Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Iskraemeco Korona experiment

Iskraemeco Korona experiment

Skoraj 1000 zaposlenih, proizvodnja, sedijo tesno skupaj. Malica, sedijo tesno skupaj. Ni mask, ni razkužil. Po 8 urah delavke odidejo domov, to je po Kranju in bližnji okolici, kjer domači ždijo v hišni karanteni in se ne upajo premakniti ven.
Če na tak način v Kranju ne bo izbruha širiše rezsežnosti, potem je vsakršno ostajanje doma brez veze.

A ni bil v emecu že en pozitiven?

Kdo je lastnik?

Ahmed Elsewedy, Egipt.

malic ni več

kolikor slišim naj bi bilo potrebno nek posel dokončat in naj bi zato večino delavcev danes nabutali v eno dvorano, klicali pa tudi režijske delavce na pomoč. prišel naj bi celo eden od lastnikov.

ja, pa tak se hvalijo kako so socialno in družbeno odgovorni, glede na to, da je to edina kranska fabrka ki še obratuje, bodo tudi krivi za izbruh – takrat vse stroške zdravljenja vseh kranjskih obolelih do zadnjega centa nabit njim. Je pa fino gledat debilčke od šefov, kako letajo po proizvodnji in delajo več škode kot koristi, saj jih noben ne upa opozorit, kaj delajo narobe. To bo reklamacij! Kje pa sta sedaj družbeno odgovorna Mojca Markizeti in sindikalist Jože Petek?

pa niso normalni, vsi pravijo ostani doma, ne širi okužbe, a ti modeli uvedejo še dodatno izmeno, da delajo na 3 šihte, očitno jim ni jasno, da bodo stali potem ko zmanjka materiala. Torej – a ni bolje da zdaj ustavijo, pa potem čez 14 dni spet zaženejo? Novega materiala tako ali tako ne bo na voljo še kakšen mesec.

Klicanje režijskih delavcev na pomoč je kot bi gasil požar z bencinom. Naredijo več napak, ampak se jih nobenemu ne da opozarjat na njih, če je med njimi kakšen šef ga niti ne upamo. Se samo nasmehnemo. Saj ni naš problem, naj lastnik uredi in se vpraša, zakaj je tako težko dobiti pomoč v proizvodnjo. Če bi bili odnosi normalni, bi se ljudje sami javljali. Škart robe bo pa nazaj ohoho. Pa noben ni pozitiven so danes z veseljem objavili. A bejž – zakaj jih je pa toliko na bolniški? Epidemija prehlada in gripe konec marca?

Če bi producirali nujne dobrine super, da se dela, da pa producirate neke števce bi pa res lahko stala proizvodnja. Zaradi takih primerkov bodo izredne razmere trajale še dalj časa kot sicer. Ali pa se preusmerite v proizvodnjo respiratorjev, pa ne bo noben zameril, da ste odprti.

Ne razumem, kako je tako zelo tipično Slovenska tovarna sploh končala v Egipčanskih rokah? A ve kdo?

takrat je egipčan rabil nekaj kupit v evropi, pa je bila ravno naprodaj, on to rabi da si zagotovi dobavo eu surovin in da lahko pošilja izdelke v eu, lahko bi pa bila to katerakoli druga tovarna, glavno da ima dostop do trga.

Vse lepo in prav, ampak djate mi nekaj povedat – koga miskite, da bo zavrnjena roba in eventuelno zaprtje najbolj udarilo? Egipčana ali vas v proizvodnji?
Res ne razumem tega odnosa “ni moja stvar”. Seveda je, po temle bodo službe definitivno spet problem. Pa verjemi da ne za lastnike tovarn….

Kako budale ne razumete, da je izdelava števcev v teh časih vendar življenjskega pomena???

To se je zgodilo v času jajotove vlade 2004 – 2008

Delajo tudi v bivši Savi (zdaj Trelleborg). Goodyear pa menda ustavlja.

V kranju samo trelleborg (ne veliko delavcev) in iskraemeco (1000 delavcev). Za tistih par fičnikov se ne bo noben pretegnil, res ni to naš problem če gre škart roba naprej, naj nas pa dajo na zavod in bomo še fušali, pa bomo dobili več kot do zdaj.

New Report

Close