kaj iz preveč zrelih banan
Jaz z nožem zarežem v lupino in meso samo na eni strani, vtaknem v meso banane 2-3 koščke jedilne čokolade, vse supaj v pekač tako da so z prerezano stranjo obrnjene navzgor, v pečico na cca 200 stopinj dokler lupina ne počrni in se čokolada ne stopi. Potem še toplo z žličko vse pojem ven iz lupine.
iz pretlačenih banan, prepraženih orehov/mandljev in sladke smetane.
Orehe ali mandlje sesekljaš in na suho prepražiš v ponvi (pazi, da se ne zažgejo). Hladne vmešaš v pretlačene banane in dodaš stepeno sladko smetano – vse zmešaš skupaj. Narejena je hitro in je božanska. Če je ne poješ takoj, krema sicer potemni, ampak pri nas se to ne dogaja ;-)), takoj namreč izgine :-))
http://www.coolinarika.com/…/fenomenalan-kolac-od-banane-na-brzo
Tukaj poglejte. Za prevod se boste pa sami potrudili. Drugače je pa super pecivo in hitro pripravljeno ter poceni. Na koncu ga lahko oblijete s čokolado.
Veliko veselja v pripravljanju.