Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek imajo vsi vaši otroci

imajo vsi vaši otroci

baby borne, pa posteljice za njih, pa da jih kopaš, ……… pa barbike, pa hiške za barbike, pa oblekce, pa barbi konj, pa ken, pa …………… vse kar še sodi zraven???

Jaz mislim, da ima naša dovolj igrač, da se igra, ampak pride iz vrtca s takšnimi željami, da je ………….

Mislim, pa to niso tako mali denarji, da bi imel komplet vse za barbike od ……… pa do …… (saj niti ne znam vsega našteti kaj bi rada).

Kako pa je to pri vas? Imajo vse te naštete igrače, ali kakšno stvar od tega.

Jaz sem bolj pristaš kakšnih puzl, pa rajši ji kupim otroške revije, da z njo delam (stara pa je 5 let)

Naša po vsej verjetnosti tega ne bo imela, saj ne rečam kakšno punčko že, ampak ne glih tako drago z vsemi funkcijami. Mi grejo na živce take igrače, ker v kali zatrejo otrokovo domišljijo. jaz sem bolj za risanje, pečenje piškotov, pomoč na vrtu, … Pri nas doma tudi ni bilo veliko kupljenih igrač, sva se s sestro zato pa igrali vse sorte. Rajši potem kupim plastično kuhinjo ali trgovino, da se otrok potem igra (situacijska igra).

Se popolnoma strinjam s tabo, ampak, ko pa so tako velike želje. Ja pa …….. ima, jaz pa ne, pa ta ima to, pa ta je prinesla to …………. jaz pa ne ………….

Zato pa me zanima, ali vaši otroci imajo ali ne

Naša ima precej tega – pa nisem ene stvari jaz kupila. Ne, lažem, ene žabice za baby-borna sem kupila. Pa en kompletek spletla, ampak ker se mi je pač dalo plest. Vse ostalo – babica. Počasi, počasi, pa se je skozi nekaj let tega blazno nabralo. Ko bodo otroci zrasli, bodo v našem vrtcu zelo veseli – dve leti jim ne bo treba igrač kupovati …

---------------------------------------- Prevajanje ni poklic, to je stanje duha. http://17slon.moj-album.com http://slovoni.blogspot.com

moji dve nimata. vesta, da za to ni denarja. imata nekaj ta poceni barbik.
drugač pa puzzle, pa knjige.
sploh tamala je vedno najraje risala, je niso druge igre toliko pritegnile.

Naši Baby Borna nimata, si ga pa ta velika želi že kakšne 2 leti. Se mi zdi neumno, ker ima še Šuško (Shu-Shu je dobila za novo leto pri babici), pa en kup dojenčkov, ki so čisto podobni, na škatli pa res ni pisalo Baby Born :)) Oblekic imamo nekaj micenih kar od pravih nedonošenčkov in pašejo, tudi pripomočke smo našli kar med vsakdanjimi stvarmi. Posebej kupovali nismo, ker se ti zmeša, koliko stane ena sama kapica za Borna hehe. Butnjeno oderuško!

Barbie zbirka pa je preeecej obširna. Barbie avto, 2 konja (eden s kočijo), kuhinja, spalnica in dnevna soba (vse dobila v dar ob rojstnih dnevih od prijateljev ali babice). Kuhinjo, ki je na las podobna Barbie imajo v Tušu za par tolarjev več kot 2.000 sit. Hišo, ki je istočasno za Barbie, lutke-figure in miški-figuri, sva naredila z možem sama.
Priznam pa, da sem ji prvo Barbie kupila sama in skesano priznam, da zato, ker sem si jo sama želela vse svoje otroštvo, pa nikoli ne dobila 🙂 Tako se mi je nehalo kolcati hehe

Puzzle smo mi kupovali, ko je bila prva stara 3 leta, ker je bila dobesedno udarjena nanje! Vse je sestavila, karkoli je dobila 🙂 Zdaj novih ne kupujemo več.
Se pa strinjam (in se mi zdi največja kozlarija), ko se za rojstni dan prikaže babica z Barbie za 7.000 sit!!!!!!! Halo, sej je princeska, a ne vidiš kako lepe laske ima? Pa bleščice na obleki! Bleh, pa bleščice. Tam okoli 2.000 bi še dala zanjo, več pa ne! Ampak taka je. Na ta način izkazuje pozornost in ljubezen do vnukinj. Pa ko bi se ji dalo dopovedat, koliko večjo (pravzaprav neprecenljivo) vrednost ima čas, ki bi ga lahko večkrat preživela z njima. Ma, to je že druga zgodba 🙂 Darila so bolj opravičilo, se mi zdi.

Moji Barbie hišo imata , pa enega Kena (se stalno cufata za njega), pa nekaj Barbik in vsaka svojo veliko in malo Bratz, pa bayb borna.
Drugače pa imata največ knjigic in igric poučnih na CD-ji (matematika, angleščina, slovenščina, raziskovanje sveta, živalski svet..)

*zvezdica**, ali lahko mogoče opišeš, kako izgleda vaša hišica, iz česa je, kako sta jo naredila, koliko časa porabila, koliko je velika ipd.?

