Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Je kdo rom/kinja?

Je kdo rom/kinja?

Malo sem brala te debate o romih in me zanima, če na forumih sodeluje katera romkinja oz. je katera poročena z romom oz. poročen z romkinjo?

Kako gledate na te debate?

Močno dvomim, da imajo Romi dostop do interneta. Mislim, da bi si prej želeli vodo in elektriko.

Hehe, verjetno ima v mislih peščico štuidranih romov, ki so vklopljeni v družbo in ne živijo v romskih naseljih.

Ne bit tako prepričani. Zadnjič sem jih videla v videoteki. Niso vsi Romi apriori brez elektrike.

pišejo se pa al brajdič al pa miklič:)

joj kako ste naivni kar se romov tiče
tud ambruški romi imajo elektriko sicer z agregata sam majo televizije in računalnike…kar se vode tiče jo pa jemljejo direkt z zajetja …
kdo ve mogoče se vodja Strojan sam javi in kako pove

Ja verjetno so tud romi gor na internetu al pa tle. Po moje se tisti študirani oddljijo od teh ambruških.

Brajdič je bil moj tovariš telovadbe v osnovni šoli. Rom, čeden dečko, govoril perfektno slovenščino, poročen, kultiviran, izobražen, duhovit, zabaven, z dvema otrokoma, živel dva bloka stran od nas. Razen po priimku ne bi nikoli nihče ugotovil, da je Rom. Pa vse punce smo bile zaljubljene vanj.

Je katera gledala včerajšnje Omizje na RTVSlo 1? Bili so različni gostje: ravnatelj OŠ z romskimi učenci, župan občine Semič, Feri Lainšček, gospodična, ki je samostojna strokovna svetovalka – Romkinja in pa nek gospod, ki je z inštituta za narodnostna vprašanj ali nekaj takega. V tej oddaji so bili resnično predstavljene vse možne plati zgodbe in podane številne iztočnice za rešitev romskega vprašanja, tako da upam, da jo je gledal kdo od teh, ki sedijo na stolčkih in upravljajo s temi zadevami. Ampak najbrž ne, ker politiki itak vse najbolje sami vejo, strokovnjaki in vpleteni so pa pič.in dim.

Na Horvat-e in Novak-e si pozabila… :))

Ja, pa Pestner, Oto je tut Rom. Jest bi ga kr mela. Tut zdej, k je že mal star.

Moji prve sosedje so Romi. Imajo lastniško hišo, zelo lepo urejeno, tako okoli hiše kot notri. Imajo novega mercedesa, nov kombi, vsi delajo, otroci so zelo lepo oblečeni in so zelo lepo vzgojeni. Edino kar pa me moti je to, da so zelo glasni, drugače pa so kul sosedje. Tako, da tudi Romi niso vsi enaki, tako kot tudi ostali državljani in državljanke Slovenije. Zavedati pa se moramo, da smo vsi samo ljudje iz krvi in mesa, eni bolj izbraženi, drugi manj, eni bogatejši, drugi reveži. Poskušajmo biti bolj strpni do drugačnih, pa bo vse boljše in lažje. S tem ko drugega sovražimo imamo občutek, da dvigujemo samozavest sebi. To je moje mišljenje.

Če pa je rekel, da je nepismen on in njegova mati, tako da ne vem, kaj bi se on javljal na internet.

LP,*mamuška*

Ali sploh veste od kod izvirajo Romi?

Iz SZ dela Indije.To so pravi potomci Indijcev.

Sem zadnjič videla enega malega najstnika,luštnega,urejenga,po modi nacrtanega,ki sta ga dve ne Romkinji obletavali vsaka s svoje strani in so žgali eno veselo debato.
Če se znajo vključiti v družbo,ni problema.Saj so ravno tako ljudje iz mesa in krvi,tako kot je povedala že ena predhodnica.

New Report

Close