Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Je imela katera nosecniski diabetes?

Je imela katera nosecniski diabetes?

Ahoj!

Me zanima, ce je imela katera nosecniski diabetes in kako je v tem primeru potekala nosecnost?
Jaz sem imela sladkor na obremenilnem testu cez 10 in moram v cetrtek ponovno na kontrolo.

Prav bojim se.

Ima mogoce katera kako dieto zapisano?

Lej, skoči na forum Nosečnost in pobrskaj pod tem geslom. Vem, da je bilo kake pol leta nazaj veliko o tem pisanega, ker se je našlo kar nekaj nosečnic s to težavo. Z dieto (je nimam, ampak mislim, da so jo tudi objavile) se zadevo zadovoljivo drži pod kontrolo. Ne se bat, bolezen med nosečnostjo samo ni nevarna ne tebi in ne otroku, posledica pa je, da se lahko otroček preveč zredi in zraste in je problem porod – vendar le v primerih, ko se diabetesa ne odkrije in ne zdravi. Srečno!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Čisto na koncu linka imaš recepte za sladkorne bolnike! Izogibaj se medu, grozdju in seveda sladkarijam ter raznim umetnim pijačam. Obroke si razdeli na pet manjših. Zelo neškodljiva živila so mlečni izdelki, stročnice, zelenjava, izogibaj se pretiranem uživanju kruha, krompirja in jedi iz pšenične moke. Uporabljaj rjavi sladkor.

Seznam “prepovedanih” živil lahko dobiš pri splošnem zdravniku ali se pa napotiš v diabetično ambulanto.

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Jaz sem ga imela. Sicer se ne ve, ce ni bil ze prej, oziroma ga niso opazili, ali pa se je res pojavil med nosecnostjo. Injicirati sem si mogla insulin, najprej sem bila na uvajalnem tri dni v bolnici, da so merili sladkor non stop in videli kako se obnasa glede na hrano.

Na njihove diete ne dam nic, saj so nas prav v bolnici futrali s pire krompirjem, ki je NAJBOLJ SKODLJIV.

Pogledati moras glikemicni indeks. Bele stvari – skrob, ogljikovi hidrati (bel sladkor, bela moka) smatraj za prepovedane.

Veliko zelenjave, sadje je pa tako – ima veliko sladkorja. jaz nisem vedela, ampak recimo kaki in paradiznik kar dobro zvisata. Polnozrnate zadeve (ampak pazi – ne iz moke tip 500), crna moka, crn riz… je kar ok.

Krompir recimo ima kuhan v lupini veliko nizji indeks kot recimo zmeckan oziroma se s kakim putrckom narejen pire:))))

Kar se indeksov tice, bi ti priporocila da preberes Montignaca ali Hellerja, te knjige so zakon za sladkorne bolnike.

Paziti moras tudi na slabe mascobe (zivalskega izvora), saj so te stvari precej povezane. Jej piscanca, ne svinjine, jej ribe in ne govedine, teletine. Belo meso torej:) Pusto brez koze…

Nauci se brati deklaracije na proizvodih. Velikokrat so “zdrava” zivila v resnici samo blef.

Veliko se da najt na internetu v anglescini. Ce te se kaj zanima, vprasaj.

Sicer ti pa zelim vse naj – meni je sladkorna ostala in jo trenutno uspevam uravnavati samo s hrano.

Pozdrav,

Tanja

Jaz se bojim, da ga ne bi v drugo fasala, v prvo sem bila na meji…

Dej mi povej, a če preberem vse kar piše o sladkorni, ali lahko to dieto izvajam sedaj prej oz. ali misliš, da se mi lahko zaradi te diete pojavi sladkorna?

Sploh ne vem kaj naj naredim? Natrosila si toliko informacij, da mi kar šibajo ven in noter… najbolj pa me skrbi to, da če se preveč igraš z dietami potem si lahko še kaj nakoplješ. Saj vem, malo sem zmedena…grem pa jutri v nabavo rjavih stvari, pa pire moram črtat, to je res edino kar obožujem !

V bistvu so to vse pravila zdrave prehrane In ne vidim kako bi si s tem lahko kaj skodovala. Sploh ni dieta… Od kod si? Ce si Lj, ti lahko posodim kako od knjig… Pa se kej pobrskam, ce nisem stran zmetala (zdej k vse vem:))))))
ahahaha

Tanja

Aja… pa – PREVERJENO – telesna aktivnost. Hodi lepo h kaki vodeni telovadbi, pa vsak dan doma migaj ene pol urice zmerno. Ful cukr ubija!

