Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Hvalite Duolingo

Hvalite Duolingo

Tule na monu, ko kdo sprašuje po nasvetih kako se naučiti kak tuj jezik, takoj na veliko svetujete Duolingo.

Pa ste ga res kaj sprobali? Za katere jezike, katere stopnje? IN ja, učinek?

Jaz sem dva dni nazaj naložila to aplikacijo.Pa mi ni všeč. Polno reklam, vse traja v nedogled. Kup tega, da te pohvali, ker si dosegel neke srčke, … v glavnem veliko časa gre v nič.

 

Angleščina, napredna stopnja: vaje totalno osnovne. Potem pa kup nebuloz, čestitk, ker odlično rešiš vse vaje. A kliknem za naprej, preskok, tam pa ne pridem skoz.

Začetniški italijanšina, češčina… kar neke čudne lekcije.

Ne vem no, če se se s tem, da res napredovati?

Če vztrajaš – se da. Sam na enem jeziku vztrajam že leto in pol – vsak dan. Počasi že kaj razumem kaj govorijo, pa tudi osnove slovnice in skladnje sem pobral.

Tole z angleščino me je že minilo. Povsem osnovno :(.

Ne vem, mogoče bom vztrajala pri italijanščini in češčini. Oboje sem označila kot čisti začetnik. Ampak poleg reklam vsakič neki aplavzi, srčki… brezveze. Verjetno bom poskušala še par dni. Ampak začetek mi pa res ni všeč.

4 leta vsak dan, vsaj 1 uro, naučila sem se dveh azijskih jezikov, osnova angleščina. Oba jezika kar ok razumem in tudi govorim, s tem da sem uporabljala še lekcije in teste iz YT, poleg tega sem popisala  5 zvezkov A4, sem kar ponosna nase. Skupaj imam že skoraj 1M XP.

Delam še španščino, ki je na Duolingu res ultra lahka in zdaj sem začela še en nordijski jezik. Tadva delam na telefonu, azijska delam na računalniku, kjer ni ne srčkov ne reklam (adblocker), samo učenje.

Del učenja je tudi vztrajnost. Duolingo ima čist drugačen način poučevanja jezika kot smo navajeni recimo iz šole. Gre takoj na stavke in govor.

 

 

delam nemščino nekaj več kot eno leto, z nekaj predahom vmes zaradi dopusta lani poleti, drugače pa res vsak dan vsaj eno lekcijo… včasih pa kar več odvisno koliko se mi da… vsekakor nekaj se pozna, sem pa bolj dosledna kot recimo pri tisem tečaju od cicera, ki je bila nemščina v treh mesecih – tukaj si lahko bolj dosleden, je pa napredek bolj počasi, mogoče še toliko bolje,da se bo bolj usedlo v podzavest in mogoče bo zato bolj ostal jezik, tudi če se nekaj časa ne bo redno uporabljal… kako bo pa s tekočo uporabnostjo bom pa vedela, ko bom na koncu, kar še pa menda nekaj časa ne bo… je kar obsežen ta tečaj.

Drugače pa malo za možganske celice prebudit dnevno z učenjem, ne škodi :))

Ja, tudi jaz veliko raje na računalniku. Na telefonu mi sploh ne sede.

Tudi jaz sem brala hvalnice Duolingu in sem poskusila z nemscino. Zame to ni. Vaje so bile  zacetniske, zelo osnovni stavki ali se to ne. Napredekje bil napredek minimalen.  Res pa je, da z Duolingom nisem dolgo zdrzala. Motilo me je tudi, da moram ves cas strmeti v ekran, kar ni za moje oci. Potem sem nabavila knjige s CDji  in napredek je veliko bolj opazen. Zdaj delam stopnjo B1. Kolikor sem na spletu gledala ustne izpite na tej stopnji, se mi zdijo lahki. Tistim na izpitu sem vsem sproti na glas popravljala slovnico.  🙂

Duolingo se mi zdi primeren za hobi, za preganjanje dolgcasa, a za resno ucenje se mi zdi, da je treba poseci po bolj resnih ucbenikih. Ucim se nekaj let, od tega cistega priblizno 4 leta, ker sem vmes vzela vec nekaj mesecnih odmorov. In odkar se ucim s knjigo, sem popisala vsaj 10 do 12  zvezkov velikega formata, tako da sem slovnico dobro utrdila.  Do vkljucno A2 sem uporabljala Schritte Plus, od stopnje B1 naprej uporabljam serijo Begegnungen, ker je bolj sistematicna. Ce bi danes zacela na novo, bi izbrala ali Begegnungen ali Spektrum Deutsch od iste zalozbe.

New Report

Close