!!!!

Moj dragi je danes itak v igralnici (baje da službeno) in upam na glavno nagrado Perle…

Ma ga bom tepla, če ne bo nič :)))

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

ja, ni enostavno. Naju bo vse skupaj s parcelo, dovoljenji, hišo in nekaj tudi opreme prišlo 35 mio. Blizu Višnje gore. Ko sva parcelo kupovala sva gledala pa tudi na Kureščku in Golem – Leeeeeeepooooooo, ni kaj.

Gor hiše niso poceni. Pa se še dražijo, saj je lokacija nekako “in”. Sem pa sama včasih živela dokaj blizu in… Kaj pa vem. Tja bi se vrnila pod res ugodnimi pogoji, drugače ne. Ampak – sanjati ni greh…

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Zakaj se pa nista odločila za Kurešček????

Zaradi avtoceste al je bil kaki drugi razlog???

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Parcele, ki so bile takrat naprodaj nama niso ustrezale. Najin prvotni namen je bil namreč kupiti večjo parcelo pa jo razparcelirati in del prodati, tako da bi dobila denar za gradnjo hiše. Torej bile so premajhne ali pa nama lokacija ni bila všeč (iskala sva sončno lego) in ker hišo delaš recimo da za zmeraj potem ti mora parcela že odgovarjati. In tako kot pri vseh večjih odločitvah mislim, da ne smeš hiteti predvsem pa moraš zaupati tudi občutku.

Slonček, lahk mene pocukaš za rokav čez 20 let, ker bo mož dedoval vikendico na Kureščku;o)
Tole je blo zdej ful sarkastično, ker tast že zdajobljublja. Pa kva nej čez 20 let s tistim tam. Bajto sva kupla na dolenjskem polbom na vikend pa v lj. hodila…. Je pa tam gor ful lepo in drago.

a se vam ne zdi zaenkrat bolj praktično živet bližje mestu, ma magar zaenkrat v stanovanu, kasnej pa hišo – službe, šola, izvenšolske dejavnosti…

Evo ena, ki je zivela na Golem in sem zdaj tako srecna, da sem spet v LJ, tja mi je fino iti k starsem, vendar z majhnim otrokom tam ne bi zivela, ker se rada setkam po mestu, pa se medvedi so zdaj tam kar redni obiskovalci. JE pa res, da v zadnjih letih tam hise nenormalno hitro rastejo in vedno vec jih je. Prej sem se vsak dan gor in dol vozila in je bilo skoz isto, zdaj pa pridem vsake 14 dni je vedno kaka nova hisa v gradnji. Verjamite mi iz lastnih izkusenj, da se tam po tistem klancu pozimi vozit v LJ ni glih fino.
Od petka do petka PEtka

Če je tole letelo name: jaz mesta ne maram, en sam šunder in ropotanje. En kup spuščenih psov, sosedje ob največjihpraznikih tolčejo in vrtajo po stenah. res mi ni všeč. Če greš na sprehod, je vsepovsod ena horda psov in folka, ki dela hrup. Dol pa mir, v hosti si lahko sam in se res sprostiš. Pa ne mi rečt da nitako,ker prihajam iz dolenjske in je res tako. Dol bo moje dete imelo travo za hišo, kjer se bo igralo, tukaj pa še vrta nimamo. Z malo greva v en mini parkec, ki meji na eno bajto, kjer non stop nekaj ropotajo, tako da reva še spat ne more v miru. Sicer pa kakor kdo -midva zmožem imava raje mir kot pa utrip mestnega življenja.

no, vsak po svoje ne. mesto oz. urbano okolje ima sigurno svoje prednosti, pa tudi pomanjkljivosti, podeželje pa tudi. meni ni do tega, da bi živela v mestu v nekem stanovanju, mi je preveč utesnjeno in nemirno.

Verjamem, da je pozimi na Golem in podobnih krajih ”štala”…

Ampak NARAVA… to je pa tudi nekaj, ne?

