Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Hrana za planine

Hrana za planine

Danes sem izvedela, da me čaka v soboto celodnevni planinski izlet. Yesssss!
Vmes bomo imeli postanek za toplo enolončnico. Zatakne se mi pri vmesnih prigrizkih. Gremo že zgodaj zjutraj, pridemo pozno zvečer. Jaz pa danes in jutri praktično cel dan v službi!

Prosim za kakšen nasvet, kaj naj KUPIM, pa da bo OK za hribe in to za cel dan. Prosiiiim…..

Kak sendvič ali pa kake energetske zadevce – čokolade ali pa tiste energetske ploščice. Lahko tudi sir, kake namaze, paradižnik … Vzameš tisto, kar pač rada ješ, pa še kako čokolado ali kaj podobnega zraven.

LP

V planinah prija kakšen kos potice (jaz jo imam vedno kakšen kos v skrinji in za planine jo jedno vzamem ven) oz kaj drugega sladkega, seveda žemljica, sir, kakšen mesni dodatek, pijača (najbolje voda ali ledeni čaj), … pri nas veliko planinarimo in s seboj vzamemo kar pač se nam trenutno zazdi, ker pa vi že imate topel obrok pa vam tako ali tako ni potrebno nositi ne vem kaj posebnega.

Bolj kot hrana je pomembna pijača, poleti jaz vzamem vodo ali kakšen isostar v hladnem vremenu si pa zjutraj skuham čaj in ga nalijem v termosko, vedno pa vzamem še s sabo eno pločevinko ali redbula ali buldog al kako se imenuje nekaj podobnega. Kar se tiče hrane sem se odvadila jemat narejene sendviče ampak vedno dam v škatlo vse posebej kruh, salamo ali kakšno konzervo in VEDNO sir, svežo papriko in paradižnik…poleti pa še sveže kumare (par kolobarčkov)… (enostavno ne morem brez zelenjave), za energijo pa lahko vzameš študentsko hrano ali same rozine, banano ali pa kakšno ploščico..

Vse je odvisno kako dolga in kako naporna je tura in koliko planiskih koč je vmes… .

Jaz ponavadi pijačo porabim od hrane pa vedno kaj domov prinesem..

želim ti lepo turo in varen korak

New Report

Close