Najdi forum

Naslovnica Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj jesti čez dan

Kaj jesti čez dan

Zdravo!

 

V službi sem vsak dan od 7. do 15. ure. Ob 11. uri imamo organizirano toplo malico (lastna kuhinja), ki je dokaj ok in raznolika (se najde vse, od enolončnic, rib, testenin… ni vsak dan vse ocvrto). Delam blizu doma in sem najkasneje ob 15.30 doma.

 

Rabim ideje, kaj (vsaj približno zdravega in hranilnega) jesti popoldne oz. proti večeru. Ni problem dati nekaj v usta ampak bi rad izgubil par odvečnih kg in si malo uredil prehrano. Glede na to, da imam topel obrok že v službi, verjetno ne rabim še enega. Raznih mešanih solat (mešana zelenjava + tuna/čičerika/piščanec/krutoni…) se hitro prenaješ če jih natepavaš vsak dan. Jem pa načeloma 2 obroka (malica v službi + nekje med 4 in 6 še enkrat, zvečer se izogibam oz. edino kake proteine če treniram)

 

Hvala za nasvete.

Jaz bi na tvojem mestu jedla razne juhe (bistra zelenjavna, kremne juhe ala brokolijeva, bučna, cvetačna..), potem sadje z dodatki (recimo pretlačena banana s skuto, lahko tudi posuto s kakšnimi oreščki, ali pa sadna solata), koščke sira z nekaj jedrci orehov, lahko zraven tudi kakšen kreker, pečeno zelenjavo (na pekač daš kar imaš rad – papriko, bučke, melancane, šparglje in popečeš, lahko posuješ s sirom), potem bi jedla kruh z raznimi domačimi namazi (npr. tunin), zraven pa kakšno papriko, super je tudi narezan paradižnik z mocarelo (povrh paše malo origana in kapljica olivnega olja).

New Report

Close