Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek izpuljena osmica – noro boliii

izpuljena osmica – noro boliii

Pozdrav,

vsi tisti, katerim je bila puljena osmica, prosim povejte, kako dolgo vas je po puljenju še bolelo. Meni so v Lj pulili v četrtek, v petek sem dobila vročino in Hiconcil, danes me pa še vedno boli kot noro. Jemljem lekadole, po dva skupaj, ampak kaj ko je max. doza 8 na dan. Zmešalo se mi bo.
Kako dolgo še????

Saša

Mene praktično ni bolelo več kot kakšno uro. Ko je popustila injekcija proti bolečinam, ki sem jo dobila ob puljenju, sem popila eno tableto proti bolečinam in to je to. Kasneje ni bilo potrebno nič več. Pa ta osmica ni bila zdrava.
V mladosti so mi izpulili tudi dva zdrava stalna zoba, ker imam preozke čeljusti in tudi takrat me skoraj nič ni bolelo.
Verjetno je odvisno od občutljivosti samega človeka, od tega ali se ti pritakne še kakšna infekcija, največ pa po mojem mnenju lahko naredi zobozdravnik oz. zobni kirurg. Če je nespreten ti lahko praktično razmesari dlesen in to seveda potem boli.

Pošlji nekoga v lekarno po Nalgesin S,lekadol je v takih primerih blažev žegen.

Ali si v petek bila pri zobozdravniku?
Enkrat sem pulila zob (petico) in me je po puljenju tako bolelo; dva tri dni sem trpela potem pa šla nazaj zobozdravniku … Ispadlo je, da mi je je košček zoba ostal noter. Mogoče je tudi pri tebi kaj takega?

Tudi meni so v četrtek pulili osmico, bolelo me je malo ko je začela popuščati inekcija in sem vzela en tablet Nimesulide (Aulin), to mi je dal zobar tako da naslednji dan nisem imela nobenih problemov. Če te tako fajn boli ti mogoče ni spulil celega zoba tako kot se je to zdodilo pri mojemu možu (ne pri temu zobarju ki ga imamo sedaj). Isto je fasal vročino in ko po parih dneh bolečina ni popustila je šel k drugmu in ta je ugotovil da mu je skoraj cela korenina ostala notri. Hitro ukrepaj

Ojej, jaz imam tako slabo izkušnjo, meni so 2 izklesali in bolelo me je 3 dni, 2 dni nisem mogla nič jest, ampak potem sem še neko bakterijo fasala …upam, da boš imela več sreče kot jaz, naklofen pomaga, jaz sem prve dav dni 1 na dan, lp

Takoj nazaj k zobozdravniku. Meni se je to zgodilo 2x – pri obeh spodnjih osmicah. Ne spomnim se točno, ampak menda so pri spodnjih osmicah zapleti v 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerov. Mislim, da sem dobila antibiotik, pa na vsake dva dni sem hodila menjat trakove……….Če tvoj zobozdravnik ne dela, kar na dežurno, saj ni normalno, da te tako boli.

dobila sem bolniško za 10 dni od kirurga, ki mi je zob izpulil. to je bila sedmica. bolelo pa me je mesec dni in to hudičevo.
vsakič ko sem se vrnila zobozdravniku zaradi bolečin, mi je le zamenjal nek trak (s pekočim pepermintovim okusom) v luknji kjer je bil zob. pa rekel mi je naj si kupim kaj v lekarni. kupila sem si neko zeleno vodo za izpiranje. ne spomnim se imena (če želiš,lahko doma pogledam?) malo mi je pomagalo, saj je bolečina otrpnila za nekaj časa.

morala bi izpuliti še sedmico na drugi strani, ampak po tej izkušnji sem rekla NIKOLI VEČ.

možu so v petek pulili osmico, boli ga nič, je le zatečen…

dobil je 3 dni bolniške, amoksiklav po potrebi…. daje si led na lica in oteklina plahni

Meni so izklesali 3 osmice naenkrat. Jemala sem 3-krat na dan 1 ketonal ali 3-krat na dan 2 naklofena. En teden sem bila kot zadeta, bolelo ni pa čisto nič. Tudi, ko sem opustila tablete.
Celilo se mi je pa en mesec.

mene je po zadnjem puljenju bolelo kar cel teden, ne sicer nevzdržno, ampak zoprno. Naklofen je bil kar dobrodošla pomoč 🙂

Hvala vsem,
kakih močnejših tablet ravno ne morem jemati ker dojim in že po vsem kar vzamem je otrok ves siten.
Malo še potrpim, potem se mi bo odtrgalo…
Saša

ne, to pa ne. Pojdi nazaj k zdravniku in upam, da ti pomaga.

New Report

Close