Izjemno drage trgovine
Pofl je drag, ker je nepotreben. In vrečka čipsa 200 g je za eno družino recimo premalo kot prigrizek (v današnjih časih, včasih je bila ena majhna vrečka čipsa za celo zbrano družbo). Stane pa ne vem, 2 evra? Ali malo manj. Za dva evra pa narediš ulala prigrizek, če ostanemo pri krompirju, za pol evra narediš krompirjeve omlete (ali pa, če ga spečeš v pečici, na tanko narezanega), zraven solata z jajci (en evro) in imaš že praktično večerjo za štiri. Čips pa ljudje pojedo vmes, malo mimogrede.
Paštete, salame so dražji kot meso, bolj se splača recimo malo piščanca popeči in dati na kruh kot kupovati salamo. Problem (sploh pri Slovencih) je, da nismo zadovoljni z malo mesa, biti ga mora ogromno.
Za dva evra spečeš goro zelo dobrih piškotov brez nepotrebnih in škodljivih sestavin, pa še bolj polnovrednih, da jih niti ne moreš pojesti toliko kot industrijskih.
[/quote]
Kako spečeš goro piškotov za dva evra, če samo paket masla toliko stane?
Nekateri ne uporabljamo ( ne jemo) ne jajc in ne mlečnih izdelkov, pa vseeno pečemo odlična peciva, kukije, piškote …
[/quote]
Tudi jaz ne jem mlečnih izdelkov, niti piškotov ne pečemo, ker jih ne jemo. Vseeno se mi zdi pa malo skregana logika, kako dobiš goro piškotov za dva evra. Kolikor toliko kvalitetne sestavine tudi stanejo.
Če greste že samo malo po Evropi, je jasno, da imamo zelo drago hrano glede na BDP in povprečno plačo. V Franciji, Avstriji, Angliji itd so cene v supermarketih primerljive našim, pa ima nek Avstrijec na enakem delovnem mestu kot jaz 3x višjo plačo. Le v Skandinaviji je res dražje.
Sama imam dovolj dobro plačo, da mi ni treba pretirano šparati, pa se mi vseeno zdi drago. Se pa pač vozim s poceni avtom in dam več za kvalitetno hrano. Ne bom pa se šla tega slovenskega nacionalnega športa, ko se še HVALIMO s tem, da smo v enem tednu pojedli za 10 evrov hrane, ker smo kupili vrečo njokov v akciji in spekli kup piškotov za en evro. To je žalostno in hudo je, če nekaterim drugega ne preostane, da pa prav tekmujemo v tem, kdo bo bolj poceni prišel skozi, je pa malo noro.
Pofl je drag, ker je nepotreben. In vrečka čipsa 200 g je za eno družino recimo premalo kot prigrizek (v današnjih časih, včasih je bila ena majhna vrečka čipsa za celo zbrano družbo). Stane pa ne vem, 2 evra? Ali malo manj. Za dva evra pa narediš ulala prigrizek, če ostanemo pri krompirju, za pol evra narediš krompirjeve omlete (ali pa, če ga spečeš v pečici, na tanko narezanega), zraven solata z jajci (en evro) in imaš že praktično večerjo za štiri. Čips pa ljudje pojedo vmes, malo mimogrede.
Paštete, salame so dražji kot meso, bolj se splača recimo malo piščanca popeči in dati na kruh kot kupovati salamo. Problem (sploh pri Slovencih) je, da nismo zadovoljni z malo mesa, biti ga mora ogromno.
Za dva evra spečeš goro zelo dobrih piškotov brez nepotrebnih in škodljivih sestavin, pa še bolj polnovrednih, da jih niti ne moreš pojesti toliko kot industrijskih.
[/quote]
Čips? A res še kdo kupuje ta strup?
Tudi jaz ne jem mlečnih izdelkov, niti piškotov ne pečemo, ker jih ne jemo. Vseeno se mi zdi pa malo skregana logika, kako dobiš goro piškotov za dva evra. Kolikor toliko kvalitetne sestavine tudi stanejo.
[/quote]
To tudi drži. Ker ne moreš kupiti samo 2 žlici kakava, recimo. Pa pecilni tudi stane, pa ščepec soli, pa žlica sladkorja …