Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Informacijska pooblaščenka grozi

Informacijska pooblaščenka grozi

http://www.siol.net/slovenija/novice/2008/08/sds_pirc_groznje.aspx

Spoštovani forumši

Kaj mislite o vsej tej zadevi? Cene hrane so se povzpele v nebo, urad za vrstvo konkurence skuša priti kartelnim dogovorom na sled, informacijska pooblaščenka se obesi na varstvo podatkov in s tem zavaruje veletrgovce, ki navijajo cene hrane v skupnem dogovoru. Krog je sklenjen.

Kaj je na tem? Je njeno delovanje pravično? Ali se ne jezimo nad enormnim povečanjem cen hrane? Ali ne vlada LAKOTA v Sloveniji? Ni ta ženska soodgovorna za tisti milijon lačnih Slovencev?

Dajte se za začetek vi črnuharji zmenit, a v Sloveniji vlada lakota ali ne. Nekaj postov nižje trdite, da je ni.
Drugič, dajte se zmenit, a je varstvo osebnih podatkov komunistični konstrukt ali osnovna državljanska pravica…

ma kakšna lakota.
vlada pragmatična lenoba.

vse naše birokratske službe so namen same sebi in si morajo vrhunske plače upravičiti z medijsko propagandnimi izpadi. oh joj mi naivneži.

vsi mirkoti (tuši), debeljaki, šparovčki…..se lahko pogovarjajo tudi brez kao naših zaščitnikov (soršaki, pirc…), pod zeleno lipo….
cene vedno diktira trg, če ne naš, pa sosednji.

če ji je upravno sodišče dalo prav, ima verjetno že prav.

zej bom mavo zlobn…zgleda da je naš nortonček zadnje cete hodo v gobe pa ni pravih nabrav, da je začev kvasit neumnosti:-)

code 5 ti s pa zgleda čist brez anunge, pa še med vrsticami ne znaš več brat, al pa se devaš norca iz samiga sebe kar je pa še bolj žavostno!!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

pa še kako je prave nabral in ima zelo prav, no razen tisto o lenobi in lakoti, to bi lahko spustil!:)

dogovorijo se lahko ob kavici v vsaki vaški oštariji, ne potrebujejo računalnikov, sploh pa mislim, da so tako pametni, da jih niti niso uporabili.

Gobe so, odkupna cena je dobra. Biznis teče brez računalnikov ob kartelnem dogovarjanju z lastniki ključev za rampe in inšpektorji TNP. In to ob preletih vojaških helikopterjev, ki vozijo na Kredarco poslušalce JJ govorov.

Po predvidevanjih se izogibate kakšnim pametnim odgovorom, ker ste predvsem malo zmedeni. Zakaj ta ženska počne to? Cela vesoljna Slovenija govori o revščini ona pa zavira preiskavo o tem. Zakaj? Kdo je pravzaprav v ozadju? Kakšne cilje ima ona v prihodnji vladi?

ma jasno, pod lipo je še prijetneje, pod kakšno koroško, franček pa bo natakar in svetovalec, še vino bo dražje in ga bo zaradi ujm manj, v goricah je že dražje.
vse skupaj je en veliki blef in stvarno nova vlada bo naje**** in potrebuje dobre ministre za finance, javno upravo in gospodarstvo, od sedanjih je uporaben samo virant in polovično vizjak.

Cilji so jasni.Izstradala bo nedolžno ljudstvo do onemoglosti. Mimogrede bo morda preprečila dostop do mojih podatkov s plačilne kartice. Z nekaj sreče bodo moji zdravstveni podatki še vedno dostomni samo od mene pooblaščenim.

Punca nabira gobe – že to nekaj pove !


Podpišem!!!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Hja, po domače povedano, na službenih računalnikih in pri uporabi službene elektronske pošte načeloma osebne zadeve nimajo kaj iskati. Ker pa praktično noben tega ne upošteva, se seveda na službenih računalnikih hitro znajdejo tudi osebne zadeve. In v tej luči se pač ščiti osebne podatke, ker obstaja velika verjetnost, da so zaposleni kršili osnovno načelo zaposlitve – službenih orodij se ne uporablja za privatne namene.