Aja… tisto kar ga najpogosteje serjemo: gazirana sladka pijaca in NEKTAR – ta ima vedno cukr, mora biti 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sok…

T

ali še bolje voda. Jaz sem se tega tudi v nosečnosti držala in sem se zredila zelo malo, dokler se mi ni začela voda nabirat zadnje tedne.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

oblačna, moja izkušnja je takšna.

Na obremenilnem testu se tudi jaz nisem dobro izkazala. Ko sem prišla ponovno, je bilo spet malo preveč sladkorja.

Ko sem imela rezultate, sem šla na predavanje o primerni prehrani, nato pa še na pogovor k zdravnici (za vrstni red nisem čisto zihr). Ker nimam kakšnih ekstremnih težav s kilogrami (sama vem, da imam nekaj rezerve), mi je zdravnica rekla, da me po nosečnosti noče več videti :)) v hecu, seveda.
S hčerama je bilo in je še vse OK, z mano pa tudi. Če se napokam sladkarij (pol nutele z žlico…), mi je slabo, kot mi je bilo na testu.
Če si hočem dobro, tega ne smem početi – vsaj ne prav pogosto.

Jej zdravo, pa bo.

Natassa

Tanja hvala,

sem malo skeptik, vedno se izogibam teh diet, samo zato, ker sem preveč slišala, da ubijajo metabolizem, hkrati imam pa preveč kg…ja malo smešno, ampak kaj čem, taka sem :)))

Knjige bom našla no problem in jih začela brati, pa tudi to o telovadbi se dobor sliši. V bistvu pa jaz sploh ne pijem gaziranih pijač, sokov, sirupov in tega….zgolj in samo vodo, morda me le to pokonci drži, ker čokolade pa veliko pojem (ok med nosečnostjo ne, prej pa).

Jaz se tudi nisem “zredila” med prvo nosečnostjo, hočem rečt, vse kar je šlo gor je šlo dol par dni po porodu, imela sem pa krepko dvomestno številko plusa, sem pač toliko zatekla. Tako, da sem že sama na neslani dieti, sedaj bom pa še na zdravi… upam, da mi ratal prekrmariti do cilja.

OK Srečno!

Tanja

Tudi meni so odkrili diabetes,lansko leto.Imela sem dieto po nasvetu dr. Tomažič na Polikliniki v Ljubljani.Poleg diete tudi insulin.Jaz sem veliko hodila na sprehode,vsak dan 2-3 po najman pol ure.Vse kar sem počela mi je svetovala zdravnica.Držala sem se njenih nasvetov.V sami nosečnosti sem se zredila 4 kg,ker je moj organizem hujšal.Jedla sem več kot kdaj koli prej,samo manjše količine,tako da sem velikokrat komaj čakala naslednji obrok.Ne jem stvari iz bele moke,sladkorja niti umetnih sladil(le ti niso najboljši za otrokov razvoj)niti kar je vidne maščobe.Pijem samo vodo ali pa nesladkan čaj.Tudi pri sadju se pazim za malico eno jabolko pa ne sme biti ta veliko,tudi banano lahko ješ,samo,da ni preveč zrela in manjše velikosti.Meso jem čim bolj pusto(piščančje,zajčje,tudi goveje pa ribice)mora pa biti pripravljeno na zelo malo olja, malo soli,dovoljene so pa nepekoče začimbe.Meni najboljša stvar pa je bila zelena solata,te pa pojem veliko,ker mi ne dvigne sladkorja,samo zopet je omejitev,malo olivnega olja,malo soli,jabolčni kis…
Kar nekaj stvari bi se dalo še napisat pa se bojim,da bom predolga.
Pa še to.Otrok se je rdil zdrav(2970g,50cm)

Lep sladek pozdrav od sladke mamice:)))

Hvala vam, punce, za informacije.
Jutri imam obremenilni test, pa bomo videli.
Edino, kar me zelo skrbi, je to, da sem vedno, pa tudi zdaj v nosecnosti uporabljala umetna sladila (natren…). Zdaj pa sem prebrala, da to skodi otroku. Zelo sem zaskrbljena.

Pa ne zaradi natreena! Res ni najboljsi, ampak jaz ga od vedno uporabljam, pa ni nic narobe.

Je pa res tudi to, da pri diabetesu veliko vlogo igra zelja po sladkem. In zato si zadeve sladimo (z nadomestki). To pa za seboj povlece novo zeljo po sladkem… najbolje je – izogniti se sploh sladkemu okusu. Namesto tega piti grenke stvari, ob zelji po sladici pa sveze in suho sadje v zmernih kolicinah.

Pa… lepo te prosim, koliko svinjarije gre skozi nas DNEVNO – do 10 tabletk natrena dnevno…. smatraj za OK.. Sam ne se sekirat, ker je to najvecji faktor vsega sranja…

Tanja

New Report

Close