Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek “Janša ne bojim se te!”

“Janša ne bojim se te!”

“Janša ne bojim se te!”

Spoštovani gospod predsednik vlade

v zadnjem tednu ste podali več obtožb, ki jih Pivovarna Laško in njeno vodstvo ne moremo prezreti. Ker so obtožbe letele tudi na druga slovenska podjetja, posameznike in medije, smo pričakovali, da si bodo etiketirani in kriminalizirani upali dvigniti glas zoper takšno nedopustno ravnanje. Očitno je, da živimo v iluziji demokracije, saj drugače od predstavnikov medijev odzivov ni bilo. Vaših napovedanih represivno političnih ukrepov se ne bojimo.

Obsojamo vaš neupravičen napad na slovenske medije in napad na slovenske družbe, ki so steber slovenskega razvoja. Napovedali ste boj proti tajkunsko-političnim povezavam, pri tem pa izpostavljali ugledna in uspešna slovenska podjetja, ki zaposlujejo in izplačujejo nadpovprečne plače, državi plačujejo davke in jo navsezadnje predstavljajo v svetu.

V svojih občilih jih blatite. Uspešne posameznike obtožujete, da so svoje premoženje pridobili na nedovoljen način. Zanimivo je, da ste to ugotovili šele po treh letih vladanja. Sprašujemo se tudi, kaj ste storili zoper klientelizem v lastnih vrstah in predvsem v državnih podjetjih, kjer se pase veliko obrtnikov s pravimi članskimi izkaznicami. Že vpogled v javno dostopne vire pokaže, da se je prihodek teh obrtnikov zadnjih letih enormno povečal. Verjamemo, da se bo vlada lotila prav teh tajkunov, ki pri državnih družbah netransparenteno uresničujejo svoje poslovne ideje in brezsramno bogatijo na račun dogovorjenih poslov. Pri tem pa še najdejo čas za partijo golfa s političnimi veljaki.

Vzroke za inflacijo ste iskali povsod, samo pri sebi in vodenju vlade ne. Sprožili ste pravi kulturni boj, in to na področju, za katero je najbolj odgovorna vlada. Skrivanje za proizvajalci in trgovci, ki so odvisni od gibanja svetovnih cen, je sicer premetena, a ne modra odločitev. Dvig cen se v Sloveniji ni zgodil samo na področju živil, temveč tudi v storitvah (bančne, zavarovalniške, javna komunala, zdravstvo, energija …), na katere pa ima največji vpliv prav vlada s svojo lastniško in upravljavsko politiko. Dviga marže pri naftnih derivatih in še sveže napovedi dviga cen električne energije niste ne grajali ne preprečili. Najbrž so tudi za ta dvig krivi proizvajalci.

Nerazumljiva je dvoličnost, ki jo dopuščate. Če že pritiskate na družbe, ki niso v državni lasti, bi morali enako politiko voditi pri lastnih družbah, ki pa so res monopolisti na trgu. Pivovarna Laško spremlja svetovne cene surovin. Večina proizvajalcev pijač se je že sredi leta prilagodila dvigu cen za pet do deset odstotkov. Dvigu cen smo se v tem letu odpovedali in ni razloga, da tako ne bi ravnala državna podjetja, na primer proizvajalci in distributerji elektrike. Tem dobrinam se Slovenci težko odpovemo ne glede na postavljeno ceno. Vlada tako vodi dvojno politiko do svojih in zasebnih podjetij.

Pivovarno Laško ste omenjali tudi kot medijski konglomerat. Drugače od vseh dosedanjih vlad in tudi vaše, se Pivovarna Laško nikoli ni vtikala v kadrovanje urednikov in narekovanje vsebin. Razumemo, da je to za vas boleče. Kot lastniki Dela tega ne dovolimo nikomur. Želimo neodvisen in verodostojen medij, na katerega ne bo vplivala aktualna politika. Seveda ta medij ni kriv za slabo podobo Slovenije v svetu, saj korektno poroča kot mnogi, ki niso v vaših krempljih.

