Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek »Janez, to dobiva klinično razsežnost«

»Janez, to dobiva klinično razsežnost«

Predlagam v branje Miheljakovo kolumno.

http://www.dnevnik.si/kolumne_komentarji/kolumne/282011/

Ko sem poslušal Janeza Janšo, kako je hipnotično dve uri utemeljeval zaupnico, sem dojel, v čem je problem: Janša nima težav zaradi tega, ker ima sovražnike, ampak zato, ker nima prijateljev. Prijatelj ni tisti, ki ti vedno ploska, se strinja, ki te brani, ko v svoji obsedenosti toneš, izgubljaš realitetno kontrolo in javno podobo.

Prijatelj je tisti, ki temu ali onemu Janezu brez ovinkov reče: »Janez, zdaj ga pa lomiš«, »Janez, to dobiva klinično razsežnost«, »Janez, potreben si dolgega, zelo dolgega počitka«. In ne vem, kaj je bilo v ponedeljek huje, ali slepo, nekritično sledenje in podpora Janševi »gefolgschaft« ali njegova že kar bolestna vsebinska zafiksiranost v dve uri trajajočem nagovoru parlamentu.

Res neverjetno: televizorje smo prižgali, da bi videli glasovanje o zaupnici vladi, dobili pa maratonsko interpelacijo proti novinarjem …

Zelo se strinjam s Školčevim predlogom, da bi bilo treba premierjev govor prevesti v angleščino in poslati na vse tiste naslove, ki so dobili peticijo 571 novinarjev. Prepričan sem, da potem ne bo nobenega dvoma več, da je opisana situacija svobode in položaja medijev v Sloveniji resnična …

Janša napade na vlado razume kot napade na Slovenijo! S temi besedami je še enkrat potrdil, da je mentalno še vedno globoko v partiji, partijski državi, ki razkrinkava povezanost državnih sovražnikov s tujimi centri moči …

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

V celoti podpiram Školčev predlog! V koliko si želijo utrditi to, kar so poslali v tujino naj naredijo, kar je predlagal Školč sami, če so tako prepričani. Janša verjetno nima nič proti.

Ta govor potrjuje, da so imeli novinarji še kako prav.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Janšev govor naj pošljejo v tujino na iste naslove. Tako bodo dobili v odgovoru potrjeno, da je vse res, kar so navajali, da je Slovenija grožnja za EU sedaj in v prihodnje, ker uvaja diktaturo nad mediji.

Zakaj to ni že strojeno? A?

jaz pa mislim da je in bodo novinarji s tem govorom, še podprli svojo peticijo.

Ravno za toliko neumne pa jih nimam.

seveda ne, saj nimaš prav nobenega razloga za to.

Kaj tega Miheljaka še niso likvidirali?

Najprej si ti na vrsti. V kratkem pridejo po tebe in potem – likvidacija. En skopuh manj v Sloveniji. Komu mar.

O brez skrbi, da bi ga, če bi imeli mehanizme za to.

Le kako je to objavil. saj je vendar cenzura če pa že to ne pa vsaj pritisk na novinarje.Pa kje hudiča vi živite??? Če bi bila takšna medijska gonja zoper novinarje ne bi bilo toliko napisanega zoper vlado. Ali ste vsaj prebrali o Rancu.In strašno društvo novinarjev se sploh ne postavi v bran stanovskemu kolegu.In oseba, ki je izvajala prisluhe pa pravi da je vse vredu in da se sodišče moti. In ta človek je potem šef protikorupcijske komisije.In vse to se je dogajalo v času Drnovškove vlade.

New Report

Close