Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj mislite vi?

kaj mislite vi?

Vse več se bere kako ugodneje je uvažati robo iz tujine, ker je bolj poceni. Odpirajo se nove in nove trgovine.
mene pa zanima od kod ljudem denar, da bomo lahko še kaj kupovali.
Sama delam v proizvodni firmi. plače so ali pa niso. težko je. Slovenci nočete več kupovati SLo robe!

Sama ponavadi kupujem slovenske izdelke, sploh pri hrani. Nekako imam bojši občutek, pa še do okolja je bolj prijazno, ker ne podpiraš transporta čez pol Evrope. Če pa je kakšen specifičen uvožen izdelek res mnogo boljši, pa kupim tega – ampak to so že večje stvari. Itak pa nisem kakšen strašen potrošnik … 😉

Zal imam slovensko placo in si slovenske robe ne morem privoscit.

Salim se, pa ni dalec od resnice. Sem pa tja kupim tudi kaj slovenskega, vecinoma pa tuje izdelke, ker so cenejsi in meni dobri.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Jah, se moram kar strinjati z Registrirano. Slovenski izdelki so sicer zelo kakovostni, ampak tudi dokaj dragi – za mene predragi. Naslednje leto bomo kupovali novo kuhinjo, ker nam ta stara – še socialistična – že razpada. In kupili bomo pač tisto, ki bo razmeroma poceni, ne glede na to ali bo slovenska ali ne.

Določene stvari se še vedno splača kupiti čez mejo. Preverjeno.

Hja, meni enako kot katka in registrirana.

Saj bi kupovala izključno slovenske izdelke, ampak je špaga občutno prekratka… Bi z eno plačo štirje krepko stradali 🙁 Kjer ni, še vojska (slovenija – namenoma z malo začetnico) ne vzame.

Na trgu je argument porekla šibkejši od argumenta cene ali argumenta kakovosti.

Kot kupka nimam slabe domovinske vesti, ko kupujem cenejše in kakovostnejše tajvanske izdelke. Če kdo, potem bi morali imeti slabo vest tisti slovenski proizvajalci, ki dajajo na trg dražje in slabše izdelke kot konkurenca.

Jaz bi samo se dodala:
Slabo vest za propadanje slovenske proizvodne dejavnosti bi morala imeti slovenska vlada, ker ze vec kot dve leti vzdrzuje povprecno slovensko placo na 180.000 sit.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

New Report

Close