Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek jokanje dojenčkov

jokanje dojenčkov

A je normalno, da se dojenček pri petih mesecih še kar precej joka, tudi če je previt, sit, naspan. Naš se namreč včasih začne kar brez razloga dreti in ga ne potolažiš niti, če ga popestvaš.

Mogoče ga pa kaj boli?

Always look on the bright side of life!!!

če ga še vedno samo dojiš, je lahko lačen

naia

začela sem že uvajat gosto hrano, vendar zaenkrat še bolj ko ne spoznava okuse, se pa dojiva na 2-3 ure.
A to ni dovolj???

Ja, je normalno, eni so pač taki. Naš se je tudi veliko drl, kar tako, zaradi lepšega. Ni ravno prijetno za živčke, ampak saj se človek kmalu navadi. :)))
Potem znaš bolj cenit dneve, ko je otrok dobre volje. :))

pri nas je bil in je en takšen, ali ismo ugotovili vzroka, ali kaj ti jaz vem. nikoli nisem bila ziher, da se mi ne bo začel dreti v najmanj primernem trenutku in …. ja tudi pestvanje ni nič pomagalo. Zdaj je že velik, ima 16 mesecev, pa se občasno še vedno kaj takega zgodi, lahko pa rečem, da čez dan večinoma vem zakaj, ponoči pa ne. Iz lepega spanja v hud jok. Ker pa je izredno razburljiv, se ga včasih sploh ne da potolažiti, kar je za mamo hud stres. Lahko rečem samo tole, izključite vse možnosti za jok, potem se pa čimmanj sekirajte. Vsak dan bo večji in bo tega manj. Na koncu bo pa že sam povedal, kaj mu je :))

Kaj pa zobki?? Čas je pravi….. Če se zbudi v joku, pa ima lahko tako burno domišljijo in sanja tako živo, potem je pa ves zmeden in prestrašen. Take dojenčke tudi težko potolažiš…. No, pa še bi se kaj našlo zakaj dojenčki jokajo. Sem nekje v eni knjigi brala v alinejah naštete stvari zakaj se dojenček joka, na koncu pa je bilo napisano, da če smo izključili vse prej našteto, da se lahko joka tudi čisto brez veze :-)))))

Jok ni vedno kaprica in brez vzroka.
Naš šele sedaj pri štirih letih prespi celo noč. Vzrok za jok ponoči, premetavanje, zbujanje in še in še, smo odkrili šele sedaj. Alergije. Spi pa zadnjih 14 dni, ko smo uvedli še striktne ukrepe proti pršici. Sama se še nisem navadila, da mi ni treba več vstajat. Sem pa vesela, da si nimam kaj očitat, ker ga nikoli nisem pustila jokati.
Bodi bolj pozorna, kdaj joka (po hranjenju, spanju, v določenih prostorih).

Pa veliko potrpljenja in srečno.

Kako pa naj vem, če gre za zobke???

ne vem…moj je pri petih mesecih že dobil 3 obroke dnevno…
Zjutraj sem ga podojila, potem kosilo in malico ‘pravo’ hrano, popoldan dojenje, zvečer večerja – rižolino s prilagojenim mlekom – in pred spanjem ter ponoči spet dojenje.
Če gre za zobke – če so dlesni tam, kjer bi moral zobek ven zelo bele, potem je to to…vsaj pri nas je bilo tako (vendar zaradi zobkov ni jokal, jih je dobil kar pozno, pri osmih mesecih)

lp

naia

Dala si skope informacije.

Kdaj joka, bolj proti večeru? Kdaj čez dan uvajaš gosto hrano in kaj, vetrovi, nerazvito črevesje –>kakšen kakec ima ima v njemu koščke neprebavljene hrane? Ga dojiš na zahtevo ali na uro? Ga zebe, mu je prevroče? Se kaj v prostoru spremeni? Mu je dolgčas? Ali preprosto potrebuje mami, včasih tudi očka ni dovolj;).

Poglej, če ima dlesni kaj otekle, potipaj mu jih, daj mu kakšno grizalo, še posebej so v redu tisti, ki se dajo malo ohladit.

Poišči si še kaj na http://www.google.com:).

Iz lastnih izkušenj vam lahko rečem le, da dojenčki nikoli ne jokaj brez veze. Pri nas smo ugotavljali z poskušanjem kaj bi lahko bilo narobe in na koncu vedno tudi ugotovili.
Najpogostejši vzrok je bil, da je deklici bilo prevroče. Starši ponavadi preveč oblačimo svoje otroke češ “da ga ja ne bo zeblo” da se ne bo prehladil…..
Oblecite ga le toliko kot je nujno potrebno. To pomeni če imate vi eno majico z dolgimi rokavi je njemu z 2. ali 3. majicami sigurno prevroče.

Lahkoda ga zeve v nogice…. sezujte nogavičke in poskusite če so nogice hladne… pogrejte nogavičke na radjatorju in mu jih obujte.

Če ste mu malo prej dali jesti, ga previli je naspan to sigurno ni vzrok..
Uporabite domišljijo in poskušajte.
Pa veliko uspeha…

MG

New Report

Close