Najdi forum

Istanbul – Nikal

Je mogoče kdo tukaj, ki se je vrnil s potovanja od Istanbula do Antalye? Prosim za kakšen komentar

O Nikalovih turških potovanjih so tu gor cele štorije – ne vem, ali na forumu “turistične agencije” ali “potovanja”… Sicer malo drugačne ture, ampak gre itak za istega organizatorja.
Osebno poznam ljudi, ki so bili zadovoljni in take, ki sploh ne.
Sama nad takimi skupinskimi potovanji nisem navdušena, ker se je treba (za moj okus) preveč prilagajat nekaj 10 ljudem. Poleg tega me odbija, da bi me vlačili po štacunah s tepihi in usnjem in zlatom, kar menda počnejo na vseh potovanjih.
Sem že dobila po pošti par zelo ugodnih ponudb, pa se zaradi navedenega za potovanje nisem odločila.

Pozdravljeni.
Vrnila sem se iz Kapadokije preko turistične agencije Nikal. Nikal je sicer samo posrednik za prodajo potovanj pravi organizator pa je turška turistična agencija Thistle – mislim, da je nekaj takega.Organizacija izleta je bila zelo dobra, hoteli odlični in še poceni je bilo vse skupaj.
Res je to kar vsi pišejo, da je poleg ostalih ogledov vključeno tudi nakupovanje oz. ogled proizvodnje tepihov, usnja, zlata in keramike. Glede na to, da je izlet trajal 7 dni ti 4 nakupovalni izleti niso bili preveč moteči. Izgledalo je tako, da smo se ustavili pred delavnico, nato so nam njihovi mojstri pokazali izdelavo posameznih produktov. Ob ogledu so nam ponudili napitek, navadno je bil čaj, v usnjarni pa tudi sok, vino ali raki. Po prikazu smo šli v prodajne prostore kjer si je vsak lahko pogledal kar ga je zanimalo, če ga ni zanimalo nič si pač ni nič pogledal. Trgovci so tistim, ki so pokazali interes za blago želeli stvar prodati, vendar nič na silo, ostale pa so večinoma pustili na miru. Tako, da sem bila prijetno presenečena, ker sem se bala sitnih in vsiljivih trgovcev.
Hoteli so bili res dobri, nahajajo se izven centrov tako, da zvečer, ko prideš v hotel nimaš možnosti iti okrog po mestu. Prav iz tega razloga je priporočljivo doplačati agenciji večerje, ki so bile v hotelu in so bile odlične.
Na poti nas je spremljala slovenska vodička in turški vodič. Turški vodič je bil samo organizator in ni vodil oz govoril. Je pa “prodajal” fakultativne izlete. Na izbiro so bili t.i. “paket izletov” ali pa posamezni izlet. V paketu so bila vključena tudi kosila. Najbolj pa nas je motilo to, da so bili postanki za oglede načrtovani tako, da (po mnenju sopotnikov verjetno dobijo vodiči provizijo, da se vstavijo pred točno načrtovanim lokalom) ni nobene možnosti, da bi si potniki zaželeli in bi obisklali npr.:določeno mesto ali lokal ob poti, ki ga ni v planu.
Skratka koz zaključek lahko napišem, da potovanja s to turistično agencijo priporočam, saj niso nič slabša kakor potovanja z ostalimi agencijami.

@geometry dash online

Kaj je narobe?

doodle baseball, Pravkar sem se odpeljal iz Istanbula v Antalijo. Kaj hočeš vprašati?

New Report

Close