Janša: Nekateri skušajo odpirati teme, ki delijo
Po parlamentarnih volitvah 2008.
Naslednji dan na vratih Janševe hiše
pozvoni državljan. Vrata odpre Urška:
“Oprostite”, pravi državljan,
“je predsednik vlade mogoče doma?”
Urška skrušeno odvrne:
“Veste, moj Janez ni več predsednik vlade “
“Aha” reče državljan, in odide. Čez petnajst minut se spet vrne in
pozvoni:
“Oprostite, je predsednik vlade mogoče doma?”
Urška začudeno pogleda:
“Veste, Janez ni več predsednik vlade “
“Aha” reče državljan in odide. A se vrne čez petnajst minut. Pozvoni:
“Oprostite, je predsednik vlade mogoče doma?”
Urška totalno poživini in zavpije s piskajočim glasom:
“Pa a vi ne razumete slovensko?!! Janez ni več predsednik vlade!!!!”
državljan se nasmeje in reče:
“Saj vem, ampak ko se pa tako lepo sliši..:”
Kako lahko Janša pljuva čez bivše komuniste in pri tem pozablja, da je bil tudi sam komunist in to na ne tako nizkem stolčku? Toda njegovi politični nasprotniki tega ne izpostavljajo, sam pa kar naprej to isto očita prav vsakemu svojemu političnemu nasprotniku. Je bil mar član komunistične partije pod prisilo? Je bilo to mar samo “taktično oz. strateško članstvo”?
Lahko si izbereš možnost, da izstopiš. Na primer Šrot. Saj v tem je tudi razlika.
No vidiš, še nekaj zanimivega za debato. Ko si se včlanil v ZK, seveda so te vsak dan ali teden masirali za članstvo, bil si mlad, pa si končno popustil, doma to zatajil, če si imel take starše, ko bi pa to rad prekinil, glej ga šmenta.
Žogca, a si ti lahko zamisliš, da te niso pustili izstopiti. Enostavno nisi mogel izstopiti. Edini način je bil, da si prešpricati kar veliko sestankov, ali naredil kakšno politično neumnost. Samo oni so imeli to pravico izbrisa in je sledila izključitev.
Nek se zna, ko je ko.
Malo hecno, ampak tako je bilo.
Res hecno.
Mene niso prav nič masirali. Vprašali so, če bi rada šla noter, jaz sem rekla, da sem raje zunaj, pa smo opravili.
So me pa marsikdaj za kaj drugega vztrajno nagovarjali (ne komunisti), pa če mi res ni bilo do tega, me še tako vztrajno pregovarjanje ni premaknilo. Drugače seveda, kadar mi je do tistega kaj bilo – ampak potem ni več vse na strani tistega, ki pregovarja, kajne?
Je pa res, da je v osemdesetih krožil naslednji vic: če pridobiš enega novega člana ZK, ti do konca življenja ne bo treba plačevati članarine, če
pridobiš dva, dobiš izpisnico iz partije, če pa tri, dobiš skupaj z izpisnico tudi potrdilo, da nikoli nisi bil član…