Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Homoseksualcem – manj državljanskih pravic!

Homoseksualcem – manj državljanskih pravic!

Z drugim besedami: ombudsman modro molči, kar pomeni odkrito podporo kršenju čoveških pravic!

Naj se vendar uzakoni belo obleko pa šlajar, pa šopek, obvezno naj se uzakoni poljubljanje, priredi naj se jim ohcet – madona so pedri diskriminirani , ombudsman pa nič!

bi bilo prav da imajo možnost do izbire. glih tako davke plačujejo kot vsi “tanormalni”

Se popolnoma strinjam z Alenko1974. Vsi, drugačni VSI ENAKOPRAVNI.

In zakaj tega ne spoštujemo.

Danes kratimo pravice gejem, jutri se bomo spomnili in bomo to storili npr. za rome, invalide,… in se bomo še kaj spomnili.

Vsi v naši državi naj bi imeli z Ustavo zagotovljene enake pravice in tudi dolžnosti.

In zakaj gejem teh pravic ne priznamo? Licemerstvo. Dvojna morala.

L.p.

Nivo svobode je vedno vprašljiva zadeva. Jaz bi hotel zakonsko urediti tudi poligamijo, pa se kaj malo sliši na to temo. Zakaj bi bila poroka dovoljena samo med dvema človekoma ?

Homesksualci gor, homoseksualci dol, dajmo razmišljati bolj široko.

Ti, dobra ideja, dobra ideja. Če moškemu paše moški, pa je za nas to malo nenormalno, pa jih vseeno moramo razumet in sprejet, potem pa dovolimo, še poligamijo. Saj marsikateremu paše več žensk, pa se naj še to legalizira in si naj privošči tak moški legalno več svojih žena in obratno, ženske več legalno pridobljenih moških. Ombucmana čaka še veliko dela.

Zadnje leto sem študirala na Nizozemskem in živela v hiši s starejšim parom, kot študentka sem najela stanovanje – dve sobi, kopalnico, kuhinjo sem delila z njima. Da ne omenjam, da smo velikokrat večerjali skupaj, šli na kakšno razstavo, koncert. Oba sta zaposlena v ustanovah s psihično in fizično motenimi ljudmi, kjer sem tudi sodelovala – prostovoljno pomagala. Ta dva si zaslužita več kot Nobelovo nagrado. Toliko čustev, potrpljenja in ljubezni, kot jo onadva dajeta tem ljudem v potrebi, sem videla le pri redkih ženskah, ki imajo otroke.

Krasna zgodba, a ne. Vsak bi si želel imeti v družini ali v sosedstvu take ljudi. A kaj, ko gre v tej zgodbi za dva moška, ki sta ‘pedra’ in kot taka nič vredna – ker sta ‘pedra’.

Ne morem razumet, da se določeni ljudje spotikajo ob spolnost drugih. Ker ne gre za ‘klasiko’, takih ljudi ne maramo, so manjvredni, čeprav marsikdo od njih daleč presega sivo povprečje in je družbi daleč bolj koristen, kot tisti, ki se spotikajo ob njega.

Jaz ne želim, da se kdo vtika v mojo zasebnost in spolnost, torej zakaj bi se jaz v zasebnost in spolnost drugega? Dajmo malo širše razmišljat, odpret kurji plot, očistit hlev, da zadiha malo svežega vetra.

Če želijo istospolni partnerji imeti drugačen obred (registracijo) kot jo imajo bi malce prej pomislili na to, sicer pa še ni prepozno… Že to, da so dobili možnost urejati dedovanje, ipd je ogromno in kolikor sem razumela je bilo ravno to smisel zakonov ki omogočajo registracijo takšne zveze….Da ne bo kdo padel po meni: sem za to, da imajo istospolni iste možnosti in jih podpiram ker se odločijo svojo skupnost oz zakon potrditi tudi uradno, vendar mi ni čist jasno zakaj govorite o diskriminaciji???…Res nisem štidirala na FDV-ju ali pravnem faksu…..ampak včasih imam občutek, da nekateri izrabljajo besedo diskriminacija zato, da lahko izživijo svoj “kalimerovski” kompleks…

