Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus imate v podjetju že težave zaradi situacije?

imate v podjetju že težave zaradi situacije?

Ta situacija z virusom vpliva na gospodarstvo. Beremo kako določeni že razmišljajo o zaprtju s.p. Kaj pa tisti z d.o.o., predvsem manjša privat podjetja? Teh ne moreš kar tako zapreti, tem tudi država ne pomaga. Kar hudo bo.
Ali ima kdo že težave? Kater gospodarski sektor ima težave?
Sedaj bo naenkrat veliko kadra na voljo, veliko brezposelnih.

Podjetja so se v letih rasti hvalila z dobički. Plač niso povišali, ker naj bi denar šel v rezervo za krizne čase. Torej zdaj ne bi smelo biti problemov.

Delamo več kot 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} z Italijani. Zaenkrat še dokončujemo naročila, kriza pa bo udarila v naslednjih mesecih.

Da sii ti lahko delal in da je država lahko živela so morala podjetja plačevati dajatve in prispevke zdaj ko bo pa lahko epidemija pa nebo problemov praviš? Če je podjteje dobro se mora razvijati in vrjemi da dobiček gre nazaj v podjetje. Saj je vseeno podjetje bo preživelo , da bo tebe odpustilo in potem ti bo pomagala država se pravi ni problemov tudi zate?

Domišljiski spis saj je država tudi od tega kaj imela zdaj pa najraje nebi pomagali? Ni problema ampak stvar je skupek vsega delavca in delodajalca. Če nebo dela bodo enostavno odpustili delavca in bo… se pravi nebo samo podjetje tudi s dobicki imelo problem ampak ga boš imel tudi ti. Takrat boš videl kako je dobra tudi država čeprav je pobrala tebi in pa tudi pidjetju ogromno denarja.

Odvisno, pri nas ima največ težav prodajni del. Zato smo že takoj po novem letu stranke obvestili, da naj čim prej oddajo naročila ker lahko pride do zakasnjenih dobav.

Če bodo podjetja odpuščala, bo to samo dobro za biznis. Delavec je samo strošek. Kriza je idealen čas, da se firme teh stroškov znebijo in bodo imele samo še profit.

Po tej logiki bi lahko tudi trgovci pomagali brezposelnim z zastonj hrano, oblačili, obutvijo. Dokler so bili še zaposleni in so zapravljali, so imele trgovine od njih korist, ko izgubijo delo, pa ne bi pomagale.

Pri nas za zdaj poteka vse normalno.

Domišljiski spis lahko je pametovat dokler ne odpreš svojega podjetja. Takrat vidis če si pošten kako težko se prigara dobiček splahne pa takoj. Ampak podjetje ne more brez delavcev delavec pa še težje brez podjetja. Najbolj grda je tukaj država ki v takih primerih kot nam sedaj grozi nebo pomagala nikomur. Najbolj pa bodo nasankala podjetja zraven tudi delavci in šele na koncu naša požrešna država.

Ja seveda da ne bodo. Saj so do države in do delavcev poravnale vse obveznosti. Tudi država ima od tega ko ti kupiš kruh par procentov. Zato je država tista ki mora pomagati. Zamisli se koliko zalog ima trgovina koliko je to denarja! Ali misliš da bo trgovini dal kdo kaj zastonj??? Vse je treba plačati.

Ja seveda da ne bodo. Saj so do države in do delavcev poravnale vse obveznosti. Tudi država ima od tega ko ti kupiš kruh par procentov. Zato je država tista ki mora pomagati. Zamisli se koliko zalog ima trgovina koliko je to denarja! Ali misliš da bo trgovini dal kdo kaj zastonj??? Vse je treba plačati.

Delodajalci sami vedno govorijo, da se država nima kaj vtikat v gospodarstvo. Da manj ko se država vtika v podjetja, bolje je za njih. Gospodarstveniki pravijo, da socialne pomoči škodijo prejemnikom, ker jih zazibajo v udobje plačanega brezdelja, namesto da bi aktivno iskali delo. Enako smatram tudi za socialne pomoči podjetjem; s tem samo dajejo potuho podjetnikom, da se jim ne da več iskati priložnosti na trgih. Država podjetjem že dovolj pomaga s tem, ko namenja milijarde evrov vsako leto za posle iz javnih naročil in investicij. Firme so ogromno profitirale z gradnjo preplačanega avtocestnega križa, TEŠ6, klinik, socialnih stanovanj, zdaj bodo z drugim tirom, če omenim samo najbolj razvpite primere. Ves denar, ki ga država zbere z davki, tako ali drugače pride nazaj v gospodarstvo. Na tisoče podjetij v Sloveniji bi propadlo, če ne bi imeli davkoplačevalskih poslov z državo.

Za Javno upravo pa kdo dela?

Kdo pa državi da kaj zastonj? Država mora tudi poravnati svoje obveznosti. Vsi bi jo samo molzli, ko je treba davek plačat, takrat je pa jamranje. Davek ni nič drugega kot plačevanje državi za njene storitve in investicije za skupno korist. Tako kot trgovini plačaš za blago, ki ga vzameš.

