Najdi forum

Naslovnica Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hurgada – kateri hotel?

Hurgada – kateri hotel?

Pozdravljeni,
ker nas je lani Sharm zelo navdušil, se letos odločamo za Hurgado
Zaenkrat se odločamo med Panorama Bungalows Hotel, ki naj bi bil iz Hurgade oddaljen ca 15 km in Shedwan Garden Hotel, ki se nahaja v starem delu Hurdage, vendar sem malo zaskrbljena saj sem na Tripadvisorju prebrala, da je ta predel precej temačen in nevaren.
Zanima me ali morda kdo pozna katerega od omenjenih hotelov, vesela pa bom tudi vsakega podatka o starem delu Hurgade (old market) ali je res nevaren in neprimeren za otroke?
Pa še nekaj me zanima, kako je z izleti iz Hurgade ali obstaja kašen 2 ali 3 dnevni izlet v Luxor in Asuan z ladjo?

Zame Egipt ni temačen in nevaren. Bi me bilo bolj strah v Tivoliju zvečer.

Glede na tvoje želje po izletu v Luxsor bi vam bolj svetovala križarjenje po Nilu. Od piramid do Abu Simbla.

Ker če pogledaš da si 7 dni v Hurgadi ti gresta dva dneva za pot in 3 dni za izlet – ti ostane en dan Hurgade. Totalna izguba časa in denarja. Mislim pa da takih izletov sploh ni zaradi pomankanja zanimanja zaradi zgoraj naštetih razlogov.

Raje 10 dnevno križarjenje. Imaš kaj videti in doživeti. Pa v Hurgadi se tudi kopaš – je v programu.

Hvala za odgovor 🙂
Si me kar potolažila, saj sem si mislila, angleži pretiravajo, zato sem želela še kakšno mnenje.

Idealno bi bilo, če bi lahko šli na za 1 teden na križarjenje + 1 teden v Hurgadi, vendar takih programov v juliju in avgustu ni na voljo, vsaj tako so mi rekli na Palmi, drug termin pa zaradi šolskih počitnic žal ne pride v upoštev. Sicer pa Egipt ponuja marsikaj, zato sem sigurna, da bomo našli nekaj lepega.

Samo nasvet. Ne na križarjenje in ne kamorkoli v Egipt se ne hodi julija ali avgusta. Idealno je za 1 maj ali krompirjeve počitnice.

Bili smo v Hurgadi, hotel sultan beach, zelo zadovoljni, dobra lokacija. Od tam smo šli na več izletov: izlet v Kairo, 1 dan, cca 6 -7 ur vožnje, a ne preveč naporno, če otroci niso res majhni, moji so imeli 13 in 9 let. Isto Luxor. oba izleta smo opravili z lokalno agencijo. Cene za 2+2 so bile približno take, kot za 1 preko slovenske agencije. Šli smo tudi s štirikolesniki v puščavo eno popoldne – precej trese, tako da se je mlajši malo potožil, da ga boli hrbet, ker se ni mogel fiksirat. Rabiš obvezno zaščito, ruto, očala. je pa čudovit zahod, pa predstava tam…. Cena priblino polovična pri agenciji egipčanski kot pri slovenski. Dvakrat smo šli na izlet z jahto na koralne grebene, tudi za vse 4 toliko, kot pri slov. za enega.Upam, da sem kaj pomagala. Agencijo za kairo in luxor smo izbrali sami, od našega hotela čez cesto in malo naprej. Za koralne grebene z jahto in štirikolesnike pa zabukirali kar od fanta, ki je to prodajal na hotelski plaži. Cenkanje pa obvezno.


lp mene pa zanima če ste slučajno bili na izletu z ladjo oziroma stekleno ladjo upam da sem prav napisala koliko je bila cena na osebo in koliko za otroka….mi smo nastanjeni v 1001 fantasia upam da bo vse ok hvala in lp

Verjetno misliš na ladjico s katero gledaš morsko dno. S to nismo šli, smo šli na otok s koralicami z jahto. Tukaj ti žal ne morem pomagati. Lepo se imejte,

Zdravo,
jaz sem rezervirala 14 dni egipta, v juniju in julijo, moram povedat da te cene ki jih imajo naše agencije so zelo visoke, tako da sem dala preko neckermana (avstrija) 700 € za dva tedna, tako da če se kdo odloča za egipt, mislim da je to zelo ugodno,ako da dajete še na teh avstrijskih agencijah preverit

Kaj vse pa zajema ta cena 700 evrov za dva tedna?

letalsko karto, takse, all inclusive, razen viza se plača na letališču 20,00 €

Mi še poveš kje v Avstriji pa je neckerman.A v Grazu tudi?S katerega letališča pa boš letela?Jaz bi šla samo za en teden.V kateri hotel pa greš in koliko zvezdic ima?Sem radovedna,ne?Če nisi jezna mi še prosim to odgovori.Jaz se ne znajdem najbolje.
Lp!

tudi pri nas je ta neckerman potovanja, malo poglej na spletu kje je najbližja poslovalnica pri tebi, letela bom iz dunaja, saj iz gradca se prestopi, pa mi to najbolj ni všeč, hotel je festival riviera resort 4*+ , men je to full ugodni paket, sicer grem v terminu od 27.6. – 11.7 , upam da bo fajn.. če še imaš vprašanja kr povej 🙂

Hotel Pyramisa blue lagun, superca…edino kar je se voziš z busekom na plažo…vozi pa vsakih 15 minut. cel dan..drugače super..priporočam tudi ogled koralnih grebenov in snorklanje..obisk safarija… ter kairo. ostale dni poležavanje…čisto dovolj en teden… priporočam z lokalnimi agencijami izlete…vse je isto…sam da si npr. na sosednji ladjici…(vsi gredi istočasno) s tem da je skoraj pol ceneje…pa še pri safariju je blo dosti več stvari vključenih ..skratka egipt zakon

Toplo priporočam hotel Steigenberger v Hurgadi. Drugače pa je križarjenje po Nilu odlična izbira in res nepozabno doživetje, celo za otroke.

Odgovor na objavo uporabnika
anonimni uporabnik, 03.02.2010 ob 08:00

Hvala za odgovor 🙂
Si me kar potolažila, saj sem si mislila, angleži pretiravajo, zato sem želela še kakšno mnenje.

Idealno bi bilo, če bi lahko šli na za 1 teden na križarjenje + 1 teden v Hurgadi, vendar takih programov v juliju in avgustu ni na voljo, vsaj tako so mi rekli na Palmi, drug termin pa zaradi šolskih počitnic žal ne pride v upoštev. Sicer pa Egipt ponuja marsikaj, zato sem sigurna, da bomo našli nekaj lepega.

Seveda, da jih ni, ker je prevroče.  Samo mazohist si to želijo v tem času in se plačali bi za to. Julija avgusta so tam temperature 40-45 stopinj in sonce nad glavo. To je čas za poležavanje in opoldanski siesto in klima prostore.

New Report

Close