Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek jezna sem!!!!!

jezna sem!!!!!

Ponavadi vse prenasam z mirnim srcem, ampak danes bo pa mene razpocilo………grrrrrr. Ta mesec je zame bolj tako tako z denarjem.Saj poskusam delati preudarno, pa kaj ko vseeno zmanjka. Dobivam tistih 39 jurjev porodniske+17 jurckov doklad,…in ja sem slaba gospodinja, ta mesec mi je zmanjkalo ze na zacetku meseca. Pa mi je dal 5 jurjev,….kratka zgodba, ….. mali kupim plenice,…in ni ni dinarckov. Pa mu pred dnevi recem ce mi da se 5, pa pravi, da nimam. Dobro sem si mislila, pac bomo ze kako. In kaj stori danes? Svoji mami da 11 jurckov!Seveda sem ponorela,…a kaj naj. Jezna sem ko ris. No saj sola je bila pa dobra. Kar k mami naj hodi v hladilnik po salamco!!

Draga rera imam kolegico, ki ima isti problem iste dohodke in seveda deda privatnika ki nič ne primakne, ker meni da more njen dohodek zadostovati in da ima več kot preveč. Živijo v njeni hiši (od staršev seveda) vozi njen avto, ki ji ga je kupil dedi, vsak dan mu pripravi kosilo po njegovi izbiri…, ja pa kaj še,jaz bi pa znorela, ga vrgla ven in avto vzela, na južno pa naj kr h mami hodi saj njej deva. No in ko ženska znori reče da ga tožla za preživnino itn., se tip čuti prizadetega in užaljenega tak da mi spet joka kaj pa če nebo prišel domov, mislim kava!!!
Jz predlagam takole ženske malo več samozavesti vajeti v roke in postavite določena pravila ( nebo šel verjemte mi, mu je tuki preveč lepo) se obnese testirano; jaz imam vse finance čez in on dobi določeno žepnino, malo kruto ampak kaj čem če pa nezna z denarjem in bi kr vse zapravil naenkrat to pa seveda ne znese na nas 4
srečno pa poročaj o ukrepih lp

Čisto upravičeno si jezna! S toliko denarja se pa zelo težko preživi, mislim da je nemogoče!Kako je bilo pa do sedaj? Je bilo vedno tako?

Moj predlog: pokaži mu vse račune iz trgovine (najnujnejše, prehrana,..), pa koliko stanejo stvari za otroka, položnice,… seštejta skupaj in takoj se bo videlo, kakšno je stanje. Dajta vsak polovico in kar ostane, ostane za zraven ali pa za (skupno) varčevanje.

Srečno in LP,T.

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Groza, Rera, lahko si jezna…. saj moj tudi jamra, ampak moj ponavadi upravičeno.
Pa naj tvoj hodi v šoping sam, ti mu pa le toliko olajšaj delo, da mu pripraviš spisek, česa vam primanjkuje :)))))) Bomo potem videli, kako bo zadovoljen.

Dovolj bo en mesec – obrnita vlogi. Ti daš denar, on z njim kupuje …
Prepričana sem, da res nima pojma o cenah, če nikoli on ne hodi po nakupih. Tako ga boš streznila in bo, upam, začel drugače gledati na vso zadevo.

In kdo je to, ki ti je dal 5 jurjev? Tvoj mož ali živita vsak posebej? Če je slučajno tvoj mož ali fant in živita skupaj, je nerazumljivo, da ti nekaj daje, saj naj bi bile finance skupne, če je tudi otrok skupen. Napiši spisek stvari in hrane, ki se rabi za 1 mesec in zraven cene in mu pokaži.

Pri nas sestejem oba dohodka in naredim plan, kaj se bo tekoči mesec kupilo in koliko bova lahko prihranila.

Naj začne on hoditi v trgovino po vse.

i, leta 2004 so bili še jurji :)))

New Report

Close