Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kaj kuhate na morju

kaj kuhate na morju

Tisti mo morate kuhat na morju kaj kuhate?

pri nas bo vsaki drugi dan pašta z mletim mesom….to je trenutno naši tamali ” in “……

sicer pa me kar malo mineva, ko pomislim, da bom morala vsaki dan razmišljati, kaj bomo naslednji dan kuhali….

gremo v svojo idilično hišico ob morju………….sicer pa me v apartmaju nebi nikoli videli…..

Mormamo kuhat???

Jaz z veseljem kuham na morju, ker se mi zdi super da sedim na terasi, jem moje najljubše špagete s tuno, grško solato in pijem plavac.

V glavnem, kuham vse vrste testenin z različnimi omakami in veliko solate zraven.

pečemo na žaru, večinoma

kakšen pečen krompir v pečici, riž , pečemo tudi v picopeku ražnjiče, čevapčiče, tudi kak sadni dan je vmes…

riiibeeee!!! za spremembo smo enkrat naredili pašto in enkrat piščančje zrezke…sicer pa ribe! In lignje! Smo bili taboljša stranka v ribarnici:)) no, res pa je, da smo vsi v familiji nori na morsko in smo si zato privoščili, ker doma na celini frišne ribe skorajda ne vidiš…

Na dopustu ne kuham, ker sem na dopustu. Z velikim veseljem pa kuham ( skoraj ) vse ostale dneve v letu.

Kavo za zajtrk. Sicer pa jemo obilne zajtrke, samo tega se ne kuha. Čez dan pa jemo sadje in kake prigrizke (to bolj redko, ker je zajtrk pozen) in proti večeru gremo ven jest.

Jaz sem kuhala same instant jedi, pa so rekli, da to ni nobena hrana, da je to zanič dopust. Pa sem jim povedala, da je meni zanič dopust, če moram kuhat. Konec debate. Od takrat mi na dopustu ni treba več kuhat.

Če si upaš – naredi enako!

Rižote, testenine na 100 in 1 način, pire krompir s špinačo,… Sicer pa OGROMNO pečemo na žaru: ribe, lignje, bučke, čevapčiče,… Zraven kos kruha in obvezno orjaško skledo solate :)))))))))))))) Ni veliko dela, itak preko opoldneva nismo na plaži in počasi pacamo kosilce 😉 In maksimalno uživamo, ko to delamo vsi 4 skupaj!!!

gallini pa predlagam, da si pred dopustom na en list lepo sestavi jedilnik za vsak dan in ji ne bo treba po nepotrebnem vsakodnevno zabijati čas in trošiti dobro voljo za tuhtanje, kaj jesti naslednji dan 😉

Naša otroka sta stara 1 leto in 8 let pa ni bilo na morju nobenih brezveznih kompliciranj okrog hrane. Oba jesta vse. Tudi solato.

A POL NIČ NE JESTE????

New Report

Close