Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kaj boste kuhali za martinovo?

kaj boste kuhali za martinovo?

Tisti, ki se pač ne boste povabili na obisk ali v gostilno.
Razmišljam o rdečem zelju, praženem krompirju … pri mesu se pa zatakne.
Nekaj novega z mesom bi pekla. Kakšne ideje?
Kaj pa sladice?

Zaenkrat si mislim, da bom pripravila govejo juho z domačimi rezanci, svinjsko pečenko, tenstan krompir, dušeno sladko zelje, za posladek pa bo verjetno čokoladni fondi. Nisem se še odločila dokončno. Glede mesa, pa bi verjetno bilo fajn če poveš kaj ti nebi pekla pa bomo pobrskali.
lp

Pri nas bo pečena gos ali raca (še raziskujem, kje bi jo kupila) in mlinci, rdeče zelje in solata z rdečo peso in orehi. Pa sladke sanje za desert.

A mogoče katera ve, kje v Lj bodo jutri imeli sveže race ali gosi?

Na osrednji tržnici.

Od mesa bi defenitivno purana ali piščanca … nekje sem zasledila puranja rolada s špinačo. Pozna kdo recept?

Muni – a mi zaupaš recept za sladke sanje? Hvala.

Recept je sicer za pripravo v parni pečici. Vendar verjetno lahko probaš tudi v parni kopeli v klasični pečici.

80g masla penasto umešaš in postopoma dodajaš 4 rumenjake, 70g mletih mandeljnov in vanili sladkor. 80 g temne čokolade stopiš in jo počasi primešaš v maso. Stepeš sneg iz 4 beljakov in vse skupaj narahlo vmešaš in spečeš v majhnih modelčkih (20 – 25 minut).
Postrežeš s vanilijevim sladoledom ali stepeno smetano.

Tole sem dobila .

Če pa ti recept ne bo všeč pa lahko za kakšno idejo pobrskaš tule
lp

No, jest pa sem rojena na Martinovo 🙂

Vsako leto zberem v svoji miniaturni kuhinji kompletno družino, torej nas bo letos: 11 odraslih, najina 4letnica in 7mesečni nečak… Vsako leto sem prakticirala bogat narezek z vsemi možnimi dodatki, ogromno prigrizkov in sladic, letos pa sem povabila na kosilo: predjed, pečena goska, mlinci, široki rezanci, tenstan krompir, dušeno rdeče zelje, na pari pripravljena zelenjava, motovilc, endivijo, radič, torto in nekaj sladkega ter slanega peciva…

Moje vprašanje: a ima katera preizkušen recept za martinovo gosko, bi bila zelo hvaležna…

Hvala za ideje.

Bajsika, tole sem našla … za gosko.

Gos s kostanjevim nadevom

Sestavine:
– 1 za peko pripravljena gos (približno 3,5 kg)
– 40 dag olupljenega in kuhanega kostanja
– 1 žlica masla
– 1 stara žemlja
– 1 rumenjak
– sol, poper, majaron
– 2 žlički škroba

Žemljo namočimo v topli vodi, stisnemo in nadrobimo, primešamo kostanj, rumenjak, sol, poper, majaron in dobro premešamo, da dobimo nadev. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Gos natremo s soljo in napolnimo z nadevom. Zadek spnemo z zobotrebcem. Bedri pritisnemo k trupu, da se pečeta enakomerno s trupom. Gos položimo s prsno stranjo navzdol v pekač, v katerega nalijemo 1 cm vrele vode. Gos pečemo v vroči pečici dve do tri ure. Po 1 uri gos obrnemo, premažemo s pivom ali pa maščobo in pečemo, da lepo porjavi. Vmes odlivamo maščobo v poseben lonček, kamor vmešamo z metlico škrob in jo ponudimo kot prilogo h gosi.

Jaz bom naredila kmečko pojedino, žgance, mal pečenic, krvavice in konec svinjine, malo tenstanega krompirja, skleda motovilca in kislo zelje, vse to bo na večji tasi, vsak si dol vzame kar mu paše, za sladico za nas ta stare, kuhan vinček, za otroke pa kuhan kostanj in jabolčnik.

To je vse in nato na en dolg prijeten sprehod!

Pa Martinovo gor ali dol, nam raca -perjad ne potegne;)).

New Report

Close