Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Kaj bo storil Semolič?

Kaj bo storil Semolič?

Ali bodo sindikalni protesti? In proti komu? Ha! To je zdaj vprašanje?

Razumljivo, da bodo morda naperjeni še na to vlado, lahko pa, da tudi ne več. Mislim, da je Semolič v veliki zagati.

Očitno bo SD letos že prišla na oblast.

Pričakujem, da se bodo plače podvojile, pa štipendije tudi :).

in srečno bodo ( nekateri) živeli, do konca svojih dni.:)
Denarja je tako ali drugače, kot toče.

Ta sindikat ne naredi nič za delavce -vsake toliko časa napovejo demonstracije,da opravičijo svoje plače!zDRAVNIKI,ŠOLNIKI IN DRUGO OSEBJE V JAVNIH SLUŽBAH NIČ NE PROTESTIRA ,AMPAK ZAHTEVA IN DOBI,


Ja, ampak samo tistim, ki so glasovali za Türka in bodo za SD !

Torej ti odpadeš.

Tistim, ki nimate spomina človeške ribice:

Ko je Janša prevzel oblast, je angažiral Mrkaića in napovedal temeljite reforme.Socializma vajeno ljudstvo, z raznimi semoliči na čelu se je takrat postavilo na zadnje noge, s parolami:

Slovenija ni Estonija, Slovenija ne rabi reform, v Sloveniji je vse super, kaj bi sploh rad ta Janša..

Potem smo imeli demonstracije proti reformam.

Janša ni uvedel reform.

Zdaj imamo demonstracije kot posledico rezultata manjka reform.

Ta Semolič protestira proti samemu sebi.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

No, če bo vlada odstopla, bodo plače v negospodarstvu spet dolgo visele v zraku. Semolič bo pa v riti, ker proti svojim botrom štrajkat, je pa malo čudno.
Ma, meni bo žal, ker so edini, ki jih v slovenski politiki še cenim in spoštujem.Razumem pa tudi, da je takole zelo težko delati. Na volitvah, kadarkoli že bodo, pa upam, da bom imela še možnost spet voliti za Janšo.
Sicer pa vas ne razumem popolnoma:
Toliko gnojnice in laži, kot ste zlili na Janšo in to vlado, zdaj pa sam razmišlja, da vam prepusti vodenje, pa vam spet ni prav. Ste se morda ustrašili, ker zdaj v eu je pač treba malo bolj transparentno voditi državo, kako pa se to dela, pa ne veste, a ne?

Na podoben način je Mihajl Kertes pričel v Jugoslaviji, s to razliko, da so udeleženci poleg plačanega prevoza dobili še sendvič in jogurt.

Kar po njegovi poti, tovariš Semolič!!! Podpornikov je dovolj, lažje jih boste dobili kot Janša njihovo pomoč ob morebitnih naravnih katastrofah.

taprava bjonda, tako je, kot si napisala. Mislim pa, da je Semolič že v riti.

Da Slovenija ni Estonija, to drži in večinoma ljudje niti ne želijo, da bi bila. Če že, zakaj pa ne bi bili raje kar Kitajska in delali za pest riža? Tako bi se stroški dela precej znižali, saj so menda prav ti tak grozen trn v peti. No, edino riž bi se najbrž podražil.

Da je bil kdo proti reformam, to pa ne drži. Edino kar je, si ljudje reforme malo čudno predstavljajo: da naj bi te prinesle izboljšanje tako njim kot državi, in ne samo določeni manjši skupini obkoritnikov. A ni čudna ta raja, kaj? :-)))

Boom, ljudje so čudni, na finese ekonomije se ne zastopijo.
Janša je pred dvema letoma lepo razložil, da bi pri enotni davčni stopnji več izgubili tisti, ki več porabijo, in bi bili torej revnejši na boljšem. Če porabiš za hrano 120€, je od tega 20€ davka. Če porabiš za hrano 600€, je tukaj že 100€ davka, ergo: enotna davčna stopnja udari po žepu bogataše bolj kot reveže.
Res krivično, da ta človek ne najde pravega razumevanja, pa da se vsi norca delajo iz ubožca, ne.

Z reformami je pričel Janša s svojo ekipo, ker bi se morale pričeti že veliko pred njegovim mandatom, pa so skrbeli samo zase. Zavedali so se, da je to trd oreh in da ne bo dobro za njih, če pričnejo z reformami.

Janša je jasno povedal, kot sem že velikokrat napisal, da bo pričel z reformami, ker je za Slovenijo že skrajni čas. Ta vlada je garala, pa če še tako to zanikate. Rekel je tudi, da se zaveda, da ljudem ne bo marsikaj všeč, vendar je to nujno in tudi, če tudi zato ne dobi drugega mandata. Razvoj Slovenije je dal na prvo mesto.

Ja, ljudje s Semoličem na čelu so bili proti. Namesto, da bi Semolič podučil demonstrante jih je hujskal proti vladi. Če je hotel dobro delavcem bi to moral storiti. Nekdo tu gor je že našteval Kučana in dalje, ja to je bila takrat taka igra in Semolič je odigral eno od glavnih vlog.

Se strinjam.

New Report

Close