Kaj bi skuhali
Čist vse paše za eno odlično morsko pizzo.
Na easy eno testo,mezga gor al pa pelati,če tega nimaš pa prepraži dva pradižika lignje gor,tuno gor,česen,peteršilj (lahko tud kot suha začimba) pol pa koščke mozarelle in sira,mislim da tud tega nimaš- lahko zmešaš česen pa kislo smetano pa peteršilj pa gor. Pokapat z oljčnim oljem. Skratka paše tud konzerva koruze,olive,kapre..olje od tune kar pusti,nardilo bo pizzo sočno. Na koncu daš zadnjih 10 min špinačo gor razporediš in to je to. Pa ubiješ jajček. Testeninepa riž pa kr pršparej za drugič.
Predlagam, da pripravite okusno in zdravo paello s tuno, lignji in špinačo. Potrebovali boste:
Sestavine:
1 skodelica riža
2 skodelici piščančje juhe
1 čebula, nasekljana
3 stroke česna, sesekljani
1 rdeča paprika, narezana na trakove
1 rumena paprika, narezana na trakove
1 skodelica zamrznjene špinače, odmrznjene in odcejene
1 konzerva tune, odcejena
8 lovk orjaškega lignja, očiščenih in narezanih na kolute
1/2 skodelice parmezana, naribanega
2 jajci, stepeni
Sol in poper po okusu
2 žlici olivnega olja
Navodila:
V veliki ponvi segrejte olivno olje in dodajte čebulo, česen, papriko in lignje. Pražite 5-7 minut, dokler lignji ne porjavijo in se čebula zmehča.
Dodajte riž in pražite še 1-2 minuti, dokler riž ne postane opazen.
Vlijte piščančjo juho in dodajte špinačo. Pokrijte in kuhajte na srednji temperaturi 15-20 minut, dokler se riž ne skuha in tekočina ne absorbira.
Ko je riž skoraj kuhan, dodajte tune in jajca. Dobro premešajte, da se jajca enakomerno razporedijo po rižu.
Posujte s parmezanom in začinite s soljo in poprom po okusu. Pokrijte in kuhajte še 2-3 minute, dokler se sir ne stopi.
Postrezite takoj s svežim kruhom ali zelenjavo po vaši izbiri.