Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj je v ozadju afere Čista lopata?

Kaj je v ozadju afere Čista lopata?

Čista lopata: “Jankoviće želeli spektakularno aretirati dan pred odprtjem Stožic”

Priča na sojenju v aferi Čista lopata je dejala, da je “visoki nemški kriminalist” slovenski policiji poslal podatke o poslih Jankovićev, da bi jih aretirali, a jim enega računa ni uspelo odkriti.

Policijski informator Anton Urbas je na obravnavi v zadevi Čista lopata dejal, da naj bi policija poleg aretacije zdaj že nekdanjega prvega moža SCT-ja Ivana Zidarja domnevno načrtovala tudi aretacijo Jankovićevih. Med opisom svojih nalog je dejal, da so mu naročili, naj iz Nemčije prinese informacije, ki bi vodile v aretacijo Zorana Jankovića in njegovih sinov.

V zaslišanju, v katerem je podal nekaj nasprotujočih si informacij o naravi svojega dela kot policijski informator, pa je Urbas povedal, da je policija nameravala “dan pred odprtjem Stožic aretirati Jankovićeve”. Naročili so mu, naj iz Nemčije prinese potrebne informacije za aretacijo, a do nje pozneje ni prišlo. Kdo in zakaj naj bi mu naročil iskanje informacij, ki bi bile povod za aretacijo, pa Urbas na zaslišanju ni pojasnil.

“Dan zatem bi jaz sicer moral v Nemčijo po neke informacije o Jankoviću in sinovih. Še pred odprtjem stadiona v Stožicah so namreč policisti želeli izvesti spektakularno aretacijo Jankovićevih. Visoki nemški kriminalist naj bi slovenski policiji poslal podatke o poslih Jankovićev, a jim ni uspelo odkriti enega njihovega bančnega računa,” pa je po poročanju portala Žurnal24 izjavil Urbas.

Znano je sicer, da se je kriminalistična preiskava v letu 2007, ki je razkrila afero Čista lopata, začela, ko je kriminalist Robert Slodej iz Nemčije prejel sporočilo o domnevno nezakonitih Zidarjevih poslih. Te informacije naj bi nemški kriminalist Gerhard Schaffner dobil od Urbasa, ki je deloval kot njegov informator, trdi kriminalist Slodej.

Urbas pa je na današnjem zaslišanju zavrgel nekatere Slodejeve dosedanje trditve ter ga obtožil, da je na zaslišanjih lagal. Po njegovih besedah naj bi bil prav Slodej pobudnik srečanj in tisti, ki je želel pridobiti informacije za Zidarjevo aretacijo. Slodej naj bi mu tudi rekel: “Zdaj bova pa Zidarja zaprla.”

Dodal je, da ga je okrožna tožilka Bojana Podgorelec s svojimi izjavami na sodišču že večkrat “spravila v življenjsko nevarnost”. Tožilka je temu oporekala in od Urbasa zahtevala natančne odgovore, kakšna naj bi bila njena vpletenost v samo zadevo, vendar pa na to ni podal jasnega odgovora.

Pojasnil je, da so se po njegovem prvem pričanju v zadevi Čista lopata “sprožili vsi postopki proti njemu”, zato pa tudi sedaj prestaja zaporno kazen. Za čas pričanja so ga sicer izpustili iz zapora, Urbas pa poudarja, da so policisti upali, da bo pobegnil v Nemčijo, oni pa se bodo “rešili tega procesa”.

Že 6.10.2011 sem napisal :
“Mediji in “kresalkini organi” vse bolj stiskajo obroč okoli goljufij šeriffa in šerifčičov……
Morda pa “beži” med poslance zaradi POSLANSKE IMUNITETE ???????”
.
Vse bolj se izkazuje, da sem imel še kako prav !!!!!

zato je moral zmagati. En lopov z lopoviči sebi gradi gradove,
slovenski narod uničuje….
Mislim, da se ktog oža za vse barabe….

Ma dajte – res verjamete, da nekoga ne aretirajo, ker ne najdejo enega računa? Če bi imeli dokaze o korupciji, bi ga aretirali in dali vse v javnost, kot so dali za Zidarja. Upoštevajte, da so takrat vodili poliicijo JJ-jevi ljudje in če bi imeli kaj, bi bilo že zdavnaj takrat vse v medijih, ne bi čakali do predvolilne kampanje. Da bi jim zaradi enega računa padlo vse v vodo? Pajade.

Pa vem, da je Jankovič z vsemi žavbami namazan, njegova tamala dva pa še bolj – ampak kje je kaj konkretnega, zaradi česar se gre v zapor? Kot poslanec pa imunitete za kazniva dejanja nima.

Kam so pa založili tisti račun? :)))

čista lopata ostala še bolj umazana.
Med poslanci ga ščiti poslanska imuniteta. Do smrti ga bomo gledali kot Tita.
Mogoče pa bodo zaprli njegove sinove. Kobi vsaj!

Pa dajte si dopovedat, da poslanske imunitete pred tem ni. Če bi bila, ne bi šel Prijatelj v zapor.

Ne muči se, njih to ne zanima. Samo da imajo kleveto pa jo premetavajo in upajo, da bo postala resnica.

Kot že večkrat napisano Preveza čez oči in sir v ušesa.

New Report

Close