Iz katere države prihaja najboljša/najslabša kulinarika?
Srbska kuhinja je v bistvu turška. Srbi svoje sploh nimajo, vse kar imajo je kopija turške kuhinje, le da je njim glavna sestavina svinjsko meso in ne ovčetina, govedina ali kozletina.
Ima pa vsaka nacija nekaj dobrega. Odvisno je tudi od sestavin in prirpave. V ameriki so dobri steaki, potem pa se že neha predvsem zato, ker njihova hrana ni več organska, zelo težko dobiš dobro hrano kot npr. pri nas.
Mehičani imajo v svoji prehrani veliko koruze. Prveeč, zato se redijo. Poleg tega pa ni problem samo pri njih ampak povsod po J ameriki, ko velike korporacije prevzamejo cela mesta in v trgovine postavijo izključno svoje izdelke, to je predelana hrana (vsebuje ogromno škodljivega koruznega škroba!) in gazirane pijače. In to vse po zelo dostopnih cenah. Poglejte včasih kakšen dokumentarc na takšne teme. Grozljivo!
pojdi enkrat na primorsko: pašta, pastičo, polpete, njoki, polenta, mineštra,……..lahko naštevam cel dan………….. vse skopirano iz italije
[/quote]
ali pa idrijski žlikrofi kao avtohtona slo jed.. ubistvu so pa to tortellini s krompirjem lol
[/quote]
LOL sami sebi – žlikrofi so krompirjevo testo polnjeno s krompirjem + nekaj, tortelini pa polnjeno testo za pašto.
Ja, regija Asiago je zakon za sire….. Jaz sem dostikrat tam, po kmečkih turzimih, grem tudi v lokalne sirarne ( caseificio Pennar je naprimer redno na mojem seznamu obiskov) in si nakupim za domov. pa Prosecco Valdobbiadene je tudi zakon :)))
uživaj še naprej – italijanska kulinarika je vse prek, kot pica pa pašta 🙂
[/quote]
Asiago ni regija. Sploh pa ni regija kjer so Udine. Asiago je mestece v regiji Veneto.
[/quote]
Asiago je tudi sir, kot montasio, ki je iz pokrajine Trentino- Alto-Adige. Mimogrede se montasio prideluje na popolnoma enak način, kot sir Tolminc na planini Sleme in še kje kjer so visokogorske pašne skupnosti. Razlike so samo v staranju sira.
Asiago ni regija. Sploh pa ni regija kjer so Udine. Asiago je mestece v regiji Veneto.
[/quote]
Asiago je tudi sir, kot montasio, ki je iz pokrajine Trentino- Alto-Adige. Mimogrede se montasio prideluje na popolnoma enak način, kot sir Tolminc na planini Sleme in še kje kjer so visokogorske pašne skupnosti. Razlike so samo v staranju sira.
[/quote]
hvala za tvoj dodatek 🙂
lepim še slike