Hvala in lep dan,

M.

V mojem sorodstvu sta dvojcici (sestricni) stari sta 7 let, ti dve imata, ma nimam pojma da od Baby borna ne bi imeli in ne boste verjeli vse dvojno- omare, kiste, vozicki (mislim, da imata vsaka enga joogerja pa enga globokega)pa cotike, pa za zdravnika, pa ….sesalec, kovcek,…..

V realnosti jim bo placa zmanjkalo, saj zivijo v 1,5 sobnem stanovanju z mamo. KRIZA!

Sem se mozem pogovarjala, pa sem mu rekla, ker pred novim letom pridejo te teme – ne kupim nic takega, nekaj uporabnega za solo in pika.

Se mi zdi pretirano, oblekice za BB stanejo od 3500 sit. Pa toliko jaz za mojega miskota ne dam za oblekico, ok hlacke, ker je fantek.

Men se zdi to okoli BB, Annabell, pa podobnih od firme Zapf malo pretirano. Moj moz, ko v Toysu vidi tisto roza, ze sam bezi mimo. Ker je res kruta.

Sicer nimam hčerke, tako da BB sigurno nimamo, ampak je pa sine tudi že prišel iz vrtca z idejo: mami, a mi boš kupila Actionman-a, pa beyblad, pa…, saj ima “ta pa ta” tudi to. Zaenkrat ne popuščamo modnim muham, ki so nadvse drage in tega ne kupujemo. Ne šparamo pa pri knjigah – sploh Frančkovih ima enih 10. Kaj bo čez kakšno leto ali dve pa bomo še videli.

moj nima, ker je pobič prve vrste
ima pa – bejblejd – ima jih sicer 3, prvega si je “prišparal” sam, ostala dva dobil v dar od sorodnikov; zakaj si je šparal? ker se je meni nakup vrtavke zdel nesmiseln. Ker ima šparavček, vanj pa vsake toliko da denarček, ki ga dobi od dedija (pomaga mu pospravljati denarnico :), pa nabere po žepih, ki jih čisti, preden damo obleke prat (njegovo delo :))), pa najde na cesti (hja, denar je denar :)))), smo mu predlagali, da si 2 tisoč tolarjev prišpara sam, midva pa bova dala zraven, če bo kaj manjkalo.
Zdaj podobno špara za ta velik paket yugi oh kartic. Vzrok? Ne bom dala 4 jurje za nekaj kartončkov, mož se strinja, dobil je nekaj chipicao rogljičkov, da ima ta male kartice, ker pa mu to ni dovolj, pač spet špara…
otroku jasno razložim, da vsega, kar se dobi na policah v trgovinah, ne bo dobil. razložimo mu stroške, ki jih imamo vsak mesec in za kake večje želje ugotovimo, kako si jih lahko izpolni, ali RD, ali božiček, ali sam špara, midva pa “pomagava”.
se je pa navadil tudi na NE

Moji dve baby borna nimata, ker je absolutno predrag. Poleg tega sta pred to iznajdbo že imeli vsaka svojega dojenčka od Zapfa. Ko je starejša težila, da bi ga imela, sem ji povedala, da stane toliko, kolikor bi dobila od miške, če bi izgubila vse mlečne zobke…

Imata barbike in 2 Kena (je bil križ, ko je bil samo eden), s katerimi se zelo radi igrata. Vsaki sem kupila eno tapoceni B, oblekice sta dobili od sodelavkine hčere, sicer pa te stvari kar pridejo k hiši, sploh z miklavžem, dedkom mrazom, …

Še posebno mlajša, še ne štiriletnica, jih zelo rada preoblači, čopke dela, …
Od pohištva imamo le kuhinjo, ki pa pri nas samo dren dela. Imata eno leseno posteljico cca. 50 cm, v kateri spi B. družina.

Trenutno so pri nas pobarvanke zelo in.

Natassa

naš fant bi tudi imel vse živo 🙂 … pa mu lepo razložim da vsega pač ne moreš imet … da si jaz tudi želim marsikaj pa pač ne morem imet… se kar hitro zadovolji z ne-jem … ima pa doma itak cel kup igrač od vseh miklavžev in božičkov in RD-jev.

ima tudi mojo staro barbiko in ful rad se igra z njo …

B.

Niti govora. Želje so bile, sploh ko je bila hči še v vrtcu in je bilo nekaj punčk, ki so imele vse od a do ž, da o oblekah sploh ne govorim… Jaz moja dva že od vsega začetka postavljam pred dejstvo, da za vse pač nimamo denarja, nekatere igrače pa da se mi sploh ne zdijo uporabne (Barbie konj, ojoj). Hči je zdaj stara 6 let in včasih sicer še ponerga za kakšno stvar, v glavnem pa ne. Sine pa: Mami, bom poiskal kaj takšnega, da ni drago (4 leta). Sem ga očitno le malo preveč morila…

