Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek izredna odpoved

izredna odpoved

Kaj je to izredna odpoved s strani delodajalca, a to pomeni, da ne morem na zavod, al to pomeni da takoj grem brez odpovednega roka?’

Hvala.

Zakon o delovnih razmerjih pravi naslednje:

Delodajalec lahko izredno odpove pogodbo o zaposlitvi najkasneje v 30 dneh od kar zve za razlog za izredno odpoved in najkasneje v šestih mesecih od nastanka razloga (oziroma vse čas, ko je možen kazenski pregon, če ima razlog vse znake kaznivega dejanja).

http://www.pravnosvetovanje.info/wp/izredna-odpoved-pogodbe-o-zaposlitvi/

na zavod greš v vsakem primeru, ali ti pripada nadomestilo, je drugo vprašanje

pa pripada ti zagovor.

če se postopka delodajalec ne drži, ga lahko tožiš in te bo moral hitro zaposliti nazaj.

Pojdi na stran Informiran.si, je zelo dobra in tu boš dobila brezplačno svoje odgovore.

Pozdrav

Spostovani

Imam vprasanje dobila sem zagovor pred izredno odpovedjo pa me zdaj zanima kaj to pomeni

Odgovor na objavo uporabnika
Pika332, 02.08.2021 ob 13:48

Spostovani

Imam vprasanje dobila sem zagovor pred izredno odpovedjo pa me zdaj zanima kaj to pomeni

Delodajalec bo povedal obtožbe zoper tebe, ki so vzrok, da te takoj odpusti, ti pa imaš pravico se zagovarjati in poveš svojo stran zgodbe.

 

Za govarjala se boš  na sedežu podjetja, kjer bodo odločili ali  ti bodo dali izredno odpoved. Ponavadi so prisotni tajnica, ti, odvetnik, ki zastopa podjetje, in  eventualno tvoj nadrejeni, v kolikor nima drugih obveznosti.Lahko prideš sama ali z odvetnikom.Za izredno odpoved, mora biti, kar tehten razlog. V primeru, da dokažejo tvojo krivdo, nimaš pravice do nadomestila na zavodu. Seveda imaš pravico na ugovor, oziroma da zadeva konča na delovnem sodišču.

Sem doživel na lastni koži, v takih situacijah moraš imet trdo kožo!  Večkrat sem imel zagovor, se  tudi izvlekel na koncu vseeno dobil odpoved, v takih situacijah je najbolje iskati novo službo.

Imel sem situacijo, ko sem bil pol leta doma, morali so me vrniti na delo, in izplačati razliko do celotne plače v tistem obdobju.

Res me zdaj to skrbi

Upam da to se ne pomeni za zagovor odpovedi ali?

 

Kaj je bilo narobe kaj je razlog za zagovor?

V casu bolniske sem sla 1x v lekarno in na posto sem nesla neko dokumentCijo o zdravljenju ki sem mogla poslat ortopedu ,doma pa starsa nista hotela peljat ker je prislo do spora pa sem sla sama in v tistem pa je prisel nadzor delodajalca.

Cisto sem na dnu en teden ze nic ne jem jocem eh ☹☹☹

Upam res da ne dobim odpovedi ker meni osebna zdr.ni rekla da niti do poste sama ne smem in do lakarne

Mislim, da ne bi smela dobiti odpovedi delovnega razmerja, v kolikor ni bilo pred tem nobene  kršitve. Kvečjemu kakšen opomin pred odpovedjo, odvisno, kaj je osebni zdravnik napisal, glede bolniške strogo mirovanje ali priporočljivi izhodi -sprehodi.Mislim, da bi z odvetnikom to zadevo rešila, vendar se postavlja vprašanje, koliko ti pomeni to delovno mesto, oziroma kakšna je ta firma , ki bi  ti zaradi tega dala izredno odpoved?Sama se moraš odločiti.

Ena izmed možnosti je, da na zagovor prideš z odvetnikom. Ki ga bo pa treba plačati. Mogoče lahko celo greš do njega in ti napiše dopis, ti pa tam rečeš, da je vse že obrazloženo v samem dopisu, ali pa ga prebereš tam. Ne vem, naj ti specialist za delovno pravo pove, ali je to možno.

Ker si očitno zelo šibka, se zna zgoditi, da se sama ne boš znala zagovarjati tako, kot je treba. Drugače če je šlo res samo za lekarno ipd. in če lahko hodiš okoli, ne bi smelo biti težav. So pa lahko težave, če prideš tja že čisto prestrašena in tam pokažeš, da te je strah in da imajo oni večjo moč od tebe.

Res ti predlagam, da se prej posvetuješ z nekom, ki se na zadeve spozna, da ti malo pove, kaj in kako. Ti pa delaj na svoji samozavesti in magari vadi malo doma, da te ne bo vse takoj spravilo v jok.

Meni ta sluzba pomeni veliko in pred tem nikoli nisem nobene krsitve naredila in nic .

Ja zdravnica mi nic ni rekla in nic ali lahko grem ven ali ne .

Delam drugace kot med.sestra v bolnisnici

Kako pa je z tem kdaj se izve odlocitev saj ni nujno da to pomeni odpoved ali?

Pokaži jim račun od lekarna, saj je gor datum in ura… po zdravila pa si seveda moraš sam, če nimaš druge opcije.

Pa to sem ze vse iskala in nisem nasla

Eh mesa se mi

Ne ni nujno odpoved, lahko dobiš opomin pred odpovedjo, obstajajo tudi druge kazni  9 mesecev pogojno, 6 mesecev pogojno, kar pomeni da v tem času ne smeš napraviti nove kršitve. Odločitev izveš tisti dan na zagovoru.

Delodajalec ti lahko da odpoved 30 dni od navedene kršitve, vendar  če ima ta namen ti  bo najverjetneje odpoved dal takoj po zagovoru.

Ja kaj pa ce je zagovor v pisni obliki poslan na meil?

Kako pa potem izvem

Kateri mail službeni, osebni? Verjetno sprašuješ, ker si na bolniški, in nimaš dostopa do službenega. V tem primeru, v kolikor jim nisi dala odobritve, da ti pošiljajo na osebni, morajo koristiti pošto.

Na tistem vabilu pise da je zagovor mozno dat v zivo tam ali pisno poslat na njihov meil od pravnika.

To sprasujem ce se zagovor odda pisno na pravnikov meil

Daj, bodi odkrita! V času, ko zelo potrebujejo medicinske sestre, ne delajo nadzora nad vsako, ki gre enkrat na bolniško, pač pa se te hočejo znebiti, ker si KAR NAPREJ NA BOLNIŠKI, ostale pa namesto tebe gagajo. V Sloveniji je ogromno dolgotrajnih bolniških, tem ljudem nihče nič ne more, sploh se jih ne moreš znebit. Bi videla v AT ali v Italiji, koliko časa bi bila še zaposlena, če bi letala iz bolniške na bolniško. Še enkrat, sem iz foha in vem, koga preverjajo in kdaj, tako da ne moreš meni bučk prodajat, kako si prvič na bolniški in si seveda šla samo na pošto in lekarno. Imamo pri nas tri take, ki jim nič ni, stare malo cez 30, pa kar naprej na bolniški, enkrat se je eni zareklo, da za ta denar ne misli delat. Upam, da te odpustijo, ne pa da davkoplačevalci plačujemo zate.

 

New Report

Close