V naši 180-letni zgodovini Pivovarne Laško smo preživeli marsikaj. Od menjave političnih in gospodarskih sistemov, sovražnega prevzema, do vstopa v kapitalizem in tržno gospodarstvo. Pred več kot desetletjem je pivovarna postala ena izmed prvih slovenskih delniških družb. Danes je v lasti 10 tisoč delničarjev. V celotni skupini Pivovarna Laško zaposlujemo sposobne ljudi ne glede na njihove konjičke, politično opredeljenost ali znanje golfa. Dokaz za to je predsednica nadzornega sveta osrednjega slovenskega časnika, ki je dolgoletna pripadnica SDS in tudi vaša sodelavka. Po vašem prikazovanju dejstev bi lahko napačno sklepali, da Delo vodi vaša politična stranka. Vendar v naših vrstah ni prostora za klientelizem in nepotizem. Pomembni so samo rezultati. Naši so odlični, kakšni pa so vaši, bomo volivci povedali na skorajšnjih volitvah.

Boško Šrot, predsednik uprave Pivovarne Laško

psssstttttt :))

Šrot je tudi svojega denarja vreden.

Janše se mu ni potrebno bati. Kako otročji naslov!

V drugem odstavku pisma je dal prednost napad na medije pred in ne družbam, ki so v privatni lasti.
Ima povsem prav,teh se naj boji.

Janez Janša ni nikjer izjavil glede pridobitve premoženja na nedovoljen način, da je to šele sedaj ugotovil, kot v pismu trdi Šrot. Podtikanje.

Da gre stanje obrtnikov na bolje je zasluga spremenjene davčne zakonodaje. In kaj je tu narobe? Smešno, po tem takem so vsi slovenski obrtniki Janševi. Govori o dogovorjenih poslih. Naj pogleda dogovorjene posle v prejšnjih vladah, potem pa naj to oponaša tej vladi oz. Janši.

Je že tako, da še kdo drug in ne samo trgovci vejo za njihovo zlato pravilo, ki se glasi: TRGOVEC NAJPREJ POSKRBI ZASE! POTEM PA PRIDE OSTALO! (4. odstavek)

Očitek, da napovedan dvig cene električni energiji ni grajal ali preprečil. Novica je stara dobrih 24 ur. Seveda se pa je spotaknil obenj, ker mu podraži proizvodnjo. To pa logično ni napisal in je izpostavil in smilijo se mu Slovenci. Kakšno sprenevedanje! Gre mu samo zase, brigajo njega Slovenci. Glede cene naftnih derivatov pa je bilo dano pojasnilo.

Želi, da je Delo neodvisen in verodostojen medij, na katerega ne bo vplivala aktualna politika. Želeti je eno, udejanjiti pa drugo.

Zapisal je, da ima Slovenija slabo podobo v svetu!!! Kako si drzne ocenjevati v mojem in številnih Slovencev podobo Slovenije!

Še en cesar kaže svoja nova oblačila, ker govori o Janševih KREMPLJIH.

Bravo Boško Šrot. Vse napisano več kot drži. Dodatni komentar se mi ne zdi potreben. Bo čas pokazal. Leto 2008 se nazadržno bliža.

hvala bogu, da so ljudje, ki se ga ne bojijo.

zakaj si ne bi smel drzniti ocenjevati podobo slovenije, aja.. to je samo v domeni JJ.

Slovenci se upravičeno bojimo – takih sodržavljanov s tako vrabčjimi možgani.
Bedno, bedno, bedno, vrabček&Co.

Ja laški pir je odločno predrag,a nima Šrot že dovolj denarja-en
žejen ni zadovoljen z ceno piva V piberku pa je tretjino cenejši!

Škoda Slovenske ljudske stranke. Od slabega brata k še slabšemu. Delajo podobne napake, kot so jih v času Matije Gubca, v obdobju tolminskih uporov, med drugo svetovno vojno… Še celo od Srbov bi se lahko česa naučili.

Janša, ki je v Sloveniji pojem ostre, napadalne in demagoške opozicije (se kdo spomni večnih interpelacij, kričanja o korupciji, komunistih, izkoriščanja položaja izbrisanih ipd.), se zdaj cmeeeera zaradi kritik opozicije. Janša, imaš pač nesposobne in skorumpirane kadre z boljševiškimi metodami dela in to je tisto, kar bo zrušilo desnico na volitvah 2008.