Torej, načelo varstva osebnih podatkov je nad načelom upoštevanja poslovne prakse. Kar ni nič čudnega, tudi na evropskem sodišču so že bili podobni primeri in skoraj vedno “zmaga” varstvo osebnih podatkov, tudi če se ve, da ima dotični maslo na glavi.

Glede revščine – Mercator, Špar in Tuš niso edini trgovci v Sloveniji, imamo še polno drugih. Nekateri že najmanj leto dni nismo nakupovali v “veliki trojici”.

Glede črnuharjev – posploševanje je največja zabloda nerazgledanih in neizobraženih ljudi.

mml, pozabil si napisati, da Pirc Musarjeva grozi SDS – Janševi stranki, zaradi obrekovanja in žaljivih namigovanj.

Ko pa vprašuješ ali ni ta ženska soodgovorna za milijon lačnih Slovencev, človek ne more kaj, da ne pomisli, da se ti je čisto skisalo in da ne ločiš pleva od zrn. Lepo te prosim nehaj se smešit s takimi neumnostmi.
Preberi si, kaj je poslanstvo informacijske pooblaščenke, preglej malo Ustavo in …..

Za milijon lačnih Slovencev je kriva sedanja oblast z Janezom Janšo na čelu. Poglej samo, kako lahkotno trošijo davkoplačevalski denar (potovanja, prevozi s helikopterji, Ekspres….in še, prostora bi zmanjkalo, če bi vse napisala). Na drugi strani pa so najrevnejši sloj državljanov prikrajšali za pravice, ki si jim na nek način zagotavljali človeka dostojno življenje (invalidi). In na njihov račun veselo zapravljajo in se “kitijo” kako so prvič v tem mandatu prihranili proračunska sredstva. Ja, so prihranili tako, da so ukradli tem revnim – resnično revnim ljudem (pa ne govorim tukaj o socialni pomoči).

Skrajni čas je, da ta oblast spakira kovčke in gre tam, kjer jim je mesto.

mmmmml, ali se ti res mal mem al pa se samo delaš? Ali bi si ti res želela živeti v policijski državi? Kjer bi veliki brat v imenu višjih interesov lahko kadarkoli vtaknil nos v tvojo zasebnost, ti pokukal v hlače?

Pa ti sploh veš, da bi tale Soršak povsem legalno vpogledal (tudi) v elektronsko pošto zaposlenih v Mercatorju, Sparu, Tušu…, če bi se potrudil in za to dobil odredbo sodišča? Lahko bi jim tudi prisluškoval, jih zalezoval, bral njihovo pošto (tudi fizično) in še kaj.

Seveda pa k sreči kljub vsem kritikam, ki (tudi upravičeno) letijo na sodišča, le-ta še ne odločajo po politični liniji, temveč strokovno, kar v konretnem primeru pač pomeni, da bi Soršak moral sodišču dovolj dokazati, da za kaj takšnega, kot trdi, obstaja utemeljen sum. Ker pa tega ne more in ker njegov šef zahteva, da se ukrepa, pač zganja medijski pogrom nad Pirčevo.

Aha, če prav razumem, ima zasebnost službenih mejlov s katerimi bi mogoče lahko dokazali dogovarjanje o zviševanjih cen prednost pred dvakrat višjim povišanjem cen živil v Sloveniji kot v ostali EU.

Potem se pač ne smemo pritoževati nad draginjo pri raznih “najboljših sosedih”.

Mogoče bi v nasprotnem primeru lahko vsak kupil Kinder jajček svojemu otroku.

Sicer pa, moje mnenje je, da se bo oktobra stvar normalizirala (beri: zvodenela).

