Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj kupiti sošolcu – 8 let

Kaj kupiti sošolcu – 8 let

Moja hči je danes dobila vabilo . Povabljena je na rojstni dan k sošolcu. Star bo 8 let.
Kaj kupiti fantu za darilo?

Vedno hodi na rojstne dneve k sošolkam – kupimo spominsko, kemične, knjigo,… Kaj kupiti fantu?

Študiram, kaj zanima mojega nečaka in njegove prijatelje… V teh letih so fantje full različni – eni se zabubijo v knjige, drugi so že pravi heckeraši, tretje zanima samo šport… Najbrž hčerka vsaj približno ve, kaj zanima sošolca, potem pa nabavita nekaj v tej smeri:

za knjigobuba se dobijo že prav zanimive knjige o vesolju, živalih, zgodovini, leksikonih,…

za filmoljuba kakšno kaseto s filmom, ki je primeren za otroke (VHS dobiš pri Videoartu za okli 2.000 sit)

ene zanimajo skupinske igre – monopoly, scrabble, pa najbrž se dobi že kaj bolj sodobnega

za športnika kakšno majico s številko priljubljenega nogometaša ali navijaški šal, nogometno žogo, ali…

najdražja varianta je kakšna računalniška igra

Ne vem pa, kaj bi bilo za fanta primerno darilo, kadar gre samo za simbolično darilo (kot so špangice in flumastri ipd. pri punčkah)

Moja nečakinja je dobila od sošolca prav izvirno darilo- urnik v obliki gosenice. Iz debelejšega papirja (lahko tudi barvnega kartona) je bilo izrezanih 7 krogov. Prvi, največji je bil za glavo, gor so bile še oči, usta, nekaj lask, se mi zdi, da tudi ušeska,… Naslednji pet krogov je bilo bolj ali manj enake velikosti, in zadnji krog je bil najmanjši, predstavljal je zaključek gosenice. Ti krogi so se potem zlepili skupaj tako, da so se rahlo prekrivali, na vsakem od 5-ih sredinskih krogov, pa je bil nalepljen listek (spet okrogel) s črtami, kamor je lahko napisala svoj urnik. Seveda lahko uporabiš kakšno drugo žival ali predmet, je pa dobra ideja. Tudi ostale sošolke so bile navdušene, pa tudi malo ljubosumne- ha,ha- jih je smešno gledat v teh letih!

* Lego Bionicle
* BayBlade
* interaktivna raziskovalna igrica
* model letala, ki ga je sestaviš in pobarvaš
* ježkaste rokavice z bejzbolsko žogo na ježka
* pikado
* košarkaška žoga
* Lego Dinozaver (!)

*pa še Lego vitezi so strašno in
*Ekec pekec kurji drekec (sam ta je že tam čez 5 jurjev)

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Mi smo pa zadnjič prijatelju za 8. rojstni dan nesli uro budilko. Ure so različnih velikosti, različnih oblik (Pokemon, medvedki, punčke, miki miška…). Stanejo pa od 2.800 do 3.500.

Fantje teh let so nori na knjige o Kapitanu Gatniku. Gre za napol “knjige” napol stripe ravno primerne debeline (1 cm) in polne dogodivščin, stanejo pa 1.790 tolarjev. Trenutno obstajajo 4 različni naslovi, včasih pa h kakšni knjigi zapakirajo še kak “prdopoušter”.

Kje se kupijo knjige o Kapitanu Gatniku? Jih imajo v knjigarnah?

Moj sin je star 7 let, za kapitana Gatka pa prvič slišimo. Najraje bi imel maketo ki se sestavlja (ravell), lego viteze ali katerega od teh kompletov

LP A.

Tudi jaz toplo priporočam Kapitana Gatnika- naš osem in pol letnik se ga kar ne more nabrati in komaj čaka da izide peta knjiga . Založniki upajo, da bo zunaj še pred novim letom, sicer pa jih je menda napisanih 7. Dobi se pri Vale Novak v City parku ali v Mladinski knjigi, pa še cena je ugodna, ker je v mehki vezavi, pa vendar zelo posrečena.

New Report

Close