Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek hitro dihanje

hitro dihanje

Zanima me če me katera lahko pomaga in sicer imam sina z diagnozo sum astme na osnovi enega napada v mesecu oktobru, kljub temu da so ugotovili da na venotilin in flexotit nista pomagala takrat pri ozdravitvi ampak antibiotiki, kajti ugotovljena je bila bakterija pljučnice v pljučkih. No in od takrat najprej imamo vsak dan dvakrat flexotit in pihanje PEF-a. V sredo je začel pokašljevati in sicer zelo suh kašelj, v četrtek se je začel odkašljevati, PEF je bil kar dober, toda ko je odšel spat je bila frekvenca dihanja 27-30 vdhihov na minuto. Aja star je štiri leta in ponavadi je frekvenca tam od 20-22 vpihov na minuto. Ni težko dihal, nič ni piskalo ampak samo hitro dihanje ( merila sem ga po pol ure spanja). Res pa je da ima zamšen nosek in diha skoz čez usta.
Ali je lahko to vzrok hitrega dihanja? A naj mu dam ventolin ali ne.

če flexotid ne deluje, zakaj ne bi predlagali drugega zdravila?
jaz sem že 2 leti astmatičarka, vzdrževalno terapijo imam s seretide, ki je kombinacija flexotida in še enega zdravila. Od takrat nisem več imela napada in ne potrebe po ventolinu, flexotide pa ni deloval.

Daj mu ventolin, saj večje škode ne narediš. Če se bo umirilo bo ok, če se ne bo, pa je morda pač to res zaradi prehlada. Kakšna vlažnost je v sobi? Vlaži, da bo lažje dihal.

Seretide je kombinacija protivnetnega zdravila in bronhodilatatorja, ki bronhije konstantno “drži” nekoliko razširjene. Se pa zdravniki bojijo, če morda ob dolgotrajni uporabi ventolin ne bi več prijel, če bi ga bolnik potreboval. Hčerka-5 let- je bila eno leto na seretide, pa smo šli nazaj na flixotide (na mojo željo- se je pa zdravnica takoj strinjala). Seretide je novo zdravilo in sploh ne vedo kaj se bo pokazalo čez 10 let…

New Report

Close