Ja, prav razumeš: zasebnost je vsekakor veliko večja vrednota kot morebitno povišanje cen. Ampak se mi zdi, da nočeš razumeti. Bom poskušal pojasniti na primeru:

če bi policija (ali kdrorkoli že) imel pravico, da bi pregledoval vse maile vseh državljanov, bral vso njihov pošto in prisluškoval vsem njihovim pogovorom, bi s tem nedvomno pridobil ogromno informacij, s katerimi bi lahko preprečil ne samo dviganje cen pri najboljših sosedih, temveč bi preprečil tudi marsikateri umor, teroristično dejanje, krajo družbenega in tudi privatnega premoženja in še vrsto drugih barabij. Vsak dan bi lahko ujeli in obsodili recimo 100 kriminalcev, potencialnih morilcev, roparjev ipd, vendar za kakšno ceno? Za ceno tvoje, moje in naše zasebnosti.

Če pa imaš ti raje 3 cente cenejši liter mleka kot svojo zasebnost, potem pa, no, potem ti pa jaz ne morem pomagati.

Merkator je že nabavil velike količine meda…mleko bo pa dodatno uvozil iz Italije….in potem bomo vsi veseli in siti!!!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Če se komurkoli ljubi poslušati moje telefonske pogovore in brati moje mejle… naj to počne. Jaz nimam NIČ proti. Zakaj? Ker imam čisto vest.

> Če se komurkoli ljubi poslušati moje telefonske pogovore in brati moje mejle… naj to počne. Jaz nimam NIČ proti. Zakaj? Ker imam čisto vest.

Uh, resno premisli to stališče glede zasebnosti, ker je povsem zgrešeno.

mmml, kaj pa, ko bo nekdo, ki se mju bo to pač zdelo zanimivo, objavil, da si staknila sifilis, in to kljub temu, da je tvoj zakonski partner popolnoma zdrav? Ali pa, npr. da si se prijateljici v mejlu zaupala, da s tvojim dedcem ne moreš več furati, ker mu iz ust vedno po česnu smrdi??? Ali pa da si dobila 765 evrčkov nagrade za posebej izkazan trud v službi (tvoji sodelavci pa so se pod nosom obrisali)? Ali pa, da si donirala manjši znesek cerkvi svetega janeza svetokriškega? Ali pa….

Veš kaj, pri varovanju zasebnosti ne gre vedno zgolj za to, ali imaš čisto vest ali ne. Jaz jo tudi imam, pa vseeno nočem, da bi cela Slovenija imela možnost izvedeti, s kom si v mejlih izmenja tudi kakšno intimno zadevo, kdaj sem nazadnje seksal in v kakšnem položaju to najraje počnem. Prav tako ne bi želel, da bi moj delodajalec izvedel, da sem se prijavil na delovno mesto k njegovemu konkurentu, kjer mi obljubljajo višjo plačo in boljše delovne pogoje. Pa je to vse popolnoma legalno, kar počnem.

In prav zato se gre pri nepooblaščenem branju elektronske pošte zaposlenih kar na počez. Gre za to, da je potrebno zasebnost varovati, da je potrebno vnaprej pripraviti kriterije, po katerih se bo brala samo tista pošta, za katero je dokaj verjetno, da bo vsebovala podatke o iskanih kriminalnih dejanjih, ne pa kar tako na počez pošta vseh (ali pa recimo stotih) uslužbencev nekega podjetja.

Če ti pa še ni jasno, pa kar povej, te bom predlagal za kandidata v naslednji oddaji šova Big brother, pa boš morda tam spoznala, kaj pomeni zasebnost, ki je nimaš več.

mah brez veze jim razlagat, na vladi je njihova stran in tej dovolijo vse tudi pogled v svojo zasebnost. Hja bomo pa videli naslednja 4 leta, če ne bo več JJ na oblasti, takrat jih bo motil že sam klicaj za stavkom.

bo zanimivo bo.Pirc- Musarjeva bo takoj dobila kar nekaj gorečih privržencev in kimavcev.

New Report

Close