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

s tem, da se v naši ljubi Sloveniji v uradnem pravniškem jeziku niti heteroseksualni ne poročijo, ampak samo sklenejo zakonsko zvezo

sicer je od moje sklenitve zakonske zveze minilo že 25 let, pa midva z možem tudi nisva imela obreda z izmenjavo prstanov, ker si jih nisva mogla privoščiti, tako da poljub in prstani niso del nujnega uradnega postopka pred matičarjem

zato, če komurkoli primanjkuje ceremonialnega blišča, naj si ga kar ustvari

jaz se zaradi pomanjkanja le-tega v času svoje poroke nisem počutila diskriminirana

jaz osebno nimam nič proti poligamiji, naj bo. ampak me zanima, kako se bodo tvoje “poligamke” strinjale s tem. če njim ne bo zoprno, pol problema ni, kar se mene tiče.
meni gre v tej državi na jetra da vedno več stvari prepoveduje, represivna do amena.

tudi tisti referendum ki je bil, za oploditev samskih ženske…bedarija. možnost mislim da bi mogla bit. predstavlejno je pa bilo tako, kot da bomo zdaj vse letele na epruveto, ko bomo imele 5 minut časa.
je pa žal tako, da se teh referendumov v večini udeležujejo tisti zaplankani, in bogaboječi. in potem je kar je.

isto sranje je bilo s trgovinami ob nedeljah…najprej so šli na referendum in bili proti, potem pa po hruh in mleko v trgovino. ker so glih šli mimo…. bljak!

Midva morava na pivo! Glede poligamije sem pa tudi jaz diskriminiran!!!

pa se pejt poligamijo na koruzi, boš srečen ti, pa one, pa še v čuzo te ne bodo strpali : )
sam zna bit pa drago to a veš… da ne boš bankrotiral : )

No, naj se grejo tudi homesksualci koruzo, a ne.

Glede tvoje bojazni, če bi bilo to uzakonjeno, bi vsak “priženjen” osebek v pligamiji moral izdahniti usodni DA, prav tako pa bi se lahko ločil. Je pa zabavno, če pomislim na možne scenarije, heh.

V ljudeh je vedno manj zdrave pameti. Res ne mroemo vseh metati v isto koš, vendar vrednot ni več. Če pogledamo kaj je bilo pred 40 leti in kaj je danes bomo videli napredek ljudstva. Ampak vprašanje je, ali je to res napredek, da pridemo tako daleč, da so na Nizozemskem predlagali, da bi bil lahko sex dovoljen z osebo staro 12 let ali nekaj podobnega. Seveda niso sprejeli. Ampak je že absurd, da si to sploh upajo javno predlagati, seveda jih nihče ni obsodil,d a namigujejo na incest. Danes ne, čez 20 let, pa bo mogoče ravno to uzakonjeno.

Vprašanje je, kam človeštvo tone? ne vem kaj bom storil, če bo moja hčer lezbijka, verjetno jo ne bom obsojal, ampak zagotovo pa ji bom rekel že danes, da to ni naravno.

Narava – naravno, moški – ženska, dan- noč…to so naravne stvari, samo človek pa si lahko zamisli še kaj drugega, ampak na žalost je vse to samo umetno. Res nimam nič proti homoseksualcem, nekateri znojo biti boljši ljudje kot poročeni moški in ženske, včasih bi raje njim dal otroka, vendar iz vidika življenja, to ni naravni pojav, v demokratični družbi, pa je dejstvo, bolj kot je nenavadno raje se ga primemo, kot neka novodobna kultura svobodnega izražanja in dokazovanja vrednote??

Spet pa menim, da so problem starši, saj otrok nič ne naučijo, niti osnovnih vrednot dela ne, kaj šele kaj je naravno.

Včasih se sprašujem, kaj bo s tem svetom in ljudmi, seveda moramo povedati, da jih veliko ni krivih sami po sebi, temveč zaradi celotite družbe, lahko da so samo posledica tudi mojih dejanj. Zato gledam na čoveštvo in zemljo kot celoto. KAm drvimo.

veliko lahko vidimo tudi iz načina in sloga pisanja, ki ga imajo nekateri. Ogromno nestrpnosti, eni za eni proti, oboji pa močno nestrpni.

