Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Izlet za 1 dan

Izlet za 1 dan

Moža bi presenetila z izletom v decembru in se odločam med:
Dunajem in Salzburgom
Ali mi lahko svetujete, kje je lepše oz. kam bi vi šli…. Sicer sta gotovo oba kraja lepa, midva pa nisva bila še v nobenem.

Ojla!

Tisti, ki so bili na obeh destinacijah, so mi povedali, da dajejo prednost Salzburgu. Sicer pa, letos gresta na eno, naslednje leto pa na drugo destinacijo. Kaj praviš???

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

A veš, da ni slaba ideja.

Midva sva šla nekaj let nazaj na enodnevni izlet se mi zdi da s turistično agencijo Palma, in sicer Predbožični Dunaj in ogled musicala Lepotica in zver.
Bilo je nepozabno!

Mislim, da bosta od Salzburga imela v enem dnevu več. Na Dunaju je toliko tistega, kar se splača pogledat, pa bistvo je Christkindlmarkt, ki zaživi šele v večernih urah in če nimata namena prenočevat, bo kar kriza. Salzburg je manjši in bolj “obvladljiv”, da se ga lepo peš obhodit, najlepše so tiste ozke uličice, pa pot na grad (pojdita peš!!!), razgled na mesto, stolnica, skratka staro mestno jedro. Pa seveda Mozarteum, park Mirabell, mogoče še Mozartova rojstna hiša, ki ni nič ne vem kaj posebnega. Ni dosti drugačna od Prešernove, recimo. Le malo več izveš o njegovem življenju, pa nekaj denarja lahko zapraviš. Če nisi strastni Mozartov oboževalec, jo lahko mirno izpustiš. V stari del mesta z avtom itak ne moreš in ne smeš, imajo pa fijakerje, ampak pozimi ti kar priporočam pešačenje, ker je Salzburg malo v kotlinci in zna bit prav zoprno mrzlo. Pa še malo bližje je, kot Dunaj, od Karavanškega predora imaš do tam dobrih 200 km.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

jaz ti priporočam Salzburg.. super lepo mestece..

na dunaju pa se izgubiš med vsem, kar si želiš ogledati..

za en dan boljše salzburg 🙂

Jst sm bla lani na Dunaju….je blo fulll noro=) Res lepo mesto…velik za vidt…vožnja s kočijo….predbožični nakupi na stojnicah…itd

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Ciao,

V Salzburgu še nisem bila. Me je pa zato navdušil Dunaj. Tako da greva z možem vsako leto decembra. Res hudo, dobre trgovine, hude restavracije, veliko umetnosti, nasploh sem navdušena… Komaj čakam, da greva…

Je pa res da vedno prespiva, tko da majo punce kar prov da se najbrž ne splača it samo za en dan. No, če vama vožnja ni problem, pa ni nemogoče. Če gresta od 6.00 iz LJ, sta ob 10.00 že na Dunaju.

No, kakorkoli se bosta že odločila, uživajta…

Brina

Hvala punce. Šla bova v Salzburg. Ker je bliže in imanjše mesto kot Dunaj. Bova pa imela Dunaj v planu za vsaj dva dni. Zdaj moram samo še uredit, da bo imel prosto v službi. Danes kličem njegovega šefa.

New Report

Close