Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Inteligentno načrtovanje našega bivanja

Inteligentno načrtovanje našega bivanja

V predavanju dr. Noemi Duran 7. marca 2024 smo primerjali dva modela nastanka življenja – evolucijo in inteligentno načrtovanje. Ugotovili smo, da trenutno razumevanje in poznavanje zapletenosti življenja daje izrazito prednost inteligentnemu načrtovanju. Torej obstaja razumno bitje, ki je zasnovalo življenje na našem planetu. To je dobra novica, saj takšna razlaga daje našemu obstoju globlji smisel in pomen, bistveno pa vpliva tudi na možnosti preseganja minljivosti, s katero smo soočeni.

Danes v četrtek, 28. 3. ob 19h, bo dr. Gorazd Novak podkrepil ugotovitve, do katerih smo prišli, v predavanju z naslovom Zamolčane slabosti evolucije.

Predavanje bo mogoče spremljati tudi na povezavi (ista povezava kot za sobotna bogoslužja)

https://us02web.zoom.us/j/89886377585?pwd=U0JoeUdJemJDeTEvSkVDeEczdGhXUT09 

Na veliki četrtek se krščanski svet spominja Jezusove zadnje večerje – v cerkvah se na Veliki četrtek opravlja maša (Missa chrismatis), na kateri se posveti krizma – sveto olje in olje za maziljenje.

Veliki četrtek ponekod poznajo tudi kot zeleni četrtek zato bi vsakdo moral skuhati nekaj zelenega – nekaj iz špinače, ali pa mogoče juho iz kopriv.

Priporočam umivanje nog drug drugemu (zakonca, fant punci, bratec – sestrica, stric – teta, župnik – kuharica, šef -podrejeni, policaj – lopov, Golob  – Janša, Fafajon – Grims, Janković – Primc, Rupar – Francka Četković, Milan Cvikl – Jerca Legan, Telebajsika – Anže Logar, Kloaka – Žan Mahnič, Dominika – Šoltes, Erika Žnidaršič – Ajanović, Tina Gaber – Jelka Godec, Tatjana Bobnar – Milović,…. ),…, da ne bo samo ” roka roko umije, obe pa obraz”….

 

Lepe in mirne praznike vam želim!

 

V E S E L O Č E ALELUJA

Povej zakaj naj bi bil katolicizem edina prava religija. Na svetu je stotine religij. Nekaj večjih in nepregledno število ločin. Vsem je skupen edino  strah pred ničem. Iz tega strahu izhajajo tudi vse nagnusne religiozne in tudi ideološke manipulacije – po sistemu deli in vladaj. Edina prava religija tega  osončja in morda tudi edinega nam znanega vesolja je pohlep. Samo ta nas drži pokonci. Kar pa se Jezusa tiče ni nikjer dokazov, da je oseba okoli katere so nastale številne legende in posledično tudi tako imenovano Sveto pismo ali Biblija, sploh živel. Rimski okupatorji  tedanje Palestine  so bili odlični birokrati, podobni švabom v času druge vojne. Vse so natančno dokumentirali, pa da ne takega dogodka. Sicer pa Jeshua, Joshua in desetine drugih variant imena Jezus   ne pove kaj dosti.

New Report

Close