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Jaz sem zelo rada v naravi, ampak živela pa ne bi izven LJ. Full mi pomeni da gre otrok sam na interesne dejavnosti in da imam vse pri roki.
Kakor se pač navadiš. Sicer pa tudi če živiš v Ljubljani lahko poiščeš mirne kotičke in naravo.
Jaz Ljubljane ne menjam za Kurešček, Žlebe, Vodice, Grosuplje ker mislim da s tem ko živim v LJ., veliko “privarčujem” na času.

Iz prve roke – že dve leti smo na Škriljah (pod Kureščkom), klanc pozimi sploh ni težava, ker je že ob 06.30 sčiščen do asfalta (kadar sneži), zatorej ne udrihajte nekaj nasplošno! Je pa čist res, vsakemu svoje in naj bo tam, kjer mu je všeč, če le lahko!
Hotela sem samo Slončku v tolažbo napisati, da naju je stala gradnja hiške, od nule do vselitve, vključno s parcelo 25 mio. Je pa res, da smo ogromno delali sami in da sva kupila parcelo leta 1998, ko so bile še kolikor toloko ugodne cene… Ampak je vredno truda in če ti je narava več kot mesto in interesne dejavnosti, je to to!
Ne obupaj!

Lp!

Oj, sloncek, ce bi vedel….

Delimo si iste sanje. Tudi mi sanjamo o marlesovi hiski za 15 mio na kljuc (120 m2 imamo dovolj).

Zaenkrat se iscemo pravo parcelo, pa nobena ni “ta prava”.
Ti hocejo prodat po 2.000 m2 – pa kaj naj s toliko zemlje. Ali pa na slabih lokacijah.

Tiste, ta prave pa… Saj ne mores dat 10 mio samo za parcelo, kje je se vse ostalo.

Tako da, zaekrat samo sanjamo…

Cez par let, pa nam bo verjetno ze bolje..

lp, SIR

Živjo,

Brala sem v Mojih Financih intervju z B. Romihom. Lepo je povedal, da so krediti pač prisilen način varčevanja. Da se mu zdi boljše da ne sanjaš o stvareh, če jih lahko na tak ali na drugačen način kupiš.

Midva z možem sva stara 28 let. Stanujeva pri njegovih starših, s katerimi se na veliko srečo dobro razumemo. AMPAK, veva da bova šla na svoje. O tem ne dvomi nobeden.
NAjprej parcela. Če se bodos tvari spremenile, pa pač stanovanje. V vsakem primeru bo mojih, pa čeprav samo 40 kvadratov.

Slonček, kar lepo počasi. ajprej začnita pri praceli, potem stvari kar nekako stečejo. Pa kot sem razumela bosta imela oba faks, kar pomeni da ravno zanič tudi ne bosta zaslužila. Boš videla, čez kako leto bomo pa na forumu pisale, da smo parcelo kupile :))))))

Mojca

Hvala… Tole so pa kar spodbudne besede od vseh skupaj… Ja, faks bova imela… Moj dragi že sedaj lepo zasluži (januarja bo redno zaposlen)… Sama pa ne vem kolk se bom lahk pogajala za plačo… Ekonomistov je ogromno… Pa še zdi se mi, da se ženske skoraj ne moremo pogajati (nam avtomastko pripada bolj nizka plača, ker smo itak ” skromne” po naravi)….

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Slonček sem s tega konca kjer si želite hišo in res ima bivanje tukaj dobre kot slabe strani. Zrak je veliko bolj čist, je mirno pa tudi ljudje se med seboj poznajo in veliko pomagajo, tudi domače pridelano hrano so pripravljeni ugodno prodati. Slabe strani pa so še vedno zelo pomanjkljiva infrastruktura čeprav sedanji župan veliko dela na izboljšavah, ceste, pločniki in posebno povezava z Ljubljano so zanič. Šola je obnovljena in kar solidna vendar je potrebno otroke na izvenšolske dejavnosti voziti po zelo slabi in nevarni cesti v Ljubljano. V bistvu je to celotno območje napol vaško in napol predmestno se pa zelo hitro razvija in cene seveda zelo hitro rastejo. Veliko priseljenih mladih družin iz Ljubljane svoje otroke vsakodnevno vozi v vrtec in šolo v Ljubljano tako, da to področje postaja vse bolj spalno naselje. So pa ceste tukaj redno in pravočasno splužene tako, da to ni problem. Glede parcele naj še dodam, da se vama najbolj splača kupiti kakšno staro hiško, ki ima že vse od vode in elektrike ter jo porušiti, baje je to ceneje ker so vsa tista dovoljenja blazno draga.
srečno

Draga Mango…

Tudi moj se strinja s tabo. Pravi, da je bolje kupiti staro hišo in jko potem obnoviti ali porušiti…

Kaj izvenšolskih dejavnosti ni pa nobenih tam gor… Na primer gasilci, pa kakšni jezikovni krožki na šoli?