Vprašanje? Kdo ima torej prav?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

In kaj, če ni naravno ?

Tudi ta forum ni naraven.

Naravo si moramo podrediti tako, da bo nam najlepše. Hudič je, tako kot vedno, v detajlih in v konsenzu.

Saj sta sama razvrednotila svečanost. trenutka. Tja sta prišla bolj ali manj “posvaljkana” namesto svečano oblečena. In kdo jima je branil, da bi se po obredu poljubila? In tudi prstana bi si lahko izmenjala. Najbrž ju ne bi vrgli ven, če bi to storila, posebej, ker so bili navzoči novinarji. Pa tudi svate bi lahko pripeljal s seboj. O tem, koliko bo kak dogodek slovesen ne odločajo upravni organi, temveč mi sami.

Ni naroavno, ampak v tem svetu živimo, to pa še ne pomeni, da bi se ga morali izogibati ali celo sramovati.

Naravno pa smo si že podredili in zato je svet tam kjer je, ker si ne bi smeli narave podrediti. VSe se bo prej ali slej vrnilo. Mi si naravno podredimo, raka je ternutno za 200 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več kot pred 10leti.

in še in še, rezultatov podrejanja.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primož, KAJ pa je naravno? Ali ni naravno to, kar najdemo v naravi? Upam, da nisi tako nerazgledan, da ne veš, da je homoseksualnosti tudi med živalskimi vrstami polno, sploh pri bolj razvitih živalih (sesalci, primati, pa tudi med pticami). KAJ je torej naravno? To, kar reče župnik?

In KAJ je vrednota ter katere so? Je človek, ki je homoseksualec, brez vrednot? Misliš, da tisti starši, katerih otroci so homoseksualci, niso svojih otrok vzgajali prav ter jim niso vcepili nobenih vrednot?

Napisal si, da bi svoji hčeri, če bi bila lezbijka, že danes povedal, da to ni naravno. Raje malo premisli. Upaj, da ne bo, ker če bi ji govoril, da ni naravna, bi lahko to razumela tudi kot to, da ni normalna. Lahko bi jo kot oče izgubil. Je spolna usmerjenost otroka res vredna toliko, da lahko zaradi tega svojega otroka izgubiš, da se ti odtuji, da noče imeti več ničesar s svojimi starši? Vsak otrok si želi razumevanja.

Res žalostno, da folk v 21. stoletju tako omejeno razmišlja.

Vsak otrok si želi razumevanja ali, če nadaljujem, vsak si želi, da bi ga razumeli. V današnjem času biti lezbijka ali homoseksualec in to javno tudi pokazati je veliko lažje, kot pred 50, 100 leti. Če govorimo o nestrpnosti do njih, je moje mnenje, da je do njih bolj nestrpen moški spol. Morda je moja ocena napačna.

Motijo me pa take vrste moški, ki imajo vsega na pretek, razni zvezdniki, itd… pa ne vedo, kaj bi si še privoščili in si privoščijo izkušnjo z moškim, pa v bistvu sploh niso homoseksualci.

To mislim, da je v porastu. Prepričan sem, da bi se moral človek ustaviti in se vprašati kam to pelje.Miselnost, da si lahko vse dovolimo, privoščimo nemoralnosti raznih oblik je napačna. Take vrste spolni odnos pa je tudi po mojem mnenju v nasprotju z naravo. In vse kar počnemo, pa najsibodi na katerem koli področju v nasprotju z naravo, se nam slej kot prej maščuje.

So dejanja, ki so moralna in dejanja, ki niso moralna. Stvar posameznika pa je, da loči ali presodi kaj je kaj. Narava, moški, ženska …vse ima svoje zakonitosti in točno določen namen in ubranost. To rušiti zaradi neomejene svobode se bo maščevalo nam samim. Proti ljudem, ki so rojeni tako, da imajo nagnjenje do svojega spola nimam pa nič proti. So kakršni so in že morajo biti taki. Tudi to ni brez razloga.

