KAJ KUHATE?….
Ovisno je tudi ali imaš govedino ali teletino. Za zrezke je za moje pojme boljša teletina ker so bolj mehki. Ali pa res dobra govedina, ne prestara.
Na hito popečes na vročem olju po obeh straneh in potem počasi dušiš.Pa jaz dodam veliko zelenjave (grah, korenček, paradižnik, paprika) in potem sploh ni treba delati omake, ker se naredi od zelenjave.Zraven pa široki rezanci ali tinstan krompir in solatka.
Dober tek.
Aja, danes bom pa delala bučke na omaki in pire.
Kleopatra ti kar mirno zamrzni. Jaz vedno skuham večje količine jote ali kakšne druge mineštre in zamrznem po porcijah.
lp
No, mi pa nismo “klasični”. Danes je bila krompirjeva polenta in zeljna juha, tamal je komaj sporti usta odpiral (gospod se še vedno pustijo krmiti!), včeraj je bil segedin s polento. Jutri bo govej ričet, prejšnje dni smo jedli osliče (cele, ne fileje) s krompirjevo solato in “štrudlom” za povrh, en dan smo imeli fižol v zrnju in čežano….tko mal. Da ni vsak dan samo meso, krompir, rižota, makaroni.
Čist ajnfoh:) Nasekljaš cca pol kile zelja (1/4 zelnjate glave) na rezance, od oka na prst debelo. Naliješ gor vodo, zmečeš noter čebulo, česen, kumino(mleto), kako brinejvo jagodo, sol, peteršil, lovor, timijan in daš kuhat. Lahko vtakneš zraven kakšno kožo od slanine ali košček prekajenega pujska (rebrca recimo, ampak čisto malo, za okus). Posebej (lahko tud skupaj) skuhaš ene 2 ali 3 krompirje kot za pire. Ko je krompir kuhan ga stresi v juho (vodo odlij), speštaj – tadaaaaa. Lahko tudi podmedeš z moko, jaz ne. Lahko daš tudi en olupljen paradižnik zraven ali malo mezge.
Na isti način lahko narediš tudi juho iz kislega zelja, tole je bilo sladko.
Mi smo imeli danes samo krompirjevo juho,ker nikomur ni do hrane.
Če bo jutri bolje,bo na sporedu mesni zavitek in solata.V petek makaroni s tuno,v soboto pizza,v nedeljo pohani zrezki,pomfri solata,v ponedeljek sirov zavitek,zelenjavna juha,pesa,torek…Ups,ne vem na pamet,moram pogledat na jedilnik.
:
danes smo mel za kosilo ta brzinske špagete:na olje flikneš dve žlički ta mali rjavega cukra, da se spusti potem dodam eno žličko moke in stresem eno paradižnikovo mezgo nujno v stekleni flaši pa dodam žličko olivnega olja origana vegeto in to je kosilo ki ga naredim v 5 do 10 min.Zraven pa skledo domače solate. Pet nas je na kosilu pa je to njihova naj naj jed.Včasih pa na pol doktoriram pa pa si nihče prstov ne oblizne!POIZKUSITE!HITRO IN RES DOBRO!Recept je moj!
Ne, ne, pri nas ni prav nič arabskega.
Kuham čisto normalno hrano… no ja, normalno, to je tudi relativno… Recimo tako, kot sem kuhala v domovini. Le brez svinjine, čeprav te tudi prej nisem kaj dosti uporabljala… O, ja, kakšna rebrca bi že prijala za kakšno pravo joto ali pasulj :o)
Vladka
Jaz pa je že malo več kot dve leti ne uporabljam več in sem prav ponosna na to :o) In kako različne okuse imajo lahko juhe brez vegete…
Sol, stisnjen česen, petršilj in svež paradižnik… to je zdaj v juhi namesto vegete.
Sicer pa bomo danes pri nas kuhali porovo juho s krompirjem, ocvrt sir (ja, vem, ne najbolj zdravo :o), pečen krompir in zelena solata, za sladico pa čokoladni kolač z belo čokolado.
Dober tek in lep dan vsem!
Vladka
> Jaz pa je že malo več kot dve leti ne uporabljam več in sem
> prav ponosna na to :o) In kako različne okuse imajo lahko
> juhe brez vegete…
> Sol, stisnjen česen, petršilj in svež paradižnik… to je zdaj
> v juhi namesto vegete.
>
> Sicer pa bomo danes pri nas kuhali porovo juho s krompirjem,
> ocvrt sir (ja, vem, ne najbolj zdravo :o), pečen krompir in
> zelena solata, za sladico pa čokoladni kolač z belo čokolado.
>
> Dober tek in lep dan vsem!
>
> Vladka
A si sama spekla kolač? Bi se kar povabila na kosilo, pa ne samo zaradi kolača.
Jaz še nimam pojma kaj bom kuhala. Ponavadi so takrat testenine ker jih lahko pripraviš na 1001 način.Vladka K. napisal:
Vladka
A si sama spekla kolač? Bi se kar povabila na kosilo, pa ne samo zaradi kolača.
Jaz še nimam pojma kaj bom kuhala. Ponavadi so takrat testenine ker jih lahko pripraviš na 1001 način.
Vegete tudi jaz ne uporabljam, nimam nič proti, stvar okusa ampak meni ni čeprav jo je bila mamina kuhinja polna. Pa tudi več ne.
Rajši zmrznem(ne sušim več) začimbe z vrta in je potem tudi pozimi juha zelo okusna. Je pa zanimivo, da moja miši že od malega je domače juhice, vse z vrta(razen kokoši), pa je bila čisto navdušena ko je pri prijateljici jedla juho iz vrečke. Če se mudi še kako prav pride.
Ah, saj tale kolač je bil bolj izhod v sili :o) Ravno toliko, da je nekaj, te povabim rajši drugič, ko se bom kaj bolj potrudila. Tole sem namreč spekla kot mufine, le da je pečeno v pekaču, ker moj mož pravi, da se tako lažje je, po malih koščkih…
Seveda tudi jaz nimam nič proti vegeti, juham iz vrečke… a ker sem doma, se mi tega res ni treba posluževati. Smo pa tudi mi to sem in tja jedli, ko sem bila še v službi in se je včasih mudilo s kosilom. Zato res nisem mislila nič slabega.
Vladka