Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek KAJ KUHATE?….

KAJ KUHATE?….

…DANES? Jaz sploh nimam več idej….

Kruhove cmoke (zmrznjene od hokusa) in piščanca v omaki (mal paradajzove mezge, pa curryja, kisle smetane). in se veda solata. njamsi, sem že zdele lačna.

lp

včeraj sem skuhala makarone + tunino omako s koruzo (odpreš konzerve tune, na tistem olju majčkeno prepražiš strt česen, dodaš tuno, dodaš paradižnikovo omako, peteršilj – konec, le 5-10 minut časa ti vzame).
Ali pa se loti kakšne dobre rižote.
Čez vikend pa sem naredila zelje s krompirjem na tisti star kmečki način (skuhaš sladko na rezance narezano zelje v kropu, ko napol kuhano dodaš narezan krompir, skuhaš, malo odliješ vode, zmečkaš, narediš malo prežganja s česnom, dodaš ga notri plus sol in malo kumine, pa je)

Mi smo imeli brzinsko kosilo včeraj : Fižolova juhca+skutni štruklji z droptinicami+sadje —-> mali je mlatil ko zmešan!
Danes sem dala iz skrinje gov. zrezke v omaki, zraven bomo skuhali riž+velika skleda solate, za malega pa pesa.

LPT

Đuveč(upam da mi bo uspelo)

Te pa pridem k tebi danes na kosilo! Ker pač vem, kje stanuješ…hi hi
pa pijača naj bo hladna!

Lahko prideš tudi k meni na kosilo, pa še kavico dobiš!
Kuham pa špagete z bolonjsko omako.
Lepo se imej, pa, pa…

Kadar jaz ne vem kaj bi kuhala naredim pečenko, ostalo pa po trenutnem navdihu ali je zraven riž ali pečen kruhov cmok, ki se peče s pečenko ali pa krompir in seveda obvezna solata.

Pa dober tek.

Gobova juha iz vrečke in sirove palačinke.

…makaronflajš ….njami,njami

..kaj pa špageti s tuno….pečeno ribico ( lososa recimo) in krompir v solati….rižotko na sto in en način… vse je hitro in enostavno…

Ženske! same dobre ideje! Imam tako jedilnik za cel teden!

evo naše današnje kosilo….mnjamiii krasno…..

Danes testenine s paradižnikom, popečenimi melancanami in sirom, cvetača v solati, za otroke še nekaj reče pese od včeraj, za sladico pa pecivo s pudingom…
Sicer pa veliko idej dobiš tudi na forumu Prehrana :o)

Lep dan in dober tek!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka, bodi srček in mi povej kako narediš cvetačo v solati. Imam jo namreč zelo rada in je ne znam pripraviti drugače kot v juhi ali ocvrto-tole je njami, samo precej redilno.

Zoya, nič posebnega… skuham cvetačo v slanem kropu, ohladim, preliv pa pripravim iz stisnjenega česna, olja, kisa, soli po potrebi in obvezno dodam veliko svežega sesekljanega peteršilja. Po želji lahko čez naribaš tudi trdo kuhano jajce. Njamska :o)

Dober tek!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hoj hoj!
Pa se še jaz prvič oglasim na temle čvekcu! Moje najmlajše dete je staro 3 tedne in ta teden sem začela spet sama kuhat :-)))
Imam prakso, da si napišem, jedilnik za cel teden vnaprej. Torej:
PON
Goveji zrezki v omaki, dušen riž, endivja v solati in zame blitva v solati
TOR
Golaž, popečena polenta, solata-endivja, zame cvetača v solati
SRE
Testenine z omako “romana” (omaka iz prešane šunke, gobic, paradižnika, sladke smetane, česna, bazilike, peteršilja), radič v solati
ČET
Rižota z mesom in zelenjavo, rdeča pesa v solati
PET
blitvina juha z zdrobovimi cmoki, piščančj ražnjiči, pire krompir, dušene bučke
SOB
Krompir, paprika in kremenatli vse skupaj pečeno v pečici, endivja v solati in bučke v solati zame
NED
Krompirjave musaka z mletim mesom, mešana solata

Upam da sem bila kaj v pomoč!
Lepe pozdravčke, Nojči

OK.Ni problema,se hladi rdeče špansko vino,bo vredu:?

Punce, pišete o govejih zrezkih v omaki – hm, jaz se jih na široko izogibam, ker so moji trdi kot podplat. Kako naredite, da so mehki?

Počasi jih moraš dušit.

1. pravilo je, da kupiš dobro meso (najbolje je od kakšnega poznanega kmeta). Moja priprava steče potem takole: recept za 3 večje zrezke —-> zrezke potolčem, nasolim, popopram in pooljim in pustim na hladnem kakšne pol urice. V ponvi segrejem maščobo in popečem zrezke iz obeh strani do rjavega. Poberem ven in v tem soku/maščobi popražim 1 večjo seseklano čebulico do rumenega, dodam strt česen (4-5 strokov), žličko moke, ščepec rdeče paprike, žličko gorčice, in zalijem z juho ali vodo. Ko omaka zavre pomešam, da se razpusti in v omakico zložim zrezke, ki jih dušim še približno 45 mnut. Večkrat premešam in zalijem. Včasih proti koncu dodam gobice ali na kocke narezano zelenjavo (korenček, grah, paprika,…). Kuham pa vedno po več zrezkov in potem razdelim po porcijah za v skrinjo.

LPT

Tudi moji so bolj trdi, mož pa naredi sanjske. Pravi, da jih preolgo cmarim na olju. On jih vrže v zelo vroče olje za nekaj sekund na vsako stran, da zakrknejo, sok pa ostane notri. Potem jih vzame ven, pokrije in v isti ponvi naredi omako (čebulca. česen, začimbe…). Ko je omaka na 3/4, da zrezke nazaj noter in še malo poduši. Jaz pa sem vedno mislila, da jih moraš dolgo dušiti.

Kosilo pri nas danes: puranovi zrezki z gobicam v smetani, široki rezanci, endivja z radičem.

PM,ubogaj možeka,pa bodo tvoji še bolj sanjski.

Danes imamo za kosilo piščančja jetrca v smetanovi omaki, pire krompir in solato.

Podvprašanje: a se kislo zelje lahko zamrzne? Npr. segedin ali jota?

razgrajaca, saj se trudim, čist zares, pa je ali olje premalo vroče, ali prešvoh plamen, ali premalo olja, ali pa prekoračim sekunde, vedno mi nekaj izmakne. Zato najraje naredim puranove, ker ne moreš dost falit :-)))

New Report

Close