Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Jaz bi se testirala

Jaz bi se testirala

Nimam prehlada, sem pa ‘čudna’ že kakšen teden. Od danes me boli, ko vdihnem.
Večinoma sem doma, grem na sprehod, pretekle dni sem šla tudi do trgovine, da sem nakupila potrebno.
Če bi vedela kako, bi se šla testirat. Da bi se zavedno lahko še bolj odgovorno obnašala.
Tako pa, ker vem da ne testirajo, funkcioniram, kot da sem ok.
Ne razumem te odločitve vodstva in strinjam se z mnenjem v članku.

https://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/usodna-zmota-koronavirus-ni-gripa-289312.html

Se popolnoma strinjam z vami.. tudi jaz bi se testirala… ze cel teden imam nek cuden obcutek, kot da sem prehlajena. Ne tece mi prav iz nosu, morda le tu pa tam. Vrocine nimam, malo pokasljujem, pa utrujena sem.. morda imam samo prehlad, morda ne. Strah me je, pa ne toliko za mene, ampak za mojo druzino.
V trgovino ne hodim veliko, pa vendar.

Upajmo na najboljse..

Anksioznost, depresija, panika, se je že začelo. Bolj boste poslušali poročila, bolj boste bolni.

Anksioznost, depresija, panika, se je že začelo. Bolj boste poslušali poročila, bolj boste bolni.
[/quote]

Testiranje bi vse pojasnilo. S takimi komentarji pa si zaenkrat samo žaljiv, tudi če si hipohonder.

Kaj pa tisto, “Pokliče se svojega dohtarja, ki vam bo dal nadaljnja navodila”?

Šarec te bo testiral . On je nabavil dovolj testerjev. za vsakega slovenca 3….

sej veš da to ni res…. to je mala šala g. Serpetinška :)))

Babe jaz vas vse testiram!

Ne glede, da nimaš simptomov respiratornega obolenja se samoizoliraj za 14 dni. Če imaš korono in ne boš težko zbolela za v bolnico, boš čez 14 dni o.k. saj je največja možnost prenosa korone s kihanjem in kašljanjem, če pa nimaš bolezenskih znakov je možnost, da komu podariš korono zanemarljiva. Če bi te testirali in bi bila pozitivna, bi bil ukrep isti, 14 dni v karanteno. S testiranjem vsepovprek ne dosežemo nič več, ker je korona že v veliki meri med nami. Tako ali tako imamo premalo kapacitet in osebja za obravnavo vseh okuženih. Zdravstvo se je usmerilo le še na težko zbolele, ostali pazimo sami, da rešujemo, kar se še da rešiti. Težko je razumeti, da nekateri še vedno ne razumejo bistva, ki jim ga že 3 dni razlagajo in, da celo naš EU komisar ne ve kaj je triaža po vojaških pravilih v zelo kritičnih situacijah. Dobro, da nas sedaj vodijo ljudje rojeni za izredne situacije. Zamislite si, da bi nas v vojni vodil slovenski EU cepec?


Vidiš tukaj se ne strinjam. Samoizolacija po nepotrebnem za 14 dni je precej zahteven postopek. Še posebej, ker ne živim sama, ampak imam male otroke.
Zame bi bilo psihično veliko lažje, če bi vedela, da je to edini možni način, kako preživeti naslednjih 14 dni.

Pa še za Herr Prtokola: protokol je, da se samoizoliraš, če (samo) misliš, da imaš simptome. Za to ne rabim klicat zdravnika.

Spoštovana Ne diham
Te popolnoma razumem, vendar je situacija tako kritična, da je žal testiranje vsepovprek v Sloveniji bližnja preteklost.
Razpršimo se, spoštujmo ukrepe in, če nam bo še narava morda naklonjena, upajmo, da pridemo skozi čimmanj prizadeti.

Tudi jaz se ne strinjam s tabo. Testiranje je zelo smiselno. Jaz imam prehlad, mogoče pa korono, a če imam samo prehlad, bi lahko normalno delala. Vidim, da nas je veliko na bolniški, ker smo prehlajeni oziroma, ker pravzaprav ne vemo ali le prehlajeni ali oboleli s korono. In ravno zato bi bilo potrebno testirati. Tudi na tak načinse dela škoda brez potrebe, po drugi strani lahko nekdo z blagimi simptomi in okužbo s korono hodi ven in se druži. Južna Koreja je je ena redkih držav, ki se je z virusom zelo dobro soočila in njena poglavitna stratrgija je bilo testiranje. Ampak seveda, nas sedaj vodijo ljudje rojeni za izredne razmere. Toliko rojeni, da smo danes ministra za zdravje videli po nekaj dneh. Naj ti povem, da je ključna zadeva pri izrednih razmerah informiranje in tej vladi, kot kaže do zdaj, gre to zelo slabo.
S tvojimi žaljivkami pa predvsem veliko poveš o sebi in svoji primitivnosti.

