Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Izračun dohodnine-kaj je narobe

Izračun dohodnine-kaj je narobe

Pozdrav
Na dohodnina.com sem si izračunala dohodnino. Prejšnji teden na mojem računalniku vse v redu. Danes sem jo računala pri očetu doma in katastrofa, vsi dobijo 200.000 sit in več nazaj, tudi moj partner, ki bi prej pri meni moral plačati 130.000 sit sedaj dobi več kot 300.000 sit nazaj!!!
Ali je komu kaj znano, če je s programom kaj narobe, ker vem, da izračuni niso pravi in točni

Hvala in lp

Pazi da boš pravilno napisala akontacijo in prispevke, ker sta rubriki zdaj zamešani – če prav vem, je bilo lani ravno obratno. Jaz sem šla nevem kolikokrat čez, potem sem pa ugotovila, do so številke čisto uredu, ampak v napačnih kvadratkih.

Razen če gre pri tebi za kaj drugega.

Pri meni je avtomatsko dodajalo olajšavo za starejše od 65 let! Če iz obrazca izbrišeš rojstni datum, pa bo vse ok!

Na dohodnina.com ni pravilen izračun. Pojdi na
in poskusi izračunati še enkrat.

Letos pridejo velike razlike, če računaš po različnih programih, tako da sploh ne vem kateremu naj verjamem.

lp

lp, orehek

Glej, da je obrazec z osebnimi podatki prazen. Če so slučajno vpisani očetovi, ki je verjetno starejški kot 65 let, potem se doda olajšava za starostnike.

Pri meni je bil datum rojstva pravilno vnešen, še daleč nisem blizu 65 letom, pa mi je starostno olajšavo upoštevalo! In to ne na dohodnina.com temveč na DURSOVI strani.

Dohodnina.com ima napihnjene izračune.

Na dohodnina.com je že vse v redu, samo uporabljajte verzijo doh2005k, ki se mi zdi da je trenutno zadnja.
Trinka, zakaj naj bi bili na tej strani prenapihnjeni izračuni?
Pazite na že v pejšnjih postih navedene napake, upoštevajte še obresti, pa pravilni datum, pa pravilno vpišite sorodstveno razmerje pri vzdrževanih članih, pa ne vem zakaj naj bi bilo karkoli narobe.
Poročajte o rezultatih!!

Meni pa je na obeh obrazcih na dursovi in dohodnina.com, prišel do tolarja isti znesek, tako da je verjetno z vnosom podatkov, ki jih vnašate sami kaj narobe. Enako je bilo tudi lani in točno tak znesek kot mi je izračunalo, sem dobila vrnjeno.

Poglejte njihov izračun (način, kako kej setevajo, odštevajo, množijo) Od tam se da videti, kaj oz. kdo dela kaj narobe.

Sem si dala natisniti izračun, ga je pregledalo par ljudi in so vsi vnosi pravilni. Zamenjavo rubrik sem opazila (le kako ne bi), vzdrževanih članov pa nimam. Sem pa vpisovala avtorski honorar. Kakšne obresti pa naj upoštevam? Potem sem si dala izračunati na DURSovi strani in je izračun že bolj normalen. Čeprav bi bila prav vesela, če bi obveljal tisti z dohodnina.com.
O rezultatih pa ne bom poročala, ker se mi ne da več ubadati z njimi.

Moj in možev izračun sta na obeh straneh popolnoma enaka.

Tudi meni pridejo enaki rezultati, poleg tega sem vsako leto dobila nazaj toliko kolikor mi je naračunalo.

New Report

Close