Za javno upravo delajo zaposleni v njej.

Domisljiski spos…Seveda ga mora. Ampak v drugih državah kjer imajo take davke kot pri nas država vrača nazaj. Belgija,Švedska,Nizozemska … vsak študent si tam lahko privošči stanovanje zdravstvo bolje funkcionira, pri nas pa funkcionira visoka Javna uprava ter korupcija. Italija je podvojila pomoč gospodarstvu iz 3,5miljarde na 7miljard… V italiji je zakon da lahko podjetje če nima dela da na zavod delavca tudi samo za en dan . Zato ne govori da je naša država dobra. Zdaj ko bo pa treba pomagati pa nebo nič iz tega. Če so podjetja do sedaj dajali državi ki je sprovedla rekorden proračun v zgodovini Slovenije naj država sedaj pomaga nazaj. Saj podjetja ustvarjajo dodano vrednost državi in ne država pa saj veš kje je končalo večina državnih podjetij??? 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naše države je odvisno od malega gospodarstva ne pa od državnih podjetji kjer država spodbuja projekte samo zato da ima politika od tega koristi in kjer se ve da jih žene samo korupcija. Zato tako na splošno kot ti govoriš v reali NI.

Domisljiski spis…Seveda ga mora. Ampak v drugih državah kjer imajo take davke kot pri nas država vrača nazaj. Belgija,Švedska,Nizozemska … vsak študent si tam lahko privošči stanovanje zdravstvo bolje funkcionira, pri nas pa funkcionira visoka Javna uprava ter korupcija. Italija je podvojila pomoč gospodarstvu iz 3,5miljarde na 7miljard… V italiji je zakon da lahko podjetje če nima dela da na zavod delavca tudi samo za en dan . Zato ne govori da je naša država dobra. Zdaj ko bo pa treba pomagati pa nebo nič iz tega. Če so podjetja do sedaj dajali državi ki je sprovedla rekorden proračun v zgodovini Slovenije naj država sedaj pomaga nazaj. Saj podjetja ustvarjajo dodano vrednost državi in ne država pa saj veš kje je končalo večina državnih podjetij??? 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naše države je odvisno od malega gospodarstva ne pa od državnih podjetji kjer država spodbuja projekte samo zato da ima politika od tega koristi in kjer se ve da jih žene samo korupcija. Zato tako na splošno kot ti govoriš v reali NI. Zato ne govori da vsi molzejo samo državo ampak molze jo korupcija ki pa je v državi sami.

Grda resnica… Podjetja bi se morala dogovorit pa ne plačat davka. Potem tudi v javni upravi nebi več delali zaposleni ker bi zmanjkalo denarja. Najbolje bi bilo da se vsi podjetniki zaposlimo v Javni upravi pa bomo videli kako hitro bo država propadla.

Javna uprava2
Potem bomo imeli državi po meri Levice super Venezuelo.

Država je podjetjem že dovolj pomagala. Vsako javno naročilo je na koncu za vsaj 150{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražje od prvotno načrtovane cene. In ta denar so v glavnem pobrala podjetja (in en del državni funkcionarji). Davkoplačevalski denar za preplačan medicinski material in opremo poberejo zasebni dobavitelji. Mali privatniki dobivajo subvencije za zaposlovanje manj zaposljivih iz zavoda. Plače za njih krijemo davkoplačevalci. Velike mednarodne firme ne investirajo, če država ne da soudeležbe, potem pa še leta terjajo subvencije itd itd. Kaj bi še radi? Saj država tudi ne pobira denarja po kanalih. Če hoče kar naprej nekoga podpirat, se mora zadolžit, to pa menda vemo, kaj pomeni. Vsak privatnik za svojo firmo dobro ve, kaj se mu splača in kaj ne, kaj pomeni kredit, kaj pomeni odplačevanje in tako naprej. Ko je govora o državi se pa vsi delajo neumne kot mali otroci. Samo država daj, daj, daj, kot da vse iz neba dol pade.

Batagelj je med glavnimi jamrači, koliko mu požrešna država davkov pobere.

Zdaj je obrnil ploščo. Kliče državo naj mu pomaga.

Domišljijski spis. O tem kar ti govoriš predstavlja 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} državnega gospodarstva ostalih 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od tega denarja ni videlo centa.

Ja, kar zmenite se. Samo tega ne vem, kdo bo hotel poslovati s podjetji, ki prihajajo iz kaotičnega konca sveta, kjer ni nobene uprave, nobenih jamstev, nobene dokumentacije, nobenih standardov in ničesar. Denar vam bo res ostal, ampak ne vem, kdo bo skrbel za vzdrževanje cest, železnic, energetske in komunikacijske infrastrukture, za sporazume med državami, šolstvo, zdravstvo, penzije … Se bodo za to tudi podjetja sama zmenila, organizirala in financirala?

Ti govoriš o podjetjih. V Sloveniji pa je 100.000 samostojnih podjetnikov, ki večinoma nimajo zaposlenih, in so torej odvisni samo od lastnega dela. O kreditih ni govora, o soudeležbah države tudi ne.

New Report

Close