LP Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

dovoljenja te pridejo približno 1 mio. Rušenje hiše je potrebno tudi plačati, pa odvoz materiala tudi. Če želiš staro hišo obnoviti potrebuješ prav tako dovoljenja, pa hiša je še vedno stara kakorkoli obrneš. Praviloma moraš zamenjati vse instalacije – elektrika, voda, kanalizacija – to pa ni malo razbijanja, denarja pa tudi ne. Če pa želiš na mestu stare hiše postaviti novo pa itak rabiš dovoljenja. Prišparaš pa na priključku za vodo in elektriko, če je to urejeno. Ja, pa stara je lahko še pod spomeniškim varstvom.

Kakorkoli že, zadeva ni tako zelo enostavna in v vsakem primeru bodita skrajno previdna in preverita sama vsako malenkost v zemljiški knjigi in v katastru. Je vse preveč “nepremičninskih nateg” in žal so si dostikrat ljudje sami krivi. Predvsem pa ne plačujta kupnine dokler vama ni omogočen vpis v zemljiško knjigo ….

In slonček, ja ženske smo na slabšem, če tako razmišljamo. Tudi jaz sem doštudirala ekonomijo, pa sem imela najprej dve trapasti službi potem sem pa rekla, da se tega ne grem več in sem pri 29 letih dala odpoved in šla na zavod. pa mi je takrat bivši direktor rekel, da službe ni tako enostavno dobit, sploh pa ne za žensko pri 29, neporočeno pa še brez otrok. Pa sem si mislila “bedak”. Stvar tvojega prepričanja. Vredna si prav toliko kot moški in prav toliko si tudi zaslužiš! Imaš mnogo prednosti pred moškimi, ker si bolj vztrajna, temeljita, neagresivna, senzibilna …. skratka privleči na dan svoje kvalitete.

Mana v mislih sem imela rušenje manjše že itak precej razpadle hiške ali hleva, česar na tem koncu ne manjka to ve vsak, ki se je zapeljal navzgor po Ižanki. Torej, če kupiš tako reč na dokaj veliki parceli se splača kljub stroškom. Prenova stare hiše se splača v primeru, da je gradnja zelo kakovostna in, da hiša že ima vse sodobne priključke in recimo centralno. Informacije o nepremičninah, ki so naprodaj na območju te občine lahko dobite na Občini Ig. Logično pa je, da brez temeljitega preverjanja ni pametno kupovati. Predvsem je vsaj kolikor jaz poznam tukajšnje razmere v veliko primerih problematična skupna privolitev zaradi deljenega lastništva za prodajo nepremičnin. Recimo sorodniki, ki so podedovali nepremičnino si niso vsi enotni glede prodaje, pri takih primerih je potrebno zelo paziti. Glede izvenšolskih dejavnosti, gasilci hahaha, ne vem če imajo tako dejavnost, je pa šola zelo urejena z veliko novo telovadnico, športnih aktivnosti in jezikovnih tečajev je veliko, ni pa tako raznolika ponudba kot v Lj. Slonček glede službe pa bolje kakršnakoli za začetek kot nič:)

Ja, ampak je vseeno za razmislit. V takem primeru moraš vse skupaj dobiti za ceno parcele ali še manj pa to praviloma ni izvedljivo. Stroški rušenja so ca. 1 mio + odvoz, razen če materiala nekako ne porabiš. Zadevo je potrebno v vsakem primeru dobro premislit. Hotela sem samo povedat, da stvar ni tako zelo enostavna ali pa cenovno ugodna, kot morda izgleda na prvi pogled.

New Report

Close