Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Junija beremo

Junija beremo

Še vedno sem pri kriminalkah,

Thomas Harris: Cari Mora

Od avtorja trilerja Ko jagenjčki obmolknejo sem pričakovala veliko več. Razočarana-
Pravzaprav gre za iskanje zaklada znanega mamilarskega šefa. Iščejo ga tako obseden psihopat kot kolumbijski kartel in nekdanja gverilka.
Iz zgodbe bi bi lahko avtor izpeljal toliko več… Ostaja pa le na površini, ne poglablja se kaj dosti v ozadja in motive, povezave so površne, zgodba ima polno lukenj. Skratka, zelo neprepričljivo.

Ethan Cross: Oče strahu

Zgodba o iskanju serijskega morilca, ki na grozljiv način prisiljuje svoje žrtvr k umorom. Hkrati je tudi družinska drama, saj je glavni preiskovalec njegov sin, ki se mora pri preiskavi za pomoč obrniti k bratu, ki ga je oče spremenil v pošast.
Dokaj dobro zgrajena zgodba, čeprav meni neverjetna (a to je pač domišljija avtorja). Pozna se, da je Ethan Cross že uveljavljen pisec takih zgodb.
Sicer mi srhljivke o psihopatih takega tipa niso ravno blizu.

Robert Bryndza: Hladnokrvna

Inšpektorica Erika Foster raziskuje primer razkosanega moškega trupla v kovčku. Kmalu najdejo še en tak primer in potrebno je najti povezavo.
No, ja. Zelo povprečno.

Samuel Bjørk: Zagrenjeno srce

Norveški triler iz serije o komisarju Munchu, ki skupaj s preiskovalko Mio Kr?uger raziskuje umore, katerih skupni člen je fotografski aparat in namigi.
Dobra kriminalka, moti me le, da sta preiskovalca polna svojih nepredelanih travm. To je že kar malo dolgočasno.

No, pa še malo zgodovinskih ljubezenskih romanov. Vse tri romane je napisala Kathleen Woodiwiss.

Plamen in cvet:

Dogaja se na prelomu 18. in 19. stoletja. Bogat ameriški kapitan Brandon Birmingham trguje tudi z Anglijo in je trenutno v londonskem pristanišču, kjer ugrabi lepo ubežnico Hether. Po sili razmer se z njo poroči in jo odpelje s seboj v Ameriko.
Klasična ljubezenska zgodba, kjer sovraštvo in strast preraseta v ljubezen, vključno z vsemi zapleti. Bolj kot to je zanimiv opis družbenih razmer tistega časa, saj se je nedaleč nazaj Amerika “odcepila” od Anglije in je ponosno samostojna.
Zelo berljivo in zelo lahkotno čtivo.

Čas onkraj poljuba:

Nadaljevanje prejšnjega romana. Tokrat je v ospredju brat Jeffrey Birmingham, ki se na vrat na nos poroči z lepo Raelynn in šele v zakonu iščeta skupne točke, kar ju popelje tudi daleč v otroštvo. Seveda ne manjka zapletov in vzporedne ljubezenske zgodbe njegovega prijatelja.
Enako berljivo in lahkotno čtivo kot prejšnji roman, le da se počasi naveličaš takšnega vznesenega opisovanja ljubezni in strasti. Že kar pocukrano.

Čas onkraj poljuba:

Dogaja se v carski Rusiji, ko mlado grofico Sinovejo pred roparji reši postaven angleški častnik v carjevi službi. Sinoveja je bila na poti v Moskvo, ker je ostala sama in jo je car poklical, da pride v Moskvo v varstvo njegove sestrične. To se seveda izkaže za veliko napako, pred nevšečnostmi in oskrunjenjem pa jo rešuje le angleški častnik. Ljubezenska zgodba se zanimivo prepleta z razmerami v carski rusiji in spletkami na dvoru.
Luštno in berljivo. Bolj kot ljubezenski me je pritegnil zgodovinski del romana.

Ja, najboljše pa sme pozabila napisati.

Jo Nesbø: Nož

Nesbø v vsej svoji veličini. Že na začetku udari direktno v srce in ostane napeto do presenetljivega konca.
Harry Hole je na tleh – njegova žena in večna ljubezen Rakel ga je vrgla iz hiše. Na policiji so mu dali novo možnost, a tokrat so ga zadolžili za reševanje nerešenih zločinov. V svoji vnemi se zakoplje v iskanje serijskega posiljevalca, ki ga je pred leti pomagal ujeti in so ga izpustili iz zapora. Nekega jutra pa se zbudi z okrvavljenimi rokami. A to je le začetek groze in Harry se sreča s svojimi najhujšimi demoni.
Odlično kot vedno. Seveda priporočam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close