Sem klicala za testiranje v soboto. So mi v klicnem centru rekli, naj počakam do ponedeljka, razen če nastopi dihalna stiska. V ponedeljek kličem svojo zdravnico, v dveh stavkih mi pove, da imam dva tedna bolniške zaradi virusnega obolenja. Vprašam kakšnega, pa mi pojasni, da me vodi kot običajen primer viroze. Za korono samo, če bi imela več izrazitejših znakov za okužbo. Imam suh kašelj, ki traja pet dni, povišano temperaturo do 37,5, suhe sluznice v nosu in grlu, stiskanje v bronhialnem delu. Če ne bi imela temperature, bi lahko šla na šiht, ni huje od tega. Ker pa je epidemija korone, bi morala doma ostati tudi, če ne bi imela povišane temperature.
Ne vem, če to je korona, ampak kot opisujejo nekateri zboleli sindrome, bi lahko bila blažja oblika. V statistiko nas podobnih očitno ne bodo dali ali kako?

A se ne moreš več testirat, če se odpraviš do tiste točke?

Ne. Testira se samo še po napotitvi zdravnika.

To v Sloveniji se ne bo dobro končalo. Ljudje na delo v podjetja, tovarne in proizvodnje… Kritizira se Italijane kako neresni so bili in neodgovorni, v Sloveniji je pa enako, kot v Italiji v začetni fazi. Koronavirus je zelo zahrbtna in potuhnjena bolezen. Zajezi se ga lahko samo takoj z drastičnimi ukrepi, da se spoštuje in popolnoma zapre vse najmanj za 14 dni, kasneje ko je virus po vsej državi ga ni več mogoče zaustaviti več mesecev. Ne verjemite, da hudo prizadene le starejše. Res da več starostnikov umre, zelo hudo pa prizadene in jim pusti posledice tudi pri veliko mladih.

Testi se dobavljajo za sproti, zato ne piši kozlarij.

So resnejši problem kot samo samoizolacija, gre za osnovno funkcijo preživetja in če je zadeva resnejša, lahko bolnega prej doma vzame, predno pride pravočasno do zdravnika, ki bi mu lahko nudil prvo pomoč. Ali gre za koronavirus ali ne, to niti nima veze.

Šarec bi rekel, “ja potem se pa testirajte”, Janša pravi ne.

Klinc, skrbi zase in za okolico, pa bo čez kakšen mesec boljše.

Kaj butli še vedno vam ni jasno, da na odvzem brisa ne morete kar prikorakati. Tja se lahko odpravite samo po najavi pri vašem zdravniku. Tudi uro vam določijo, da vse ovce ne pridrvijo istočasno.
Ti se pa ne rabiš bati, da boš okužila otroke, če imaš korono. Si jih že zdavnaj okužila!! Zdaj bodite vsi DOMA! Doma pomeni to, da ste v svojem stanovanju in ne hodite po hodniku, če ste slučajno v bloku, ker virus preživi tudi do pet ur v zraku.

Kaki test? Če teb ni fajn, ti ni, si doma, konc debate. Kaj si mislo raznest okoli si tak že in če boš po testi pol 14 dni mogo ležat v neki sobi, boš šel prej še v trgovino, kr lačn 14 dni ne boš, ni varjante. Dalje bo pa sosed noso, ko je skasiral od tebe par dni prej in isto dalje.

Poskusi naročiti lugolovo raztopino, če dobiš zvezo.
Začni z dvema kapljicama na dan, nakar postopno zvišuješ, pri gripi, pljučnici tudi 10kapljic na dan. 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Če je 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} potem 2x toliko.

Pa pojma nimaš, tako kot mi vsi ostali, kaj je korona. Za navadne smrtnike kar beremo in slišimo, tisti, ki so ga spustili iz laboratorija, bi morda vedeli več, pa še to se učijo iz svetovnega odziva pri zivih bitjih, tisti, ki so ga naročili, pa tako vedo, kaj je njegov namen. Mi še bomo pa videli in čutili z vsemi posledicami. Ne samo zdravstvenimi. Še najmanj bo prizadelo tiste najbolj revne, ki so itak navajeni smrti in živeti brez nič z nič.

Testiranje bi vse pojasnilo. S takimi komentarji pa si zaenkrat samo žaljiv, tudi če si hipohonder.
[/quote]

Je tudi nekaj na tem, psiha lahko precej poslabša stanje

Saj je bilo rečeno. Ker je okužb ogromno, se obnašam vsi, kot da smo okuženi. Torej se obnaša točno tako, kot da si dobila rezultat, da si okužena. Če bi se vsi tako, bi okužbo ustavili.

Če vam rečejo, da se pri vsakem sumu na korono obnašajte kot da ste OKUŽENI (!), vsak normalni ve kaj to pomeni. Ampak ne, filozofi hočejo potrditev s testom, da so res OKUŽENI, ker potem se bodo vedli pa bolj odgovorno?! Se slišite, ljudje…?
In, potem te en takih vpraša, kako bomo pa vedeli kdaj bo konec okužbe-epidemije, če ne testirajo?
Hja, takrat približno, ko bo težko bolnih v bolnicah zmanjkalo, ne. Pri tistih, ki ne bodo hospitalizirani bo bolezen sama izzvenela (upajmo da v samoizolaciji ali pač?), paciente s težko obliko bodo pa v bolnicah porihtali…in, glej ga zlomka, bolezen se bo počasi iztrošila, kot se je še vsaka.
Pretežko za razumet, kajne. No, saj bo, malo več razlage pa bo….počasi..sčasoma

New Report

Close