Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Računovodstvo Izvršbe FURS, blokiran osebni TRR in odpiranje s.p.

Izvršbe FURS, blokiran osebni TRR in odpiranje s.p.

Na davčni imam izvršbe v višini približno 4000€. Večina je zaradi neplačevanje obveznega zavarovanja (od leta 2012 dalje), večino časa nisem bil zaposlen, niti samozaposlen, niti na zavodu za zaposlovanje oziroma na socialni podpori, kar pomeni, da nisem imel plačano zavarovanje, položnice pa sem dobival na dom, le te pa nisem plačeval. FURS izterjuje ta dolg v imenu ZZZS, ostalo še iztrjuje za urada za varno hrano in varstvo rastlin (okoli 1400€). Načeloma naj bi bilo mogoče obročno odplačevanje kar se tiče urada za varno hrano in varstvo rastlin ampak to ni mogoče za ZZZS (povdarjajo tudi na svoji spletni strani) kar v praksi pomeni, da bi rabil 2500€ gotovine da dosežem odblokado računa. Ni panike, če bi imel 2500€ gotovine.

Da strnem zadevo, osebni TRR račun mi je blokiran. Odpira se mi opcija dela preko svojega s.p. nažalost ne vem ali je možno sledeče.

1. Odpreti s.p. z blokiranim računom (načeloma naj bi to bilo mogoče) in prejemati plačilo na ta TRR račun dokler se pač terjatve ne pokrijejo? Po zakonu naj bi mi ostali 75% bruto minimalne plače vsak mesec ne glede na višino izvršbe? Ali je res možno spremeniti osebni bančni račun v poslovni bančni račun z dopisom banki? Za odpiranje s.p. naj nebi bilo nobene zakonske podlage za posebni ‘poslovni’ račun na banki. Sprašujem, ker dvomim, da mi bodo kjerkoli odpril poslovni račun z blokiranm sisbonom.

2. Odpreti s.p. z računom iz tujine (‘neobanka’ N26, sedež v nemčiji). Bo tudi ta račun blokiran s strani FURS-a? Če da, koliko časa preteče do te blokade in pa ali je možno ta račun koristiti do trenutka blokade? Seveda bi ta račun prijavil FURSu v zakonsko predpisanem roku 8 dneh. Bi torej lahko ta račun uporabljal za dvig denarja in tako poplačal terjatve predno pride blokada? Po nekaterih informacijah naj bi FURS potreboval iti skozi (v tem primeru) nemška sodišča, da doseže terjatev sredstev na tujem bančne računu. Je to res? Koliko časa traja ta postpoek in ali je bančni račun v tem času zamrznjen oz. blokiran?

3.Glede na to da dolgujem denar ZZZS-ju in da je eden izmed pogojev za odprtje s.p. prijava v sistem socialnega zavarovanja (ZZZS) ali je odpiranje s.p. pod takimi pogoji sploh mogoče?

Dela bi imel dosti, da odplačam ta dolg in pokrijem prispevke, zares zatakne se pri odpiranju s.p. glede na mojo trenutno situacijo. Nasveti dobrodošli

lp

Pozdravljeni,

tudi odpiranje s.p. ima določene omejitve. S.p. ne more ustanoviti oseba, ki:
– je bila v zadnjih 12 mesecih objavljena na seznamu davčnih neplačnikov ali nepredlagateljev davčnih obračunov,
– ima delež, višji od 25 %, v gospodarski družbi, ki je objavljena na seznamu davčnih neplačnikov ali nepredlagateljev davčnih obračunov za zadnjih 12 mesecev,
– je bila udeležena z več kot 50 % neposrednim deležem v kapitalu d.o.o., ki je bila v zadnjem letu izbrisana iz sodnega registra brez likvidacije na podlagi Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju,
– ji je bila v zadnjih 3 letih s pravnomočno odločbo Inšpektorata RS za delo ali FURS dvakrat izrečena globa v zvezi s prekrškom za delo in zaposlovanjem na črno,
– je bila pravnomočno obsojena na kazen zapora zaradi določenih kaznivih dejanj, ki so naštete v 1. točki prvega odstavka 10. a člena ZGD-1.

Glede odpiranja računov v tujini v izogib blokadam in izvršbam imam pa zadržke.

Lep pozdrav,

Sabina

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close