Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Janković na delavskih demonstracijah

Janković na delavskih demonstracijah

Glej, glej, koga vidim v reviji Jana na sliki, udeleženca delavsko-sindikalnih demonstracij gospoda, pardon tovariša Jankovića…..
A je prišel poštet tiste iz Merkatorja? Jih je cel kup z minimalno plačo…
Ampak on je imel vendar TAKOOOOOOOOOOO rad vse tiste delavke !!??

Opravičujem se, ampak jaz osebno sem videl prodajalke Merkatorja jokati, ko so zamenjali Jankovića. In nekaj tednov pozneje sem se pogovarjala z eno od prodajalk, ki je odhod Jankovića opisovala kot tragedijo in govorila, da zdaj je konec lepih časov in da pričakuje samo slabo. Ne vem, ni mi jasno, zakaj so bile tako zelo žalostne, če je bil on tako zelo slab.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Janković je pravi slovenski levičar.

Imel je megalomansko plačo v Mercatorju, pridobival je menežerske delnice, glavnino denarja pa je odvedel iz Mercatorja preko družinske firme.

Po drugi strani pa je nekdanji član Partije, podpira levičarje, solidarnost, enakost, brezlastništvo, hodi na delavske demonstracije in se slika z delavkami z minimalnimi plačami.

Jankovićevi ukrepi, Kučanovi nasveti in tako naprej.
Pa po levici gor pa po levici dol……

Definitivno je Jankovič eden največjih podjetniških genijev.

To mu moramo priznati. Ali je vse kar je podjetniško tudi pošteno, to pa ni predmet te debate.

To, da obvlada, to je pa resnica. SAmo, kot pravijo, v vojni so tudi žrtve.

Današnje podjetništvo in to trgovinsko, je neke vrste vojna, ljudje res, da ne umirajo ampak…

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

In v tem je največja sprevrženost tajkunov njegovega kova.

Da lažejo, kako so za enakost..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kakšno enakost? Ne gre za to, da bi delavci imeli enako kot lastniki in direktorji. Gre za to, ali lastniki in direktorji, ko jemljejo zase, pomislijo tudi na to, da bi delavcem pustili dovolj za dostojno življenje. O katerem mariborskem podjetju so govorili prejšnji teden? Imelo naj bi milijardne dobičke, delavci pa plače 400 evrov. To je sprevrženo do perverzije.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Žogca ti praviš o miljardnih dobičkih, a maš ti sploh pojma o miljardah al se ti je čist sfuzlavo!?

Jankovič je dober, pameten in izkušen podjetnik.
menim, da bo Mercator zaradi njegovih pogledov podjetnosti , ki niso bili in jih ozkost slovenske politike (vdor tujega kapitala v lastništvo) ni in ne bo izpeljala pričel padati in “hirati”.in že “hira”.

Slovenci nimamo in ne moremo imeti “zunanje politične teže”, zato nas lahko rešuje samo notranja politična angažiranost v smislu”podjetniške” politike in osebno vidim v Jankoviču človeka, ki dela jasno je v svoj, saj to mora vsak najprej in narodov blagor.

Tako so rekli, spomin pa imam dober. Vsekakor pa ne morem vedeti, ali so govorili še v tolarjih ali že v evrih. Vem pa, kaj so govorili.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Žogca ne mešaj tolarje z evri, pa bo vse OK:-)

Dobiček = Prihodki-Odhodki

Večina ne zna povečati prihodkov niti zniževati odhodkov, razen plač seveda.

Če bi bila jaz menedžer velike firme, bi tudi plačala svoje delavce po 400 EUROV, pa če to ne bi bilo zadosti, po 300 EUROV, da bi jih nagnala na cesto. Na ta način bi si ustvarila dobra pogajalska izhodišča na temo kapljanja državnega davkoplačevalskega denarja v veliko menedžersko odkupljeno firmo v obliki subvencij in transferjev za pokrivanje plač in ustvarjanje dobička, ki bi bi kot nagrada za moje veleumnost kakopak končal v mojem žepu. Ga ni politika, ki bi odrekel državno pomoč odličnemu podjetju z nagrajenim vodstvom in prepoznavno blagovno znamko in s tem tvegal nekaj tisoč brezposelnih.

Hočem povedati, da dobra podjetja svoje delavce dobro plačujejo. In da so nekatera podjetja, ki lažejo svojim delavcem, da so dobra, da lahko kradejo in si ne morejo privoščiti, da bi kader dobro plačali.

Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj zaboga so se Merkatorjevke cmerale ko je odhajal Zoki. …..Ne vem, al se tako malo cenijo, da jim je 400 evrov dovolj, ali pa jih je čisto očaral s svojim šarmerstvom in plavimo učkami (kdo že ima tud tko lepe plave učke!!??).
Hja , Žogca sama sebe demantiraš. Najprej hvališ Zokija, potem pa v drugem postu trdiš, da so tisti direktorji, ki mizerno plačujejo delavce packi!!??
Ja kolk pa misliš, da imajo v Merkatorju trgovke in še nižji kader plače. Naj se kdo oglasi, pa da vidimo……..

Jaz sem samo napisala, kaj so meni govorile Merkatorjeve prodajalke. Nisem pa jih spraševala, kolikšno plačo imajo. Ne vem, zakaj so jokale za Jankovićem, če so zaradi njega bile na robu preživetja.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

New Report

Close