Zakaj se tako radi primerjamo z živalmi, smo morda tudi tako razviti kot živali?
Kolikor je meni znano, si človek podreja vse živo na tem planetu, želi si tudi sočloveka in ker je človek edino bitje, ki je na enaki stopnji kot tisti, ki si ga želi podrediti, se mu ne pusti pa pride do vojne.
Če pa si narobe razumela, nič nimam proti homoseksualcem, naj tako živijo, če želijo imajo vso pravico, dejstvo pa je to, da potomcev skupnih ne moreta imeti. Tudi volkulja lahko vzredi otroka, vendar ne moreta imeti potomcev. Zakaj? Narava je tako poskrbela. In nikar v to debato ne vpletaj župnike?

Vrednote ima lahko vsak človek in verjetno nisi prebrala mojega prvega posta. Včasih bi dal otroke raje homoseksualnemu paru kot pa pravim staršem. Zakaj, ker imajo več vrednot kot veliko staršev skupaj. Zato prosim dajmo pravilno in z občutkom brati sporočila. Napisal sem tudi za svoje hčere, da bi jih sprejel takšne kot so, današnji problem vrednot staršev pa je ta, da si ne vzamejo časa za otroke in vzgojo.

> Napisal si, da bi svoji hčeri, če bi bila lezbijka, že danes
> povedal, da to ni naravno. Raje malo premisli. Upaj, da ne bo,
> ker če bi ji govoril, da ni naravna, bi lahko to razumela tudi
> kot to, da ni normalna.
Narobe razumeš pa predvsem ti in tudi interpretiraš narobe, vsakdo lahko v vsakem stvaku vidi negativno, če tako želi. Ko citiramo stavke jih moramo pravilno, (če bi bila lezbijka, že danes povedal – ne vem če je lezbijka, ampak danes me sprašuje o teh stvareh) Če ne želiš videti resnice in bistva, potem je nesmiselno dokazovati še naprej, kaj si želel s tem povedati. Moja hčer že danes ve, da ima lahko otroka samo z moškim z žensko ga ne more. In ko se pogovarjamo o prijateljih, ki so homoseksualci, (razumeš razliko – to so moji prijatelji) ali lepše povedano živijo s partnerjem istega spola, kako naj 5 letnemu otroku razložimo kako in kakšnega otroka bosta onadva imela? Samo tako, če si eden izmed njiju izbere žensko, potem pa so tukaj še “nenaravna” oploditev, ki je tudi možna. Se pravi brez spolnega odnosa. To je možno samo zadnjih 20 let, človek pa ima 10.000 letno zgodovino in se je to naučil samo zadnjih 20 let. KAj je torej naravno? Lahko bi rekli, še dobro, da je preživel. kako razumejo otroci starše je res odvisno od tega, kakšne vrednote imajo starši, ampak resnica še nikoli ni nobenega naredila nenormalnega.

Ločiti moramo kaj je naravno brez pripomočkov in kaj je umetno. Zato se tudi reče umetna oploditev, nihče pa ne trdi, da ni možna. Govoril sem o posledici umetnosti, kot širšem pomenu, ki nima veze z homoseksualci.

Umetna je pijača, umetna je obleka, umetna je cesta, umetna je hrana…

Posledice te umetnosti, bomo spoznali čez nekaj časa. Da pa je nekomu bolj všeč isti spol je pa normalno in je dejstvo poznano že iz zgodovine in take it, če pri tem nihče ne trpi. Samo dejstvo še vedno obstaja, da ne moreta imeti svojih potomcev? Razen, če ne bo znanost izumila kakšnega postopka. Ampak tudi to bo izum in ne bo naravno.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Dejstvo je tudi, da marsikateri heteroseksulani par ne more imeti otrok. Zakaj pa pri teh velja umetna oploditev kot nekaj samoumevnega in naravnega? Če nekaj ni naravno, naj velja za takšno vedno in v vsakem primeru, ne glede na to ali gre za hetero ali homoseksualce.

No, jaz ne filozofiram ampak, če se želijo poročiti – zakaj ne?

Točno tako je, nisem pisal o tem, da homoseksualsnot ni naravna, ampak o tem koliko stvari smo naredili umetnih.

Skorajda vse je danes umetno. IN trenutno se vrednote vrtijo okoli umetnih stvari. In to preprosto niso prave vrednote.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

New Report

Close