Pohvala Janši, ko je bil v opoziciji. Vse našteto je res, številne interpelacije. Zamisli se kaj so počeli, če so bile številne in kako sedaj, ko so redke. Kaj ni ravno to pokazatelj, da ta vlada ravna bolje?

Janša kritiko opozicije sprejema, ne sprejema pa širjanja laži, ki jo ta uspešno seje med narod. Pahor je velik hinavec do slovenskega volilca. Po TV sadi rožce, ki zameglijo dejanja njegovih poslancev v DZ, saj večina volilcev ne ve kaj se dogaja tam.

Boljševistične metode! A zagovarjaš, da ti bodo lahko ponovno prisluškovali. Morda pa boš to umazano delo počel kar ti?

Za Janšo je vsaka kritika laž.

To je laž.

V Pliberku je gajba Laškega 9,5 evra:-)

Kar dobro ceno dosežejo za tisto brozgo. Ej, kje so časi, ko so v Laškem znali zvariti dobro pivo.

Najbolj mi gre na smeh, ko vidim, kako se vsi forumski deklarirani levičarji postavijo na stran enega največjih tajkunov in pri(h)vatizacijskih kapitalistov. Za crknt.

Vrabček, ponavljam tvojo ugotovitev: Leto 2008 se nezadržno bliža.

Ko je bil še v opoziciji, je Janša grozil z revizijo lastninjenja, bojem proti klientelizmu, korupciji, zato smo ga takrat tudi izvolili za predsednika vlade.

Ko je zavohal oblast, se je zasukal za 180 stopinj.

Če bi pred tremi leti začel vojno proti tajkunom, bi ga takrat podprlo najmanj 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volilcev, kar bi pomenilo, da ga ni medija v Sloveniji, kateri bi mu lahko stal na poti.

Ker pa so se gospod premje zbudili šele po treh letih in dodatnih 15 milijardah dolga, ga nihče (vsaj tistih 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dotedanjih volilcev levice) ne jemlje več resno.

Janšev največji uspeh je ta, da je uspel v treh letih zapraviti ves svoj politični kapital.

A se se je naš ljubljeni vodja kaj naučil?

Če ne bi zamenjal zokija bi v ljubljani imel župana iz svoje pomladne strani, če ne bi menjal ostalih direktorjev (namesto odstavitve bi jih brez problema pridobil na svojo stran firm) bi se sds nekako prelevil v tako stabilno stranko kakršno so volilci videli lds 12 let, pa jih je na srečo pokopala aroganca. Sreeča pa je da je svoje lice pokazala tudi vodelna vladna stranka, kot tudi vodilana opozicijska. Tole kar imamo zdej je res eno samo sranje od politike, vladajoča vodilna proti vodilni opozicijski, ki se predstavlja kot ALTERNATIVA???

Halo s čim in proti čim? Pahor kot je bilo že mnogokrat rečeno je lahko alternativa Urški.

No kaj sem hotel povedati, če sedanja vlada NE BI TAKO ŠTORASTO DELOVALa bi imela na naslednjah volitvah še kaj možnosti, sedaj pa ji ne preostane nič drugega, kot da v pol leta URESNIČI SVOJ FAMOZNI PROGRAN REFORM,

IZGUBIT ITAK NIMA KAJ.

Če je namen in rezultat dober, se štorasto delovanje posameznikov spregleda. Seveda, to ne spregleda opozicija.

Je pa potrebno vedeti, da poslanci vladajoče koalicije niso “večni politiki” kot je večina sedanje opozicije. Večina ima kilometrino za seboj. Ko bo parlament v tem smislu čez leta že nekoliko bolj uravnotežen, pa bomo štorasto delovanje lahko videli na obeh straneh, čeprav ga je videti že sedaj tudi pri nekaterih poslancih opozicije.

Kakšno kilometrino, na traktorju?

V politiki ali, če hočeš v političnem prostoru. Jasno?

A se spomnite tiste, ko je en veterinar sedaj poslanec; izjavil da je kot veterinar moral poznat en pravilnik, zato lako trdi da se spozna na pravo.

New Report

Close