Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ideje za šolsko malico

Ideje za šolsko malico

Otroku bi dajala malico s sabo v šolo. Tiste, ki ste to kdaj delale ali če imate tudi sicer ideje, kaj dati za malico s sabo, bi prosila za ideje.

Sadje in zelenjavo, to imam že v planu. Kaj drugega bi še bilo primerno?

Jogurti, polnozrnate štrukčke…

Orehe, lešnike, suho sadje, domače pecivo…………………

rogljički, mafini in sadje…

Drugače pa poglej za kakšno idejo tudi jedilnike, ki jih imajo šole objavljene na internetu.

Sicer ne vem zakaj si se tako odločila…Ampak verjemi,da bo otročku bad, če bo jedel čisto nekaj drugega kot njegovi sošolci v šoli.

Rajši doma skrbi za njegovo zdravo prehrano v šoli pa mu pusti naj malica z sošolci.

Pa brez zamere, saj ne poznam dejanskega ozadja za to početje!

Hvala za nasvete.

ninčk, tako sem se pač odločila. Kar se tiče “drugačnosti” pa mislim, da se vedno lahko najde kaj, od rdečih las do barve hlač, naglasa,… In tudi z moje strani: brez zamere.

Še naša izkušnja. Naše dete MORA jesti drugačno hrano. In povem ti, da se mi trga srce, ko že sedaj, pred začetkom šole zaspi v solzah. Vzrok: zakaj moram jaz jesti drugače kot ostali? Zakaj? in ta večni zakaj.
Težko je otroku razložiti. Najbolj ga boli drugačnost, izstopanje. Pač ni otrok, ki bi rad izstopal. K malicajo v razredu sami, še kar gre. Kosilo pa imajo skupaj z drugimi učenci. Tam pa se kalvarija začne. V času počitnic je lažje, saj smo doma prilagodili hrano. Otrok ne opazi razlike.
V šoli pa so na žalost otroci tudi žleht. In nesamozavesten otrok še bolj nastrada. Žal še posebno v šoli ne velja pravilo Vsi drugačni , vsi enakopravni.

Težko je. Težko je otroku in težko je meni. Otroške solze zelo bolijo, še prav posebno takrat, ko ne moreš pomagati.

Tudi svojemu sinu sem zaradi celiakije in množice alergij morala dajati malico s seboj. Je precej samozavesten, pa mu je bilo sploh v zadnjih letih osemletke večkrat hudo. Šele v srednji šoli so razumeli, kaj pomeni vsi različni, vsi enakopravni. Če ni res posebnega razloga, bi otrika pustila da je to, kar jejo ostali. Glede zdrave prehrane lahko vse mirno nadoknadiš popoldne in med vikendi.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

New Report

Close