Pri našem pobiču se s temi problemi še ne srečujemo (kaj bi dala, da se nikoli ne bi!), se pa zelo od blizu srečujem s takimi željami pri moji krščenki. Dokler se sama nisem šla družine, sem ji veliko večino najbolj gorečih želja izpolnila jaz, seveda v dogovoru in s privoljenjem njenih staršev. Letos je dopolnila 8 let, ima še mlajšo sestrico in mlajšega bratca. Tale bratec in naš sta si zelo blizu po starosti in ravno takrat je najprej ta velika, za njo pa še mlajša sestrica, začela 500 na uro navijat za baby born. BB gor pa dol pa levo pa desno. Starša sta jasno povedala, da je predrag, da tudi če si ga s sestrico delita, je to še zmeraj preveč. Pa ga ima Lojzka, pa Francka, pa Micka, pa….Resnici na ljubo so imeli takrat v vrtcu hromo punčko, ki je imela sama več igrač, kot cel vrtec skupaj, mnogi starši pa so nasedli prav temu, da Nekdo to ima in če Nekdo ima, mora imeti tudi naš Smrkolin. Navijanje za tega BB se je vleklo skozi celo prijateljičino nosečnost, pa še skozi celo mojo, obe sta bili v dno duše prežaljeni, ker ga ne ena in ne druga nista dobili za RD, prišel je Miklavž, dobili sta home-made hiško za barbike ter od naju z možem kopalnico in nekaj oblek…cel fiasko. Solze, metanje ob tla. Takrat pa je njun očka, ki je sicer hladen ko špricer, človek z diamantnimi živci, ki nikoli, ampak res nikoli ne popeni, povzdignil glas. Posadil -bolje rečeno postrojil – je mladi gospodični na kavč v dnevni, in jima zelo lepo razložil: da ga ne zanima ne Micka in ne Francka in ne Špelca, da ga ne zanima en kos plastike, da imata tamle (v košku) živega dojenčka, bratca- koliko v vrtcu jih ima doma živega dojenčka? Koliko otrok v vrtcu lahko doma riše na okna? Koliko mamic peče z otroki? Koliko atijev se hodi sankat, pa drsta z otroki? Kolikim ati naredi hiško za barbike? Koliko atijev in mamic si vzame dopust med počitnicami? …… skratka naredil je tako pridigo, da o BB nikoli več ni bilo nobene besede več. Sprva sem mislila, da sta pravzaprav še premajhni, da bi razumeli, kaj jima pravzaprav razlaga, ampak očitno je vžgalo. Ker nikoli več ni bilo tistega resnega tečnarjenja za neko igračo.

Letos si obe želita en fliper ali game-boy, sploh ne vem, kako se prav reče. V glavnem tist “kalkuator”, na katerem je nekaj igric gor posnetih (a la tetris, recimo). Tamala si goreče želi Barbie glavo za frizirat, najcenejšo sem videla za 8 jurjev, ampak je v isti sapi povedala, da Miklavž verjetno ne bo imel “tolk tolarčkov sam zame, ker ma še ful otrok za obdarit, ki majo velik manj, kukr jest”. Moramo še “ta stari” družno prerešetat, kaj in kako bo nosil Miklavž. Tamali je pa še brez želja. Kot naš 🙂

V glavnem, ne more bit čisti outsider, ampak če bi hotel vse kupiti, bi moral biti najmanj poslanec.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

To skrbna, zelo dobro si tole napisala. POučna zgodba, ni kaj. Bom čez par let sprobala na naši.

Missy, o njuni hiški sem pisala ravno pred parimi dnevi. Pokukaj semle:

Lp,
Z.

He, he, naši dve pa Barbi konja občasno jahata…

Zvezdica, hvala!

Lep dan,
M.

Moja tavelika ima Baby borna, nekaj Barbik in princa Kena. Za Baby borna je dobila lani za rojstni dan še torbo s pripomočki za hranjenje in previjanje. Oblekic zanj ji ne kupujemo, ker sem ji dala nekaj stvari od našega najmlajšega (majčke, nogavičke), hlače pa sem ji sešila sama.

Barbikam in Kenu je čisto lepo tudi v zaboju z ostalimi igračami in dosedaj si še ni zaželela kakšne Barbie kopalnice ali hišice. Baby born spi v pleteni košari in se tudi nič ne pritožuje :-))) Z improvizacijo pa tudi zadostiš marsikateri želji…

Imata pa s sinom obdobja igranja s posamezno igračo.. Zdaj en teden samo rišeta, prejšnji teden sta sestavljala grad iz Lego kock.. Včeraj sta dobila šest majhnih lesenih prašičkov (HVALA elium1), najprej sta se pošteno stepla zanje, potem pa jih nista dala iz rok do večera :-))

Poleti pa ni boljšega kot igranje v peskovniku, rolanje, vožnja s skirojem in kolesi…

JAZ IMAM 14 BEYBLADE VRTAVK (STRELCA,KOBRO,TEMAČNEGA ZMAJA,VODNARJA,ORLA,LIBRO,OVNA,PEGAZA,VITEZA,MEDVEDA,TEMAČNEGA BIKA,TEMAČNEGA VOLKA,LEVA,RIBO)

New Report

Close